2014. augusztus 5., kedd

BL-selejtező: Belga meglepetés, szlovén öröm - eredmények

Kedd este folytatódtak a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének küzdelmei. Nyolc együttes lépett pályára a visszavágókon, ám közülük csupán négy örülhetett a lefújás pillanatában. Csalódottak lehetnek a görög, az izraeli, a svájci, na meg a magyar futballszeretők egyaránt. 

Panathinaikos - Standard Liege 1-2 (1-2)
G: Arslanagic (17.-öngól) ill. Mbombo (36.), M'Poku (41.)
Tj: a Standard Liege 2:1-es összesítéssel

A gól nélküli odavágót követően a párharc egyértelmű favoritjává lépett elő a Panathinaikos, melynek közönségét nem kell bemutatni, a belga Standard Liege pokoli mérkőzésre készülhetett. A 17. percben aztán hangrobbanás tört ki az Apostolos Nikolaidis Stadionban, mikor is Arslanagic  a saját kapujába talált, ezzel vezetést szerezve a zöldeknek. A félidő hajrájában azonban jött  egy rövidzárlat és Mbombo, illetve M'Poku tévén megfordította a párharcot a Liege. Hiába játszott hatalmas fölényben és alakított ki sokkalta több helyzetet a Pana, a lefújás pillanatában a belgák örülhettek. 

Maccabi Tel Aviv - Maribor 2-2 (1-1)
G: Ben Haim (42.), Ben Basat (54.) ill. Ibrahim (36., 55.)
Tj: a Maribor 3:2-es összesítéssel

Megőrizte hazai pályán szerzett egy gólos előnyét a Maribor, mely egy igen izgalmas négy gólt hozó mérkőzésen jutott tovább izraeli riválisával szemben. Nyugati szomszédunk legújabb hőse a duplázó Ibrahima, akinek hála, a Maribor tartotta a lépést az ellenféllel.

Lille - Grasshoppers 1-1 (1-1)
G: Balmont (19.) ill. Abrashi (33.)
Kiállítva: - ill. Pavlovic (69.)
Tj: a Lille 3:1-es összesítéssel

A két csapat párharca gyakorlatilag az odavágón eldőlt, nagy csoda kellett volna, hogy a Lille hazai környezetben elherdálja két gólos előnyét. Ennek megfelelően több kulcsember is pihenőt kapott, gondolván a folytatásra, illetve a hétvégi francia bajnoki nyitányra. A franciák a huszadik perc derekán növelték előnyüket, melyre Abrashi révén érkezett válasz, ám többre nem futotta a svájciaktól, akik emberhátrányban fejezték be a mérkőzést.

BL-selejtező: Hihetetlen, a 94. percben esett ki a Loki… ---> RÉSZLETEKÉRT KATT

Arrow

Bajnokok Kupája: Trónra került a Manchester United

Sokan attól tartottak a mérkőzést megelőzően, hogy a Premier League közelgő rajtja miatta a csapatok gálameccs jelleget öltenek majd, ám egy valamire való szurkoló tudja, hogy egy Manchester United-Liverpool mindig presztízs meccs, nem lehet elviccelni. Így volt ez a Bajnokok Kupálya döntőjén is, melyet végül a Manchester United hódított el. 

Manchester United - Liverpool 0-1 (0-1)
Florida, Miami Gardens, Sun Life Stadium 51435 néző
G: Rooney (55.), Mata (57.), Lingard (88.) ill. Gerrard (11.-büntető)

Nem köntörfalaztak, jó iramban estek egymásnak a felek, az első pillanattól látszott, hogy bizony a presztízs, az ősi rivalizálás fűti a feleket. Az első valamirevaló helyzetet Henderson jegyezte, Gerrard rögzített helyzetből löbbölt a védelem mögé, ám a pool középpályása csúnyán fölé fejelt. Két minutummal később aztán Sterling tört be a tizenhatoson belülre, Jones pedig kihúzta a lábát, mely tizenegyest ért a játékvezetőnél. A megítélt büntetőt Gerrard magabiztosan értékesítette. A gól után aztán sokáig nem jegyezhettünk fel kapura veszélyes akciót, többnyire mezőnyben zajlott a játék. A 24. percben aztán De Gea megmutatta, hogy miért ő a Vörös Ördögök első számú kapuvédője. Coutinho távoli bombájánál hatalmas bravúrt bemutatva védte meg a góltól csapatát. A United nem tudott igazán veszélyes helyzetet kialakítani, a felek egy gólos pool vezetéssel vonultak az öltözőbe.

A második félidőben aztán pillanatok alatt megváltozott minden, sokkalta összeszedettebb volt a United, ennek pedig meg is lett az eredménye, az 55. percben előbb Rooney a gyengébbik lábával talált a kapuba, egy beadást követően, majd két perccel később Mata lövése változtatott irányt az egyik védőn, becsapva ezzel a vörösök kapuvédőjét. Előny itt, előny ott, roppant gyorsan megváltozott a mérkőzés képe. A Liverpool nem tudott mit kezdeni a kialakult helyzettel, nem érkezett meg az egyenlítő találat. Kis híján Rooney duplázott, ám az Egyesült Államokban bevett videózással kiszűrték, hogy a labda elhagyta a játékteret (az eset a videón 4:55-től). Az i-re és a Bajnokok Kupájára a pontot Lingard tette fel bebiztosítva a Vörös Ördögök győzelmét a 88. percben.

A Real Madrid után a második kiírást tehát Van Gaal csapata nyerte, a holland tréner ezzel már most többet nyert a csapattal, mint Moyes, még ha ez csak a felkészülés része volt, akkor is. A United legyőzte az AS Roma, a Real Madrid és a Liverpool csapatát egyaránt, míg döntetlent ért el az Inter ellenében. A torna gólkirálya az 5 gólig jutó Jovetic lett.

A torna góllövőlistája: 
5 gólos: Jovetic (Manchester City)
3 gólos: Rooney (Manchester United), Diamantakos (Olympiakos) 
2 gólos: Bale (Eral Madrid), Ashley Young (Manchester United), Totti (AS Roma), Sterling (Liverpool), Mata (Manchester United)
1 gólos: Vidic (Internazionale), Nagatomo (Internazionale), Henderson (Liverpool), Sinclair (Manchester City), Navas (Manchester City), Iheanachi (Manchester City), Muntari (AS Milan), Icardi (Internazionale) Pjanic (AS Roma), Dominguez (Olympiacos), Papazoglu (Olympiacos), Bouchalakis (Olympiacos), Kolarov (Manchester City), Hernandez (Manchester United), Allen (Liverpool), Suso (Liverpool), Gerrard (Liverpool), Lingard (Manchester United)

Arrow