2013. november 11., hétfő

Ribery kosarat adott a spanyol gigászoknak

A Bayern München ásza, az aranylabda egyik fő várományosa Frank Ribery egy interjúban beszélt arról, hogy évekkel korábban nyitva állt előtte az út, minden adott volt, hogy Spanyolországba szerződjön. Mint tudjuk, ez nem történt meg, a francia klasszis kosarat adott és nem bánta meg, hogy a német rekordbajnok mellett döntött. 

Felmerül az emberben a kérdés, hogy mennyivel másabb lett volna a labdarúgás történelme, ha éppen a Barcelona vagy a Real Madrid együttesét választja! Nos, erre soha nem kapunk választ, de itt is látszik, hogy milyen nüanszokon múlik a történelem alakulása.

"Mindkét együttessel kapcsolatban voltunk, és bár a Real és a Barcelona is óriási nagy klub, a Bayern mára már a családommá vált. Egyetlen percig sem bánom, hogy nem fogadtam el az ajánlatukat. Zidane nagyon szeretett volna Madridban látni, mindent meg is tett ezért. A két ajánlat közül ezért is a madridi tetszett jobban, inkább éreztem azt közelebb magamhoz, mint a Barcelonáét" - közölte a francia klasszis szavait az AS.

Őszi Ádám

CAF Bajnokok Ligája: Címvédés a fekete kontinensen

Vasárnap este került megrendezésre a CAF Bajnokok Ligája döntőjének visszavágója, melyen a rekorder Al Ahly hazai környezetben fogadta a Dál-afrikai Orlando Pirates csapatát. 

A két együttes Johannesburgban 2-2-es döntetlent játszott, így a döntés maradt a Cairo Stadionba, ahol telthát és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat. Az idegenben szerzett két gól a hazaiak mellett szólt, ám minden meccs más és más, a labda pedig gurul, ezért szép ez a sportág. 

Az első játékrészben nem született találat, így egyértelmű volt, hogy az Orlando egy lapra feltéve mindent rohamozni fog a győzelem megszerzésének érdekében, ám örök törvény, ha egy csapat kitámad, akkor védekezése gyengül, így volt ez vasárnap este is. A második játékrész 54. percében Aboutrika szerzett vezetést a hazaiaknak, melynek köszönhetően a vendégeknek már két gólra volt szükségük. Hiába való volt minden próbálkozás, a háló nem rezdült, ellenben hazai oldalon El Zaher a 79. percben kettőre növelte a hazaiak előnyét, mellyel végkép eldöntötte a meccs sorsát. Hét perccel a vége előtt aztán megfogyatkozott a hazai csapat, Abdel kényszerült az oldalvonalon túlra, hogy aztán pár perccel később együtt ünnepelhessen a társakkal. Győzelmével az Al Ahly megvédte címét, így 2012 után idén is maradhatott a fekete kontinens trónján.

CAF Bajnokok Ligája, Döntő 2. mérkőzés
Al Ahly - Orlando Pirates 2-0 (0-0)
G: Aboutrika (54.), El Zaher (79.)
Kiállítva: Abdel (83.)

Ha esetleg valaki nem lenne tisztában az Al Ahly kvalitásaival, azoknak elmondjuk, hogy Afrika rekordbajnokáról van szó, az egyiptomi csapat immáron nyolcadik alkalommal hódította el a kontinens legrangosabb kupáját. Az is egyértelmű, hogy a 21. század legsikeresebb afrikai csapata, ugyanis a századforduló óta hat alkalommal hódították el a serleget (2001, 2005, 2006, 2008, 2012 és 2013). Emellett pedig van még egy elveszített döntőjük is.

A rangsorban szintén egy egyiptomi csapat követi őket, név szerint a Zamalek, mely öt ízben hódította el a rangos trófeát.

Őszi Ádám

Casillas Manchesterben? - sajtóhír

Gyülekeznek a viharfelhők Joe Hart feje felett, a Manchester City angol válogatott hálóőre elvesztette pozícióját a gólvonalon, melyet ideiglenesen a román Costel Pantilimon bitorol, ráadásul a hírek szerint helyettesét keresi az égszínkék gárda. 

A Transfermarkt angol lap beszámolója szerint ugyanis Pellegrini a csapat vezetőedzője nem bízik meg kapusában, aki elképesztő formahanyatláson ment keresztül az utóbbi időben, így télen Casillas érkezhet a helyére. Tény, hogy a spanyol válogatott hálóőr elvesztette pozícióját Madridban, mitöbb az edzőváltás után sem változott a helyzet, így López mögött csak második a sorban.

A City anyagi lehetőségeit ismerjük, így kétség sem férhet hozzá, ha akarják, kifizetik Iker árát, aki igencsak a távozás gondolatával kacérkodik.

Visszatérve Hart küzdelmére, egyes források szerint az angol válogatott kapitánya Hodgson ultimátumot helyezett kilátásba, miszerint ha három hónapon belül nem lesz helye a csapatban, akkor másik hálóőrt keres Brazíliába.

Őszi Ádám