2014. február 1., szombat

Otigba gól és Heerenveen győzelem

Felemás napot zártak a magyar játékosok a holland labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie), volt aki csapata vezéregyénisége volt, másoknak pedig egy percnyi játéklehetőség sem jutott. A Heerenveen fiatal védője Kenneth Otigba ismételten gólt szerzett, mely nagyban hozzájárult csapata sikeréhez. 

Heerenveen - Den Haag 3-0 (0-0)
G: Otigba (58.), Finnbogason (68.-büntető), Van La Parra (90+2.) ill. -

Továbbra is csak jó dolgokat tudunk elmondani Kenneth Otigba hollandiai szerepléséről, a magyar utánpótlás válogatott védő az 58. percben talált az ellenfél kapujába, ezzel szerzett vezetést a Heerenveen a Den Haag elleni hazai bajnokin. Otigba gólja mellett a 65. percben besárgult, ám ennek ellenére is végigjátszotta a meccset, melyet csapata 3-0-ra nyert meg Finnbogason büntetőjének és Van La Parra hosszabbításban szerzett góljának köszönhetően. Mostani góljával együtt immáron 5 gólnál tart a szezonban Kenneth, mellyel védő létére harmadik a házi góllövőlistán. A 21 éves játékos a liga egészét figyelembe véve a legeredményesebb védő. A csapat másik magyarja Varga Szabolcs ezúttal nem kapott helyet a keretben.

Babos Gábor és Bodor Boldizsár egyaránt a padról nézte végig a Breda vendégjátékát, míg Németh Krisztián a Roda válogatott csatára továbbra is "bíróveréses" eltiltását tölti. Adorján Krisztián kezdőként kapott egy félidőt a Groningen színeiben, mely sima vereséget szenvedett az AZ Alkmaar csapatától.

További eredmények:
Heracles - NAC Breda 1-2 
Zwolle - Roda 3-1 
AZ Alkmaar - Groningen 2-0

Őszi Ádám

Újabb United vereség, avagy a végzet neve Adam!

Van Persie után, immáron Rooney is felépült és helyet foglalt a kezdőben, a duóhoz pedig csatlakozott Mata, ám ez is kevés volt, Moyes csapata újabb kínos vereséget szenvedett, ezúttal a Stoke City otthonában. Továbbá vert helyzetből fordított az újonc Cardiff és az Everton egyaránt. 

Stoke City – Manchester United 2-1 (1-0)
G: Adam (38., 52) ill. Van Perise (47.)

A mérkőzést megelőzően még a kiesést jelentő 18. helyen állt a Stoke és aligha számítottak rá sokan, hogy a csapat ezen a szombati napon előre lép. A papírforma azonban azért van, hogy felborítsák, így is tett a Hughes trenírozta hazai csapat, mely Adam két góljával döngölte a sárga földik a "Vörös Ördögöket"! Hiába való volt a mezőnyfölény és RVP egyenlítő találata a második félidő elején, a De Gea mögött elterülő háló bizony eggyel többször rezgett. Győzelmével a Stoke hét helyet lépett előre és 11., míg a United 7. pozícióban tanyázik, várva a következő fordulót.

Everton – Aston Villa 2-1 (0-1)
G: Naismith (74.), Mirallas (85.) ill. Bacuna (34.)

Sokáog úgy tűnt, hogy hiába való a hatalmas mezőnyfölény, Bacuna 34. percben szerzett gólja három pontot érhet az Aston Villa számára. A hajrában aztán megszűnt a hazaiak pechszériája és Naismith lövése a hálóban kötött ki. Öt perccel a vége előtt Mirallas gólja fordítást jelentett, a liverpooli kékek, ezzel pedig megelőzték a Tottenham csapatát és ötödikek.

Cardiff City – Norwich City 2-1 (0-1)
G: Bellamy (49.), Jones (51.) ill. Snodgrass (5.)

Nagyon fontos mérkőzés előtt állt az újonc Cardiff, mely egy esetleges vereséggel igen nehéz helyzetbe kerülhetett volna sereghajtóként, ugyanis a szakadék egyre csak nőtt az utóbbi hetekben. A mérkőzés nem indult túl jól, a Norwich szélsője Snodgrass ugyanis már az 5. percben megszerezte az előnyt. A csapatok egy gólos vendég vezetéssel vonultak szünetre, ám a második játékrész gyökeres és gyors változást hozott a meccs képben, a Cardiff ugyanis Bellamy és Jones révén egy perc alatt fordítani tudott. A vendégek nagyon akarták az egyenlítést, ezt mi sem jelzi jobban, mind a 22 kísérlet a második félidőben. Eredményt azonban nem hozott a sok erőfeszítés. A Cardiff elmozdult a huszadik helyről, pozícióját a Fulham vette át. 

Őszi Ádám

Megállíthatatlan Sunderland

Nagyon elkapta a fonalat az utóbbi időben, a nemrégiben még sereghajtóként emlegetett Sunderland, mely bejutott a Ligakupa döntőjébe, a Newcastle kiütése után pedig immáron 12. pozíciót foglal el a bajnoki tabellán.  A címben megfogalmazott megállíthatatlan jelző persze túlzás, de jelzésértékű...

