2014. szeptember 4., csütörtök

Két hónapra kidőlt a Dortmund középpályása

Elkerülhetetlenné vált az orvosi beavatkozás a 25 esztendős Nuri Sahin esetében, így a török válogatott labdarúgó hosszabb időre a lelátóra szorult, melynek sem ő, sem pedig Jürgen Klopp nem örül. 

Sahin már a felkészülést sem tudta rendesen végigcsinálni a társakkal, ugyanis térdében erős fájdalmat érzett. A részletes orvosi vizsgálatokat követően kiderült, térdízületi gyulladása van, melyet meg kell műteni. 

A műtéti beavatkozásra a szerdai nap folyamán került sor, az orvosok tájékoztatása szerint minden rendben zajlott. A rehabilitáció várhatóan 8 hetet vesz majd igénybe, így november elején térhet vissza a középpályás. Egy ideig így a lelátóról figyelheti az eseményeket, a bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek első felét pedig biztosan kihagyja.

Sahin 2011-ben hagyta el a BVB-t a Real Madrid hívására, ám karrierje a királyiaknál megfeneklett, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Megjárta Angliát, ahol a pool játékosa volt kölcsönben, ám az sem jött be, így tavaly visszatért Dortmundba korábbi sikerei helyszínére, ahol ismételten régi fényében csillog egy kis túlzással.

Arrow

AS Monaco: Intő jelek és szurkolói lázadás

Közleményt adtak ki az AS Monaco szurkolói, melyben a klub vezetőségét ekézik - "Becsaptak minket. Hittünk a klubvezetők szavainak, akik félrevezettek minket üres szlogenekkel, a keret megerősítésére vonatkozó, be nem váltott ígéretekkel. Kérjük vissza a bérleteink árát!"  

A hercegségi klub tavaly tért vissza a francia élvonalba és orosz tulajdonosának köszönhetően az átigazolási piac egyik legaktívabb tagja volt, több mint 160 millió eurót költöttek játékosokra, ennek pedig meg is lett az eredménye, a korábbi BL-döntős a PSG mögött ezüstérmes lett és ezzel kiharcolta az európai elitben való automatikus részvétel jogát. Eddig minden szép és jó, ám ami ezt követően jött az eddig hűen tükrözi az Anzhi Mahacskala történetét orosz földön. Jöttek vettek, eladtak, s kiestek, mondhatni eltűntek a futballpalettáról.

Nos, ahogyan azt a szurkolók is megfogalmazták, előzetesen a vezetők nem azt ígérték, hogy eladjáj a csapat vezéregyéniségeit, hanem hogy még erősebbé teszik a keretet. Mint tudjuk ebből semmi nem valósult meg, szárigazolása nem volt a nyáron a hercegségieknek, sőt igazán pénzt sem költöttek. Az egyik legtöbb bevételt elkönyvelő együttesként zártak, főként Falvao kölcsönadása és James Rodriguez eladása nyomát. Azonban nem csak ők távoztak, érdemes megemlíteni Obbadi, Abidal és Riviére klubváltását is. Emellett a bérletárak drasztikusan növekedtek, ennek tükrében pedig pénzüket követelik vissza a fanatikusok.

Az olaj a tűzre a szezonnyitány volt, ugyanis négy forduló elteltével csupán 16. helyezett a klub, mindössze négy szerzett ponttal, Ebből ráadásul hármat Falcao fejesének köszönhetnek. Ez eddig kísértetiesen emlékeztet az Anzhi esetére.... Intő jelekből tehát nincs hiány...

Arrow

Fordulat Reus ügyben, elkelt a Dortmund ásza - sajtóhír

Az El Confidencial információi szerint Florentino Pérez a Real Madrid elnöke áttörést ért el Reus-ügyben, így a királyiak előnyre tettek szert a többi kérővel szemben. A BVB ásza jövő nyáron a spanyol fővárosba költözhet. "Titkos" paktum született...

A nyár folyamán az FC Barcelona, az Arsenal, a Manchester United és a Bayern München is élénk érdeklődést mutatott a Nationalelf egyik, ha nem a legjobb játékosa iránt. Természetesen a Real Madrid sem közömbösen tekint, illetve tekintett a BVB sztárjára, most pedig úgy fest, komoly lépéselőnybe kerültek a riválisokkal szemben. 

Hogy miről is van szó!? Nos, amennyiben a hírek helytállóak, a Real Madrid és a Dortmund megegyezett abban, hogy a királyiaknak elővásárlási joga lesz jövő nyáron, illetve a német klub minden a játékossal kapcsolatos történésről, érdeklődésről értesíti a galaktikusok vezetőségét.

Persze ezt nyugodtan kezelhetjük spekulációként, egy dolgot azonban ne feledjünk, tavaly Ter Stegen átigazolása is ugyan így lett megszellőztetve, a jelenlegi állapot pedig ismert!

Arrow