2015. március 15., vasárnap

Győzelmével dobogón a Mönchengladbach - eredmények, tabella

A Hannover sem jelentett gondot Favre csapatának, mely győzelmével előzött és a dobogó harmadik fokán zárt a 25. fordulót követően a német élvonalban. A meccs hőse Herrmann volt, a szélső duplázni tudott. 

Mönchengladbach - Hannover 2-0 (1-0)
Helyszín: Stadion im Borussia-Park
Vezette: Jochen Drees
Gólszerzők: Herrmann (44., 75.) ill. -
Sárga lap: Stranzl (70.) ill. -
Kiállítás: - ill. -

Mönchengladbach: Sommer - Jantschke, Stranzl, Dominguez, Wendt - Herrmann (Traore 88.), Kramer, Xhaka, T. Hazard (Johnson 80.) - Raffael, Kruse (Hahn 84.). Vezetőedző: Favre

Hannover: Zieler - Albornoz, Schulz, Marcelo, Pereira - Sane, Schmiedebach (Andreasen 65.), Prib (Ya Konan 77.), Kiyotake, Brind - Joselu. Vezetőedző: Korkut

Favre tanítványai nem vacakoltak, a mérkőzés elején nyomatékosították az erőviszonyokat, mely egy 70-30-as labdabirtoklásban türemkedett ki, az első játékrészben gyakorlatilag vendég helyzetet sem jegyezhettünk fel, igaz a hazaiak sem tudtak ordas ziccereket rontani, mert nem volt. Persze feljegyezhettünk kisebb Raffael helyzeteket, vagy éppen lövéseket, ezekből Kruse neve mellé is került, ám igen álmosító volt az első felvonás hajrája, mondhatni a semmiből jött a hazaiak vezető találata. A 43. percben Thorgan Hazard találta meg Herrmannt, aki levette a labdát, majd Zieler mellett a bal alsóba lőtt.

A fordulást követően a Hannover megrázta magát, Joselu és Sane révén kis híján sikerült az egyenlítés, azonban előbb a pontatlanság, utóbb pedig Sommer akadályozta ezt meg. Az 55. percben aztán Hazard kapáslövésénél hördült fel a közönség, a labda azonban a kapufa külső éle mellett suhant el, bő tíz percre rá pedig Hermann találta telibe a kapust kiváló helyzetben. A 75. percben aztán már nem tévesztett a hazaiak jobb oldali szélsője, duplája a végeredmény beállítását jelentette.

Győzelmével a Mönchengladbach megelőzte a Leverkusent, s harmadik, míg a Hannover tizenharmadik és figyelnie kell a kiesőzóna felé.

Bundesliga a 25. forduló eredményei:
Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 4-0
Augsburg - Mainz 0-2
Hoffenheim - Hamburger SV 3-0
Hertha BSC - Schalke 2-2
Werder Bremen - Bayern München 0-4
Eintracht Frankfurt - Paderborn 4-0
Borussia Dortmund - 1. FC Köln 0-0
Wolfsburg - Freiburg 3-0

Íme a góllövőlista élmezőnye:
1. Meier (Frankfurt) 19 gól
2. Robben (Bayern München) 17 hól
3. Dost (Wolfsburg) 13 gól
3. Lewandowski (Bayern München) 13 gól
5. Di Santo (Werder Bremen) 12 gól
5. Thomas Müller (Bayern München) 12 gól

Őszi Ádám

Folytatta remeklését De Bruyne és a Wolfsburg

Nem kegyelmezett a Bundesliga egyik kiesőjelöltjének a Wolfsburg, a Bayern München mögött remeklő csapat De Bruyne vezérletével szilárdította tovább pozícióját a dobogó második fogán. 