Newcastle United - Sunderland 0-3 (0-2)
G: - ill. Borini (19.-büntető), A. Johnson (23.), Colback (80.)

Zsinórban negyedik meccsén maradt veretlen a Poyet trenírozta Sunderland, mely az imént említett meccsekből hármat megnyert, egyet pedig döntetlenre hozott, ezzel pedig öles lépteket tett a bennmaradás felé. A szombati áldozat a Pardew vezette Newcastle volt, mely Cabay elvesztése után először lépett pályára. A pályán kiegyenlített küzdelem zajlott az első játékrészben, és bár többet próbálkoztak a gólszerzéssel a hazaiak, pontosan a vendégek tüzeltek. Előbb Borini talált be büntetőből a 19. percben, aztán négy perccel később Johnson tudott duplázni. A második játékrészben hasonló volt a forgatókönyv, a "Szarkák" hajtottak, próbálkoztak, a vendégek pedig egyszer találtak kaput Colback révén, az is gól lett. Győzelmével a Sunderland 12. helyen áll, míg a Newcastle tovább sínylődik és immáron csupán nyolcadik.

West Ham United - Svansea City 2-0 (2-0)
G: Nolan (27., 45+1.) ill. -
Kiállítva: Caroll (59.) ill. -

Nolan vezetésével aratott nagyon fontos győzelmet a West Ham, mely a megszerzett három pontnak köszönhetően, ha ideiglenesen is de ellépett a kiesőzónából. Az angol támadó középpályás az első félidő közeplén, illetve annak hosszabbításában tudott eredményes lenni, eldöntve a pontok sorsát, míg biztosan nem számíthat Allardyce mester Caroll szolgálataira, aki kiállíttatta magát az 59. percben.

Őszi Ádám

Premier League: Az Arsenal hétvégéje lehet a mostani - előzetes

A hétközi fordulót követően hétvégén sincsen megállás az angol labdarúgó-bajnokságban, a pontvadászat a 24. fordulóval tovább robog. Ezúttal sem maradunk remek párharcok nélkül, az Arsenal hétvégéje lehet a mostani. 

Szombat délután két mérkőzéssel kezdődik meg a 24. forduló, az utóbbi hetekben nem túl fényesen szereplő Newcastle, hazai publikuma előtt fogadja a Sunderlandot, mely velük ellentétben igen jó formát mutat. A kiesőhelyen álló West Ham a Swansea ellenében javítana mérlegén. Délután négy órakor aztán jön a a szokásos meccsrengeteg, tíz csapat is pályán lesz egyidejűleg. Az Everton az Aston Villa ellen feledtetheti szurkolóival a városi derbin történteket, míg a Manchester Ubited útja ezen a hétvégén a Stoke ellenében vezet előre. A sereghajtó Cardiff ezúttal a Norwich ellenében próbálkozhat javítani nem éppen fényes mérlegén. A Fulham számára hatalmas fontossággal bír a Southampton elleni hazai meccs, míg a Tottenham a Hull vendége lesz és abszolút nem számíthat könnyű meccsre.

Vasárnap két meccsel jelentkezik a világ egyik, ha nem a legerősebb ligája. A Liverpool vendégségbe utazik és a Gera Zoltánt is foglalkoztató WBA ellen gyűjtheti be a három bajnoki pontot. A játéknap zárómeccsén az Arsenal együttesére vár kötelező győzelem a Palace ellenében, és amennyiben nyernek Wenger tanítványai, mindenképpen a forduló nagy győztesei lehetnek, ugyanis a hétfői meccsen, a forduló rangadóján akármilyen eredmény születik, az nekik jó lesz.

A derbi, avagy Manchester City-Chelsea az első és a harmadik csatája. Egy a hazai pályán tökéletes és már-már halálos támadójátékot bemutató csapat és egy olyan együttes összecsapása, mely Mourinho keze alatt megtanulta ölni a focit. A címszó több alkalommal is a következő volt, idegenben jó az iksz. Ha nyer a City, akkor az Arsenal mögött jól lemarad a Chelsea, ha döntetlen lesz akkor élre állhatnak Wenger tanítványai, és ugyan ez az eshetőség Chelsea győzelem esetén. Ehhez persze Öziléknek nyerni kell.

Szombat
13:45 Newcastle United - Sunderland (Digi Sport 1)
13:45 West Ham United - Swansea (Digi Sport 2)
16:00 Everton - Aston Villa
16:00 Stoke - Manchester United (Digi Sport 1)
16:00 Cardiff - Norwich
16:00 Fulham - Southampton
16:00 Hull - Tottenham

Vasárnap
14:30 West Bromwich - Liverpool (Digi Sport 1)
17:00 Arsenal - Crystal Palace (Digi Sport 1)

Hétfő
21:00 Manchester City - Chelsea (Digi Sport 1)

Őszi Ádám