2014. február 4., kedd

Egy Barca csillag elismerő szavai CR7-ről! - nem minden az, aminek látszik

Mindig, mindenhol csak a mocskolódást lehet olvasni, a firkászok és szurkolók által gerjesztett vitákat és vélemény különbözeteket. Hogy miről van szó? Általában a Real Madrid és az FC Barcelona rivalizálásáról. Számtalan alkalommal lehetett olvasni arról, hogy a két klub sztárjai utálják egymást, ám az igazság, ahogyan egy régi amerikai sorozatnak is a szlogenje volt, odaát van.  

Szögezzük le, hogy riválisokról, nem pedig ellenségekről beszélünk, ami pedig a pályán történik, az ott is marad. Biztos vagyok benne, hogy sokan sportoltatok, vagy sportoltok, így jól tudjátok, a pályán tesztek olyat, vagy éppen mondotok, amit csak a meccs hevében tesztek, utána pedig már bánjátok. Volt idő, mikor egy El Classico nem múlhatott el dulakodás, lökdösődés, vagy éppen piros lap nélkül. A tét nagy, a rivalizálás él, de a játékosok is emberek a hétköznapokban, a kettőt pedig külön kell választani.

Induljunk ki abból a tényből, hogy a két klub adja szinte a spanyol válogatott egészét pár kivétellel, a csapat, a Real Madrid és az FC Barcelona sztárjai együtt értek el nagy sikereket. A szemfüles olvasók csíphettek már el olyan nyilatkozatokat, mely szerint egy katalán játékosnak az egyik legjobb barátja a királyiaknál focizik.

Mindenki kiélezi a Messi és a Ronaldo közti rivalizálást egy ellentétté! Miért? Tettek valamit, vagy mondtak valami rosszat a másikról? Nem, az egészet a zsurnaliszták, szurkolók gerjesztik csupán a köztudatban. 

Lehet, hogy sokak számára megdöbbentőek lesznek Pique szavai, de a spanyol válogatott védő a Jot Down magazinnak őszintén beszélt az aranylabdáról, és CR7-ről - "Mindenki meglepettnek tűnt, de leginkább azok akik nem ismerik őt. Én nem voltam meglepve, teljes mértékben örültem neki. Őt már elkönyvelték kemény legénynek, aki mindenki fölé akar nőni. Teljesen jogos volt a reakciója is, mikor kimondták a nevét. Nagyon akarta ezt a díjat és eléggé megküzdött érte. Én elismerem ezért. Mostanában eléggé elszakadtunk egymástól, a telefonszámom is többször megváltozott, akárcsak az övé, de ha róla kérdeznek, csak jót tudok mondani róla, mivel kedvelem őt. Az emberek, szurkolók gyakran úgy nyilatkoznak róla, hogy nem is ismerik. Én régóta ismerem és látom, hogy a rosszfiús énje már a múlté, teljesen megváltozott. Én bírom őt, sokat segített nekem a Unitednél."

Ha pedig gerjesztés, akkor egy példa a magyar médiából! A fent olvasható Pique nyilatkozat ily címmel látott napvilágot: "A Barca csillaga örül, hogy nem Messi kapta az Aranylabdát"

Már ne haragudjanak, de megint mi köze az egészhez az argentin klasszisnak? Megmondom! - Közönséghajhászás, az olvasó átverése és bevonzása. A címekkel lehet és kell is játszani, de valótlant nem szabad benne állítani...

Őszi Ádám