2014. december 11., csütörtök

Zinédine Zidane elhagyja a Real Madridot!

Sajtóhírek szerint Zinédine Zidane a nyáron elhagyja Madridot, a következő három esztendő már megvan tervezve, hogy aztán... 

Florentino Pérez és Zinédine Zidane állítólag előre terveznek, a korábbi aranylabdás klasszis a nyáron otthagyja a Castilla csapatát, hogy hazájában Franciaországban egy élvonalbéli felnőtt klubnál vezetőedzőként tevékenykedjen, szerezzen tapasztalatot, majd pedig 2017 nyarán bekövetkezik a nagy visszatérés, az melyet régóta vár a Bernabeu közönsége. Zidane lesz a Real Madrid vezetőedzője. Ha minden a tervek szerint megy, akkor Carlo Ancelottit váltja majd a francia, aki türelmes, tanulékony és kivár.

Másokkal ellentétben Zidane aktív labdarúgói karrierjét követően nem ugrott fejest a mélyvízbe és segítőként kezdte el tanulni az edzői karrier fortéjait, olyan edzők mellett tevékenykedett, mint Mourinho és Ancelotti, majd a Castilla vezetőedzője lett. Eljött az ideje, hogy önállóan kialakítsa saját stilisztikáját, ehhez kell a Franciaországi kaland. 

Őszi Ádám

Chelsea: Argentin szárt igazolására készül Mourinho

Az olasz Tuttosport értesülései szerint Jose Mourinho visszatekintene korábbi sikerei helyszínére Milánóba, hogy Londonba csábítsa a kék-feketék egyik legnagyobb kincsét. 

Bombaerős kerettel rendelkezik az angol élvonalban szereplő Chelsea, ám változásokra mindig szükség van, fejlődni pedig mindig lehet. Schürrle könnyen lehet, hogy távozik, míg Drogba már nem lesz fiatalabb, Remy pedig nem rossz, de nem képvisel olyan szintet, mint Diego Costa, így a támadószekcióra ráfér az erősítés. 

Az Inter 21 esztendős argentin kiválósága tökélete választásnak tűnik. Bár a nemzeti csapatban, Messi, Agüero, Higuain és Tevez mögött eddig nem sok lehetőséget kapott, kvalitásait tekintve ő lehet az argentinok következő nagy sztárja. Tudását kamatoztatja klubcsapatában az Interben, ahol az idei szezonban remekül játszik, kiemelkedik a pocsékul muzsikáló gárdából. A statisztikákat figyelembe véve Icardi 20 mérkőzése 12 alkalommal köszönt az ellenfelek hálójába, míg egy ízben gólpasszt is jegyzett. Persze nem tudhatjuk, hogy az angol közeg mennyire jönne be neki, sokakat láttunk már megégni váltás kapcsán, ám ha meg sem próbálják, akkor ez sohasem derül ki. 

Egy biztos, Icardi fiatal és roppant tehetséges, nagy karrier állhat előtte, ezt pedig Mourinho is látja. A német transfermarkt.de 21 millió euróra taksálja piaci árát, mely hosszútávú 2018 nyaráig szóló kontraktussal párosul. 

A Tuttosport információi szerint Mourinho egy 25 millió eurós ajánlatot készül tenni. 

Őszi Ádám

Real Madrid: Angol válogatott középpályás érkezhet

A Daily Express arról ír, hogy Carlo Ancelotti a Real Madrid vezetőedzője szívesen látná csapatában a Liverpool angol válogatott szélsőjét Raheem Sterlinget. Még januárban befuthat az ajánlat az Anfieldre. 

A 20 esztendős jamaikai származású szélső Londonban kezdte pályafutását, a Queens Park Rangers utánpótlásában szerezte meg a sportág alapjait, majd a Liverpool híres akadémiájára került, ahol gyorsan lépkedett a ranglétrán a csapatok között és nagyon fiatalon az első csapatnál találta magát. Dinamizmusa és tehetsége lenyűgöző, így hamar a közönség kedvence lett és megragadt a kezdőben, miközben az angol válogatottnak is rendszeres kezdője lett.

