2012. június 30., szombat

Az Európa Bajnokot követően a regnáló világbajnokot is legyőzte a Kemény-csapatnak, jöhet a finálé


Egyre jobb formába kerül a magyar vízilabda válogatott. Az Észak-Amerikai  túrán még döcögött a gépezet, múlthéten kétszer jól elverték Madarasék a román válogatottat, most pedig csak úgy szárnyalnak a fiúk a cosenzai felkészülési tornán. A olimpiai felkészülés jegyében rendezett viadalon a magyar csapat a negyedik győzelmét aratta és ezzel bejutott a vasárnap vívandó fináléba. Nézzük, milyen eredményeket ért el eddig a csapat. A négyes csoportban az ellenfelek Kanada, Kazahsztán és Szerbia voltak.

Az első ellenfél a kazah csapat volt, a győztes kiléte nem volt kérdés, csupán a különbség volt kérdéses, mely a végén 11 gól lett. Bemelegítésnek pont jó mérkőzés volt.

Magyarország - Kazahsztán 14-3 (4-1, 4-1, 2-1, 4-0)

A második mérkőzésen egy hónappal az olimpiai csoportmeccs előtt a szerb csapat ellen szálltunk vízbe és nagy küzdelemben sikerült megverni az Európa Bajnokot. A záró negyed elején mi szereztük az első gólt és azzal három gólos volt az előnyünk, a végén két góllal nyertünk.

Magyarország-Szerbia 7-5 (1-1, 4-0, 1-3, 1-1)

Az utolsó csoportmeccsen azzal a Kanadai csapattal találkoztak kásásék, melyet a tengerentúli torna lakalmával kétszer már megvertek és ez most sem volt másként. A mérkőzésen kiemelkedően jól játszottak a Varga testvérek, 6 gólt szereztek.

Magyarország - Kanada 13-7 (3-1, 2-1, 5-2, 3-3)

A mai napon az elődöntőben pedig a világbajnok olasz válogatott volt az ellenfél, ám a magyar fiúk magabiztos győzelemmel masíroztak be a döntőbe. A mérkőzés legjobbja a négy gólt dobó Kiss Gergő volt.

Magyarország-Olaszország 10-7 (2-0, 2-3, 3-3, 3-1)

Az olimpiai címvédő magyar csapat tehát pár napon belül elverte az Európa Bajnokot, illetve a regnáló világbajnokot is. A döntőben az ellenfél a szerbeket 12-8-ra legyőző szintén remek formában lévő Montenegró csapata lesz. Remek fináléra van kilátás vasárnap.

Szerző: Őszi Ádám

Hivatalos: Waltner visszatér nevelőegyesületéhez

Waltner Róbert hazatért Ausztriából és Somogyban folytatja pályafutását a Kaposvár csapatánál. Több klubbal is tárgyalt, volt Zalaegerszegen és Pápán is ám, döntése oka nagyon egyszerű,  az édesapja  Kaposváron lakik és súlyos beteg,  szeretne mellette lenni ezekben a nehéz időkben. A 34 éves csatár tehát visszatér nevelőegyesületéhez, ahol a futball alapjait tanulta, ahhoz a csapathoz ahol 1995-ben bemutatkozott az NB1-ben. Legszebb éveit a ZTE csapatában töltötte, de számtalan klubban megfordult hosszabb rövidebb időre, legutóbb az osztrák Mattersburg csapatában játszott.. A felek szóban már megállapodtak, a szerződés aláírására hétfőn kerülhet sor.

forrás: rakoczifc.hu
Szerző: Őszi Ádám

Interjú Jäkl Antallal, pályafutásról, jelenről és jövőbéli terveiről


Az interjú során Jäkl Antallt pályafutása állomásairól és élményeiről kérdeztük, megtudtuk, hogy jelenleg milyen munkát folytat, illetve mik a jövő béli tervei. Emellett kiderült melyik a kedvenc csapata és bajnoksága. Azt  is megtudtuk mit vár a következő NB1-es szezontól.

Anno szerepelt a Kaposvári Honvéd csapatában, mennyi időt töltött ott és milyen emlékei vannak erről az időszakról?

Alig múltam 18 éves és megérkezett a behívó levél a honvédséghez. Elég nyomós érv volt ez akkoriban nem volt mese menni kellett, természetesen Köves László a Kaposvári Honvéd edzője jelezte, ha már ide Kaposvárra fújt a szél, szívesen látna a katona csapatban! Kerek egy évet játszottam a Honvédban. Életem tán legszebb éveihez sorolom ezt az egy évet, bár katona is voltam (egy hónapos kiképzés) de egyben szabad is.