Wolfsburg - Freiburg 3-0 (1-0)
Helyszín: Wolfsburg, Volkswagen Arena
Vezette: Sascha Stegemann
Gólszerzők: De Bruyne (19.), Rodriguez (78.-büntető), Arnold (84.) ill. -
Sárga lap: - ill. Torrejon (18.)
Kiállítás: - ill. -

Wolfsburg: Benaglio - Trasch, Klose, Knoche, Rodriguez - Guilavogui, Gustavo, Vieirinha (Arnold 79.), De Bruyne, Caligiuri (Schürrle 83.) - Dost (Bendtner 79.). Vezetőedző: Hecking

Freiburg: Bürki - Gunter, Mitrovic, Torrejon (Höhn 46.), Riether - Schmid, Darida (Hofler 46.), Sorg, Klaus (Schahin 83.) - Mehmedi, Frantz. Vezetőedző: Sterich

Nem okozott csalódást Hecking mester,  Wolfsburg ismételten nyílt sisakos támadójátékát vette elő, így a Freiburg előtt is adódott elég terület, az már más kérdés, hogy miként élt vele Sterich csapata. Benaglio remek napot fogott ki, a háló mögötte nem rezdült, ellenben kollégája Bürki háromszor is maga mögé nyúlhatott. Első ízben a 19. percben, ekkor De Bruyne cselezte be magát balról, majd két védő mellett is elhaladva visszarúgta a labdát a a rövid sarokba. Bár a félidőt kihúzta a Freiburg eggyel, lehetett volna az több is. A fordulást követően Sterich kettőt is cserélt csapatán, ám a friss lendület sem segített, az egyenlítő gól nem akart összejönni. A 78. minutumban aztán harsant a síp, Sascha Stegemann pedig a büntetőpontra mutatott. Az ítéletvégrehajtó a bal oldali védő Rodriguez  volt, lába nem remegett meg, ezzel pedig gyakorlatilag tudni lehetett, hogy eldőlt a három pont sorsa. A végeredményt a csereként beálló Arnold állította be a 84. percben. De Bruyne középre passzolt, Arnold érkezett és a kapuba passzolt közelről, lendületből. 

A Wolfsburg lőtt 11 egységgel megy a Bayern münchen, melynek bajnoki címe gyakorlatilag kijelenthető, míg hátrafelé is kukucskálni kell, a harmadik ugyanis jelen állás szerint a Leverkusen szintén 11 egységnyire. A Freiburg nagy bajban van, csupán a Stuttgartot előzi meg, így jelen állás szerint kieső a német elsőosztályból. 

Őszi Ádám

MLS: Némethék mellett a Toronto és a Seattle is bukott - eredmények

Szombatról vasárnapra virradóra nem szűkölködtek az MLS csapatok a gólokkal, több meccsen is kinyílt a csap, elzárni pedig nem igazán sikerült. Meglepő eredmények sorából is volt bőven, kikapott a Toronto és a Seattle is, utóbbi ráadásul otthon, úgy, hogy szűk egy félidőt emberelőnyben játszhatott. Németh első gólja továbbra is várat magára, a Sporting szurkolók sem örülhettek ezen a hétvégén... 

Chicago Fire – Vancouver Whitcaps 0-1 (0-0)
G: - ill. Rivero (86.)

Felemás félidőket láthattunk, az első játékrészben a hazaiak voltak aktívabbak és dolgoztak ki több helyzetet, míg a második játékrészt jól megnyomta a vendég csapat, melyben a mérkőzés hajrájában az eredménye is meglett, Rivero találatával a Vancouver megszerezte idei első győzelmét, míg a Chicago lőt gól nélkül és pont nélkül van két meccs után.

Columbus Crew – Toronto FC 2-0 (0-0)
G: Meram (57.), Kamara (61.) ill. -
Kiállítva: - ill. Morrow (45+1.)

Egyenlő létszámban sem tudott vendéglátója fölé nőni a vendég együttes, mely az első játékrész hajrájában Morrow kiállítása révén megfogyatkozott. Utolsó emberként buktatta a hazaiak kilépő támadóját, az eset teljesen egyértelműnek bizonyult. Az 57. percben aztán rezgett a háló, Meram fejelt a hálóba egy jobb oldali beadást követően, majd gyorsan megduplázta előnyét a hazai csapat a túloldalról is jött egy beadás, Kamara pedig közelről lábbal állította be a végeredményt. A Toronto kis híján szépített a végén, ám ez a vereség tényén nem változtatott volna.