A Liverpool tavaly remek szezont futott, visszatért  a legrangosabb európai kupasorozatba a Bajnokok Ligájában azonban az idei szezon a nyűglődésről szól. A csapat kiesett a csoportküzdelmeket követően, míg a bajnokságban enyhén szólva is szagos a szereplés, a nemzetközi kupaporond pedig nagyon távol van, már.már beérhetetlen távolságra sodródott, pedig még félszezon sincsen. Egy biztos, huszáros hajrá kellene ahhoz, hogy a csapat az első négyben végezzen. Suarez és Sturridge hiánya nagyon megviseli a csapatot. Igen ám, de ki lesz az aki marad?

Sterling a hírek szerint válogathat a kérők között, a Real Madrid mellett ugyanis a Paris Saint-Germain és a Chelsea is fontolgatja azt a bizonyos lépést.

Ami a piaci viszonyokat illeti, a transfermarkt.de három hónapja 20 millió euróra taksálta Sterling piaci árát, akinek 2017 nyaráig szóló szerződése van a klubbal.

Őszi Ádám

Milánói belharc az AS Roma támadójáért

Az olasz Tuttosport értesülései szerint milánói belharc törhet ki az AS Roma csatáráért, avagy az Inter és az AC Milan is Mattia Destro szeretné soraiban tudni. 

A 23 esztendős válogatott támadó nem elégedett a fővárosi szerepvállalásával, így a több játéklehetőség érdekében nyitott a váltásra, szívesen meghallgatja a kérőket. 

Sem a Milan, sem pedig az Inter nincsen elengedve anyagilag, ám úgy hírlik, ezúttal lesz némi pénz a keretek megerősítésére, mely rá is fér a csapatokra. Az Inter könnyen lehet, hogy túlad egyik legjobbján, Icardi eladása jó summát hozhat a konyhára, de igazolási kényszerbe is tolja a klubot, itt jöhet képbe Destro. Ami a Milan anyagi helyzetét illeti, a klub nemrégiben hosszabbított szponzorával, így lesz mihez nyúlni. Ha nem is bődületes összegekről beszélünk, de arra elég lehet, hogy a csapat megerősödjön.

Ami Destro piaci árát illeti, a transfermarkt.de 17 millió euróra taksálja játékjogának értékét, míg szerződése 2017 nyaráig köti a fővárosiakhoz, akiknek így ütőlap van a kezükben. Valószínűleg 20 millió euró alatt Garcia nem kíván megválni játékosától. Januárban érkezhetnek az ajánlatok, a Wolfsburg is képben van...

Őszi Ádám

Átigazolások: A ManUnited ráajánlana és happolna a Real Madrid elől

A minap mindenütt arról lehetett olvasni, hogy a Real Madrid lépéseket kíván tenni a télen Christoph Kramer megszerzéséért. A képlet úgy fest nem lesz olyan egyszerű, Van Gaal megpróbál versenyre szállni. 

A 23 esztendős világbajnok szerződése a szezon végeztével lejár, így amennyiben pénzt kívánnak látni utána klubjánál, januárban lépni kell. Az utóbbi hónapokban számos klubbal szóba hozták, Kramer pedig úgy nyilatkozott, hogy saját maga fog dönteni sorsáról.

Hamarosan lejáró szerződése révén áron alul lehetne megszerezni, ebben bíztak a Real Madridnál is, ám a talksport.com értesülései szerint a Manchester United 10 millió eurót is hajlandó lenne januárban kifizetni, mely igen magas összegnek tűnik, majdnem megközelítve Kramer rendes piaci árát. Kérés, hogy a Real Madrid felveszi-e a kesztyűt...

Kramer szíve egyébként Madrid felé húz, nemrégiben Real gatyában pózolt nyaralása közben. Emellett pedig azt is megjegyezzük, hogy könnyen elképzelhető, hogy újabb klubok is a képbe kerülnek még. Kérdés, hogy ki mennyire lesz versenyképes...

Őszi Ádám

Aranyba öntik Dzsudzsák Balázs lábát

Van, ami nem változik, ez pedig a szeretet és a tisztelet Dzsudzsák Balázs iránt Eindhovenben. A magyar válogatott szélső most visszatér egykori sikerei helyszínére, ahol rendkívüli megtiszteltetés érte, aranyba öntik lábát. 