Pécsett lett élvonalbeli labdarúgó 1993-ban, majd pedig 1997-ben került a Dunaújvárosa, ahol pályafutása legnagyobb sikerét érte el, tagja volt a bajnok Dunaferr SC-nek. Hogyan emlékszik vissza ezekre az időkre?

A pécsi időszak első fél éve azért elég döcögősre sikeredett csak az őszi szezon utolsó részében tudtam biztossá tenni a helyemet a csapatban. Tavaszra viszont belejöttem és stabil játékossá váltam. Abban az időben sokat köszönhettem id. Dárdai Pálnak. Egy év kitérő után (Pécs 96") Dunaújvárosba szerződtünk Tökölivel. Akkoriban keresett több első osztályú csapat, mégis a Dunaferr csapatát választottuk pedig NB2-es csapat maradt, hiszen elvesztette az osztályozót: mégis azt mondhatom jól döntöttünk! Az első évben feljutottunk a másodikban pedig az 5. helyen berobbantunk az élvonalba és a következő év már a bajnoki aranyról szólt. Szenzációs évek voltak azok, ott voltam a pályafutásom csúcsán

Ezt követően 2003-ban igazolt a Győri ETO csapatához és itt is fejezte be profi pályafutását a 2008-2009-es szezont követően. Mi az, ami megfogta Győrben, hiszen jelenleg is itt dolgozik?

Közel 30 évesen kerültem Győrbe, mert az egyesületünk összeomlott. Kicsit leírtak akkoriban, már öreg kiégett rókának tituláltak és az első év borzasztóan sikeredett, csak kerestem régi formámat. Elég nehezen tudtam beilleszkedni, viszont az idő múlásával azért sikerült észhez térnem. Bármilyen furcsa a Reszeli érában 33 évesen két nagyon jó szezont tudtam magam mögött és sikerült megújulnom. Közel 38 évesen hagytam abba az első osztályban, de a klub azonnal az NB2-es csapat játékos és pályaedzői feladatát bízta rám. Ez nagyon imponált nekem, hogy megbecsültek. Azóta a gyerekeimet az iskola ide köti, és nagyon jól érezzük magunkat ebben a szép városban.

Ha már az előbb szóba hoztam, hogy a Győri ETO csapatánál dolgozik, árulja el, milyen posztot tölt be a klubnál, illetve milyen feladatokat lát el?

Jelenleg főállású edzőként dolgozom az ETO-ban. Az akadémián dolgoztam két évet, most pedig az NB2-es csapat pályaedzője vagyok.

Mi volt pályafutása legemlékezetesebb pillanata?

A kedvenc csapatomnak lőtt két gólom a Pécs és a Győr színeiben. A Ferencvárost vertük 1-0-ra mind a kétszer, vegyes érzések voltak, ám mégis ezekre emlékszem a legszívesebben.

Ki az a játékos, akire példaképként tekintett és miért?

Beremenden játszottam id. Dárdai Pállal volt köztünk 20 év, középpályán egymás mellett voltunk és 40 évesen is úgy hajtott, hogy nem lehetett nem utánozni.

Mik a jövőbeli tervei, mit szeretne elérni?

Edzői pályára készülök, hogy ez milyen magasságokig fog menni azt a jövő eldönti. Sokat kaptam a focitól, igaz sokat is tettem érte,de szeretnék visszaadni ennek a szép sportágnak is valamit abból, amire felnevelt,valamint a játékosokkal megértetni,hogy milyen  nagyszerű sportot űznek.

Melyik a kedvenc bajnoksága illetve a kedvenc csapata és miért?

A Spanyol bajnokságot szeretem és a Barcelona játéka nagyon tetszik. Látványos kombinatív játékot játszanak a filózófájuk tökéletes.

Mit gondol jövőre hányadik helyen végez a Győri ETO a magyar bajnokságban, kit tippel a dobogóra és kit a két kieső helyre?

Győr, Fehérvár és a Debrecen közül bárki befuthat. Talán a Vidi lesz a legesélyesebb, ám mi már nagyon szeretnénk egyszer odaérni végre. A kiesés függ a feljutó csapatok erősségétől, az MTK-t nem féltem viszont az Egert nem tudom még mire lesz képes.

Szerző: Őszi Ádám