2013. április 9., kedd

Thiago Silva Barcelonában? - húzza a mézesmadzagot a klasszis védő

Szerdán biztosan! De a viccet tegyük félre. Nyáron került a PSG együtteséhez, most még is kacérkodik a gondolattal és az újságírókkal. Thiago Silva nem tagadott, rejtelmesen beszélt, mint aki húzza az újságíró orra előtt a mézesmadzagot.  

A brazil védő hétről hétre világklasszis teljesítményt nyújt csapatában, mely a bajnokok Ligájában is áll és éppen a Barcelona ellen játszik oda-visszavágós párharcot. A védő a katalán El Mundo Deportivonak nyilatkozott. - „Senki előtt sem szabad becsukni az ajtót, nem tudhatod, mit tartogat a jövő. Most boldog vagyok, de ki tudja?  Voltak megbeszélések a Barcelona és az ügynököm között tavaly, de már a szavamat adtam akkor Leonardónak. Ha egyszer a szavamat adtam, nincs visszaút. Ugyanakkor mindenkinek vannak álmai. Gyerekkorom óta követem a Barcelonát, olyan játékosai voltak, mint Romário, Ronaldo vagy Rivaldo. Hogy van-e kivásárlási áram? Csak most érkeztem, ilyesmiről beszélni is felesleges, de mindannyian tudjuk, mindenre van megoldás.” - nyilatkozta a brazil bekk a feltett kérdésekre.

Ami tény, a Barca védőt keres, de aligha pont Thiago lenne az akit kivásárolnának a dús gazdag PSG-ből, ahol a jövő csapatát építik. Egyszer talán majd, katalán mezt ölt a brazil bekk, de hogy mikor azt még nem tudni. Az egész annyira nyitott, mint amennyire nyilatkozata sejtelmes.

Lehet Thiago rájött, hogy a francia ligánál többre vágyik? Lehet hogy a PSG jó csapat, na de a liga színvonala elegendő számára? Ne feledjük, szezonról szezonra múlik az idő, meg kell válogatni, ki hol tengeti el karrierjének esztendőit. Ez mind jó kérdés, Thiago biztosan tudja a választ...

Őszi Ádám

A szezon végén távozik az Everton csapatkapitánya

Igazán szép karriert tudhat magáénak Phil Neville az Everton 36 esztendős csapatkapitánya. A középpályás bejelentette  hogy a szezon végeztével távozik, de nem hagyja abba.  

Neville 2005-ben került az Everton csapatához és azóta a csapat ikonja lett, mondhatni neve összefonódott a klubéval. Ő jelenleg a csapatkapitány, de ez jövőre változik. A veterán középpályás nem kívánja meghosszabbítani lejáró szerződését és távozik. Egyet azonban leszögezett! Ez még nem a cipő szögre akasztásának ideje, így kezdődhetnek a találgatások, hol folytatja, hol szeretne levezetni Phil.

Neville karrierjét a Manchester United csapatánál kezdte 1990-ben az ifik közt, ott tanulta meg a labdarúgás csínját-bínját, majd pedig öt esztendővel később bemutatkozott a nagyok közt az Old Trafford gyepén. Tíz esztendőt követően 2005-ben hat Premier League címmel, Bajnokok Ligája győzelemmel és még sorolhatnánk elhagyta a Vörös Ördögöket. Az új kihívást a Goodison Park jelentette. Hetek kérdése és ennek is vége, nyolc esztendő az Everton együttesében...

Emellett Neville 11 esztendőn keresztül az angol válogatott tagja volt. Hiába az idő fogaskereke nem áll meg...

Őszi Ádám

Barca: Újabb név merült fel Valdes pótlására

A nyár egyik sláger témája az lesz, hogy mely hálóőr veheti át Victor Valdes helyét az FC Barcalona kapujában. A hálóőr már korábban közölte a vezetőkkel, hogy nem hosszabbít és nyáron elhagyja a klubot. Ez pedig természetesen találgatások sorát szüli. Az eddig számtalan felmerülő név mellett van legújabb. 

Vicente Guaita neve bizonyára ismerősen cseng a spanyol futball szerelmeseinek. A Valencia hálóőre az El Mundo Deportivo szerint komoly eséllyel indult. A munkát megkönnyíti menedzsere, aki nemrégiben Jordi Alba szerződését is lebonyolította a két együttes között. Guaita piaci ára 4 millió euróra rúg jelenleg.

Ez azonban csak egy sajtóhír, a lista egyel bővült és ha jól sejtjük nem ő az utolsó akit a sajtó a Barca kapujába "száműz". Az eddigi nevek listáján szerepelnek: Marc-André ter Stegen, Wojciech Szczesny, Thibaut Courtois, Michel Vorm és Tim Krul.

A legmegdöbbentőbb és teljesen kacsa szagú hír múlt héten jött le, akkor Iker Casillas nevét boronálták össze a katalán klubéval, ami valljuk be igen elképzelhetetlen. A lista immáron tehát hét névre bővült...

Őszi Ádám