A nyírlugosi fiú, a Debrecen kiválóságaként 2008-ban került Hollandia egyik legpatinásabb klubjához a PSV Eindhovenhez, ahol hamar közönségkedvenccé vált és a csapat egyik legjobbja lett. Viselhette a csapatkapitányi karszalagot és sztárklubok célkeresztjében volt. Nagy megdöbbenésre 2011-ben az orosz Anzhi ajánlatát fogadta el, ezért pedig a mai napig sokan haragszanak rá, sokan nem értik a miérteket. Jelenleg a Dinamo Moszkva alkalmazásában áll, csütörtökön pedig visszatér korábbi sikerei helyszínére egy Európa Liga mérkőzés keretein belül. Balázs Kuranyi oldalán autóval érkezett meg Eindhovenbe, ahol hatalmas megtiszteltetésben részesült.

Dzsudzsák Balázs a Facebook-oldalán így ír - "Óriási megtiszteltetés ért: a PSV stadionjában levették a lábméretem, mert aranyba öntik és kiállítják a klub múzeumában. Köszönöm!"

Őszi Ádám

Ifjúsági-BL: Íme a továbbjutó csapatok névsora! - sorsolásra várva

Ahogy a felnőtteknél, úgy az u19-es csapatoknál az Ifjúsági Bajnokok Ligájában is véget ért a csoportküzdelem, a csapatok pedig a sorsolást várják. A felnőttekkel ellentétben itt a csoport harmadik helye nem ért Európa Liga indulást, hiszen a fiataloknál ez a sorozat nem létezik, a csoportok utolsó két helyezettje számára befejeződött a nemzetközi kupaporond. 

Ifjúsági Bajnokok Ligája, Íme a nyolcaddöntő mezőnye:
Csoportelsők: Atletico Madrid, Real Madrid, Benfica, Anderlecht, Manchester City, Ajax, Chelsea, Shakhtar Donetsk.

Csoportmásodikok: 
Olympiacos, Liverpool, Zenit, Arsenal, AS Roma, Barcelona, Schalke, Porto.

Ami a szabályokat illeti, ugyan az, mint a felnőtteknél, egy csoportban szereplő együtteseket nem sorsolhatnak össze, ahogyan egy nemzettből érkezőket sem a sorozat ezen szakaszában. Eddig a felnőtt csapat és az ifjúsági csapat együtt mozgott, most azonban különválnak az utak, hiszen teljesen más a továbbjutók mezőnye itt és ott is. Igen jó és pikáns párharcokra van kilátás.

Harmadikként búcsúzó csapatok:
Juventus, Basel, Leverkusen, Galatasaray, Bayern München, Sporting, PSG, Athletic Bilbao.

Csoport utolsóként búcsúzó csapatok:
Malmö, Ludogorets, AS Monaco, Dortmund, CSZKA Moszkva, APOEL, Maribor, BATE.

Végezetül pedig tegyünk egy kis kitekintőt a legjobb gólszerzőkre, fésüljük át a neveket, hiszen ők a jövő gólfelelősei, ők a jövő futballistái, sokukkal bizonyára nemsokára az első csapatoknál is találkozunk majd.

Íme a góllövőlista élmezőnye: (vastaggal kiemelve azok, akik folytathatják)
1. Solanke (Chelsea) 7 gól
2. El Azzouzi (Ajax), Mayoral (Real Madrid), Sinclair (Liverpool) 6-6 gól
5. Brasnic (Leverkusen), Byrne (Manchester City), Crowley (Arsenal), Leya (Anderlecht) 5-5 gól
9. Ajeti (Basel), Augustin (PSG), Barker (Manchester City), Boga (Chelsea), Celina (Manchester City), Harper (Real Madrid), Itten (Basel), Laci (Olympiakos), Meite (PSG), Multhaup (Schalke), Platte (Schalke), Ruiz (Porto), Vergos (Olympiakos), Van de Beek (Ajax) 4-4 gól

Őszi Ádám 

Klubvilágbajnokság: Megvan az első továbbjutó

A szokásoknak megfelelően egyetlen nyolcaddöntős párharca kezdődött meg a labdarúgó-klubvilágbajnokság, melynek nyitómérkőzésén a házigazda marokkói Moghreb Tétéouan az óceániai BL-győztes új-zélandi Auckland City legjobbjaival mérkőzött meg.  

