2013. április 12., péntek

London kontra Menchester, avagy kerestetik Götze új "otthona"

A Goal.com friss beszámolói  szerint két angol csapat a londoni székhelyű Arsenal és a manchesteri olajmilliárdos klub a City együttese lehet harcban Götze játékjogáért.  

A Dortmund fiatal, mindössze 20 esztendős támadó középpályása előtt óriási jövő áll, már ily fiatalo nagyon higgadt és amit a pályán művel az fantasztikus. Csapatával ott van a Bajnokok Ligája elődöntőjében és nyilatkozatai alapján jól érzi magát a csapatnál, de nem zárkózik el a távozás lehetőségétől. A kivásárlási ára 40 millió euróban van megállapítva, így jó mélyen a zsebekbe kell majd nyúlnia a kérőknek, az esetleges licitháború pedig a német csapat malmára hajthatja a vizet.

Emellett a sportportál arról is beszámol, hogy a Sir Alex Ferguson fényjelezte Vörös Ördögök kiszálltak a harcból, a fiatal német válogatott középpályás már nincsen a kívánságlistán. Akadhat viszont ellenlábasa az angol kluboknak. Az Ibériai-félsziget egyik gigásza, név szerint a Barcelona csapatánál is szóba került Götze, a hírek szerint egyszer már a felek beszéltek is az esetleges transzferről.

Őszi Ádám


Arsenal: 5 millió euróért érkezhet a francia utánpótlás válogatott védő

A Goal.com információi szerint az ágyúsok francia menedzsere Arsene Wenger hazai honból hona jobb oldali védőt a csapatba. A kiszemelt nem más, mint a 22 esztendős korábbi francia utánpótlás válogatott  Sébastien Corchia, a Sochaux védője. 

A fiatal játékos korábban megfordult  a francia U17-es, U18-as, U19-es és U21-es válogatottban egyaránt, a nagyok közt még nem ölthette magára a címeres mezt. Az alapokat több csapatnál szerezte meg, kisebb klubokat követően a PSG, majd pedig a Le Mans utánpótlásában szerepelt. A felnőttek közt 2009-ben mutatkozott be  Le Mans színeiben, majd pedig 2011-ben igazolta le a Sochaux ahol jelenleg is rúgja a bőrt.

Becsült piaci értéke 3 millió euró, a hírek szerint az Arsenal 5 millió eurót is adhat érte.

Őszi Ádám

Tüzes városi derbi, hat pontos kiesési rangadó, idegenbe látogató nagyok - La Liga 31. forduló előzetes


Pénteken útjára indul a labda a La Liga 31. fordulójában és egészen hétfő késő estig meg sem áll. Láthatunk városi derbit, igaz hat pontos kiesési rangadót, kupaszerepléért küzdő klubokat és sebzett vadként menekülő  alsóházi gárdákat. Egy szóval izgalomból nem lesz hiány! 

Betis - Sevilla: A 31. forduló nyitányán máris egy tüzes andaluz derbinek lehetünk szemtanúi, és ha ez nem lenne elég, tetézzük a dolgot, sevillai városi rangadóról van szó. A hazai pályán játszó Betis számára lesz sokkal fontosabb a találkozó, hiszen ők a nemzetközi kupaszereplésért küzdenek, míg ellenfelük, 10. helyen áll, a középmezőny tengelyében, sem a kiesés, sem pedig a nemzetközi kupák nincsenek a közelükben. Mindkét fél hullámzóan teljesít, de jó formában lévő klubokról van szó.

Valladolod - Getafe: A hazaiak 35 bajnoki pontjukkal már biztonságban érezhetik magukat, míg a Getafe az üldözőbolyba tartozik, ami a nemzetközi kupaszereplést illeti. Mindössze három pontra vannak a 6. Európa Liga selejtezőt érő helytől, de a mezőny borzasztóan sűrű, bravúrok sora kellene számukra, de előbb erre a meccsre kell koncentrálni. A Getafe elmúlt öt meccsén nem talált legyőzőre, míg a hazaiak 5 meccse nyeretlenek, így ellenkező előjellel várják a csapatok a meccset.

Levante - Deportivo La Coruna: A bajnokságot jól kezdő hazaiak immáron a tabella második felének listavezetői, igazándiból semmi és senki nem fenyegeti őket. Ellenden az újonc vendégek óriási hajrába kezdtek, szeretnék elkerülni a kiesést. Nemrég még toronymagasan utolsó helyezettnek mondhatták magukat, de utóbbi három meccsen szerzett kilenc pontjukkal már 18. helyen állnak egy pontra a már nem kiesést jelentő 17. helytől.