Real Salt Lake – Philadelphia 3-3 (1-2)
G: Morales (29.), Olave (55.), Saborio (86.-büntető) ill. Aristeguieta (34., 38.), Olave (58.-öngól)

Kiszakadt a gólzsák a Real Salt Lake meccsén, a találkozón nem igazán tündököltek a védelmek. Szűk fél óra elteltével Morales nyitotta meg a csapot, melyre a vendégek gyorsan reagáltak, Aristeguieta négy perc alatt duplázott, ezzel pedig a vendég együttes mehetett vezetéssel az öltözőbe. Hiába irányította jobban a meccset a hazai csapat és alakított ki több helyzetet, a Philodelphia, kegyetlenül kihasználta helyzeteit. A fordulást követően Olave került előtérbe, előbb egalizált, majd három percre rá öngólt vétett, így ugyanott tartottak, ahol a félidőben. Nem tudta azonban megnyerni a meccset Curtin csapata, Saborio négy perccel a vége előtt egalizált tizenegyesből. Aristeguieta  lehetett volna a vendég csapat hőse, ám ő hozta össze a végeredményt beállító büntetőt.

Seattle Sounders – San Jose Earthquakes 2-3 (1-1)
G: Dempsey (1.), Martins (84.), Wondolowski (13., 48.), Emeghara (70.)
Kiállítás: - ill. Bernardez (52.)

Fantasztikusan kezdte a meccset a hazai csapat, Dempsey 21 másodperc elteltével tudott eredményes lenni, jól indult a meccs, ám nem lett mosoly teli a vége. Gyorsan reagált a San Jose, Wondolowski is megnyitotta a gólcsapot, sőt nem csak egalizált, a második félidőre kifutva a vezetést is megszerezte csapatának. Egyenlő létszámban egyenlő küzdelem zajlott, ám az 52. percben Bernardez kiszállt, ez pedig nagy lehetőséget adott a hazaiaknak. A pálya felborult, a gól azonban nem jött, a San Jose számára pedig elég volt egy nagy helyzet a 25 százalékos labdabirtoklás mellett és máris 1-3 állt az eredményjelzőn. Martins szépített, ám ez nem volt elég egy pontra sem, a vendégek kibekkelték, s hatalmas bravúrt végrehajtva pontokkal távozta a Sounders otthonából. 

FC Dallas – Sporting Kansas City 3-1 (1-1)
G: Perez (17., 52.), Castillo (73.) ill. Espinoza (44.)

Hiába nőtt vendéglátója fölé a Sporting, a hazai csapatnak ugyanúgy megvoltak a gólszerzési lehetőségei, ezekkel pedig jobban tudtak élni, mint Némethék. A 17. percben Perez szerzett vezetést, erre még Espinoza a 44. percben reagálni tudott, így 1-1-es állással mehettek a felek az öltözőbe, azonban a panamai a fordulást követően duplázott, találatára pedig elmaradt a válasz. A 73. percben aztán Castillo gólja magabiztos előnyt jelentett, Némethet pedig három minutummal később lecserélték, így a maygar támadó első találata még várat magára. Lehetett volna izgalmas a vége, ha Dweyer belövi a megítélt büntetőt, ám kihagyta, így a Dallas otthon tartotta a három pontot és hibátlan.

Korábban játszották:
Houston Dynamo – Orlando City 0-1 (0-0)

A folytatásban...
márc. 15. 22:00 New York City – New England (Eurosport)
márc. 16. 00:00 Portland Timbers – Los Angeles Galaxy (Eurosport)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Dempsey (Seattle Sounders) 3 gól
1. Perez (FC Dallas) 3 gól
3. Altidore (Toronto) 2 gól
3. Aristeguieta (Philodelphia) 2 gól
3. Martins (Seattle Sounders) 2 gól
3. Rivero (Vancouver Whitecaps) 2 gól
3. Wondolowski (San Jose Earthquakes) 2 gól


Őszi Ádám