Moghreb Tétouan (marokkói) - Auckland City (új-zélandi) 0-0 - büntetőkkel 3-4

Az európai futballszeretők számára teljesen ismeretlen nevek futkostak a pályán, míg a lelátón teltház és pazar hangulat telepedett meg, a fanatikusok győzelembe kívánták hajtani kedvenceiket. Mindkét fél puhatolózóan kezdte a játékot, többnyire mezőnyben csorgott a labda, elvétve akadt csak pár kísérlet, ám az vagy pontatlan volt, vagy pedig El Yousfi, illetve Williams kapuvédő tette remekül a dolgát. A második félidőben a játék képe nem változott, ellenben a hazaiak teljesen veszélytelenné váltak, mindössze két kísérletet tudtak felmutatni, melyek még kaput sem találtak. Ellenben az Auckland próbálta a rendes játékidőben döntőre vinni a dolgot, nekik három kaput találó kísérletük is volt, ám ez sem volt elég, így készülhettek e felek a ráadásra.

A hosszabbításban aztán a hazai gárda dominált, az Auckland játékosai egyre fáradtak, ez pedig a labdabirtoklásban igencsak megmutatkozott, A kapu előterébe érve is sokkal aktívabbá vált a Moghreb, ám nem sikerült gólt szerezni, így a tizenegyesekre maradt a döntés.

Hazai részről egyből sikerült kihagyni az első büntetőt, Jahouh rontott, míg az Auckland játékosai szépen sorban értékesítették a tizenegyeseket. A negyedik párhoz érve aztán rontottak, Bilen hibázott, míg a hazai részről Naim belőtte, így egyenlővel fordulhattak a csapatok az ötödik körre. Vendég részről Issa hálót rezgetett, míg Khallati számára ez nem sikerült, így az Auckland City jutott a negyeddöntőbe, ahol az algériai ES Szétif lesz az ellenfelük.

Nyolcaddöntő:
Magreb Tétuan (marokkói) – Auckland City (új-zélandi) 0-0  büntetőkkel 3-4

Negyeddöntők:
December 13.: Auckland City (új-zélandi)  – ES Szétif (algériai)
December 13.: Cruz Azul (mexikói) – Western Sydney Wanderers (ausztrál)

Elődöntők:
December 16.: Cruz Azul/WS Wanderers – Real Madrid (spanyol)
December 17.: Magreb Tétuan/Auckland City/ES Szétif – San Lorenzo (argentin)

Az 5. helyért:
December 17.: első negyeddöntő vesztese – második negyeddöntő vesztese

Bronzmeccs:
December 20.: második elődöntő vesztese – első elődöntő vesztese

Döntő:
December 20.: második elődöntő győztese – első elődöntő győztese

Őszi Ádám

Bajnokok Ligája: Íme a továbbjutó csapatok névsora, teljes a mezőny

Szerda este lezárultak a Bajnokok Ligája 2014/2015-ös kiírásának csoportküzdelmei, ezáltal pedig kialakult a nyolcaddöntő mezőnye. Nyolc csoportelső, illetve nyolc csoportmásodik várja a sorsolást. A kvartettek harmadik helyén végzett csapatok az Európa Ligában vigasztalódhatnak, míg az utolsók számára bezárult a nemzetközi kupaporond. Tavasszal élesben folytatódik a sorozat, az egyenes kieséses szakasszal. Sorsolás nemsokára...

Bajnokok Ligája, Íme a nyolcaddöntő mezőnye:

Csoportelsők: 
Atletico Madrid, Real Madrid, FC Barcelona, AS Monaco, Borussia Dortmund, Bayern München, Chelsea, FC Porto.

Csoportmásodikok: 
Juventus, Basel, Bayer Leverkusen, Arsenal, Manchester City, Paris Saint-Germain, Schalke 04, Shakhtar Donetsk.

Ami a sorsolást illeti, a Bajnokok Ligája ezen szakaszában az elsők a másodikokkal lesznek összesorsolva. Azonos ország béli együttes nem kerülhet össze, illetve egy csoportban szereplő csapatok sem. A német csapatok nem hibáztak, mind a négy induló csapat ott van a kieséses szakaszban, míg Anglia és Spanyolország három-három csapatot delegál. Őket követi a francia pontvadászat két klubbal, míg az olaszok, ukránok, svájciak, portugálok egy csapattal vannak jelen.

Az Európa Ligában folytathatják:
Olympiakos, Liverpool, Zenit, Anderlecht, AS Roma, Ajax, Sporting SC, Athletic Bilbao.

A nemzetközi kupaporond számukra bezárult:
Malmö, Ludogorets, Benfica, Galatasaray, CSZKA Moszkva, APOEL, Maribor, BATE.

Őszi Ádám