Espanyol - Valencia: Egy egészen jó formában futballozó Espanyol fogadja majd a Valencia együttesét, mely jelenleg Európa Ligát érő helyen tanyázik, de ez pillanatok alatt változhat a mezőny sűrűsége miatt. Egy győzelem akár Bajnokok Ligája selejtezőt érő helyre is repítheti a denevéreket, de egy vereség által akár az Európa Ligát érő helyekről is lekerülhetnek. Nagyon fontos meccs lesz ez vendég részről, míg a hazaiaknak a becsületükért kell küzdeni, se előre, se hátralépés nem jelent számukra gondot, örömöt.

Málaga - Osasuna: A Málaga hasonló cipőben jár, mint a Betis, egyenlő ponttal bírnak, de jobb mutatóinak köszönhetően ők jelenleg a 6. helyezettek és Európa Liga indulást érő helyen tanyáznak. Az Osasuna öt pontra van a kiesőzónától, egy-egy pontot még össze kéne gyűjteniük a biztos bennmaradás érdekében, de vészhelyzet nincsen. Nagy kérdés, hogy a hazaiakat mennyire viselte meg a drámai BL búcsú. Eddig mindent a legrangosabb kupára tettek fel, ezt sínylette tán a bajnoki szereplés is, kérdés, milyen lesz most így a finisük.

Rayo Vallecano - Real Sociedad: A hazaiak felemás eredményekkel is, de ott vannak az üldözőbolyban és szemeik előtt lebeg az álom, az Európa Ligát érő hatodik hely. Ez mindössze három pontnyira van. Ellenfelük azonban nem ismer mostanság kegyelmet, a Sociedadnak nagyon megy a szekér, jelenleg a Bajnokok Ligája selejtezőt érő negyedik helyen vannak. Jó kis meccsnek nézünk elébe.

Atlético Madrid - Granada: A matracosok már nem botolhatnak, ha szeretnének még a második helyért harcolni, az utóbbi időben több a döntetlen mint a győzelem, a Real pedig előzött és előnye immáron három pont. A vendégek két pontra vannak a kiesőzónától, őket perzseli a pokol tüze, így lesz miért menniük mint a sebzett vad.

Zaragoza - Barcelona: A liga legrosszabb formában lévő csapta kétség kívül az a Zaragoza, mely most a tabella első helyén álló katalán sztárgárdát fogadja. A Pintér Ádámot is foglalkoztató hazaiak több mint tíz meccse nyeretlenek, és aligha a barca ellen szakad meg ez a sorozat, bár soha nem lehet tudni. Mindenesetre nagy a baj Zaragozában, egy pontra a kiesőzóna, a csapat nagyon a másodosztály felé sodródik hétről hétre.

Athletic Bilbao - Real Madrid: A futballt szeretőknek felcsillanhat a szeme, hiszen ez a emccs évről évre nagy derbit hoz és így lesz ez most is, még akkor is ha nem megy a szekér annyira a Bilbao számára. A hazai környezet számukra mindig óriási plusz, minden évben sok jó csapat megég a katedrálisban. Mourinho legénysége pedig mi másért, mint a három bajnoki pontért utazik baszk földre.

Mallorca - Celta Vigo: A forduló zárómeccse hétfőn egy igazi hat pontos derbi lesz, ugyanis a tabella két 24 pontos utolsó és utolsó előtti helyezettje csap össze. Ez lesz ám a gigászi élet halálra menő derbi. A döntetlennek csak a riválisok örülnének...

Péntek:
22:00 Betis - Sevilla (TV: Sport2)

Szombat: 
16:00 Valladolid - Getafe 
18:00 Levante - Deportivo La Coruna (TV: Sport2)
20:00 Espanyol - Valencia (TV: Sport2)
22:00 Málaga - Osasuna (TV: Sport1)

Vasárnap:
12:00 Rayo Vallecano - Real Sociedad 
17:00 Atlético Madrid - Granada 
19:00 Zaragoza - Barcelona (TV: Sport1)
21:00 Athletic Bilbao - Real Madrid (TV: Sport1)

Hétfő:
21:00 Mallorca - Celta Vigo

Őszi Ádám