2013. december 25., szerda

Törökországba csábítják a Lazio csatárát

Több nemzetközi sajtóorgánum is arról számolt be, hogy a Trabzonspor vezetői kacérkodnak Sergio Floccari a Lazio olasz csatárának szerződtetésével. 

A két klub egy csoportban szerepelt az Európa Ligában és a török klub vezetői két meccsen is megnézhették sajátjaik ellen Floccarit, aki meggyőző teljesítményt nyújtott és kétszer is beköszönt az olaszok hálójába. 

A 32 esztendős támadó nem számít első számú csatárnak a fővárosiaknál, a sorban Klose és többnyire Vargas is megelőzi, idén bajnoki találattal még nem rendelkezik. A török csapat nyáron ingyen is megszerezhetné Floccari játékjogát, hiszen szerződése lejár, ám a források arról számolnak be, hogy a transzfer már januárban megtörténhet, nem kívánnak várni fél évet.

A transfermarkt.de 3,5 millió euróra becsli játékjogának árát, ám lejáró szerződése ezt lejjebb srófolhatja jócskán.

A Trabzon csupán nyolcadik a török bajnokságban, így ráfér a csapatra az erősítés, kérdés, hogy erre egy 32 esztendős, a veteránok közé tartó játékos-e a legmegfelelőbb választás. A csapatba kerülésért a brazil Paulo és a török Gural lehet a vetélytárs, előbbi 6, utóbbi mindössze 3 gólt szerzett eddig.

Őszi Ádám

Párizst és Portót megjáró jelenleg Madridban játszó középpályást igazolna a Genoa...

... állítja a Football Espana internetes hírportál. A Serie A jelenlegi középmezőnyében tanyázó klub az Atletico Madrid mellőzött uruguayi szélsőjét szeretné magához édesgetni. 

A szóban forgó játékos nem más, mint Cristian Rodríguez az Atletico Madrid bal oldali szélsője, az uruguayi nemzeti csapat tagja. A 28 esztendős labdarúgó korábban a PSG, a Benfica és a Porto csapatában is megfordult, míg nem Madridban kötött ki 2012-ben a "Matracosoknál". Igazán a kezdőcsapatban nem bírta megvetni lábát, ám egy szezonnal korábban mégis több lehetőséget kapott, mint idén. A szezon egészét figyelembe véve és minden sorozatra vetítve 16 meccsen lépett pályára és mindössze 310 percet játszott, mely meccsenkénti 19 percet jelent átlagolva.

Rodriguez távozási szándékáról nem lehetett olvasni, ám egy jó ajánlatra biztosan rábólintana, kérdés, hogy a Genoa elég jó csapat-e a számára, illetve a két klub megtud-e egyezni a vételárban. A transfermarkt.de 5 millió euróra taksálja piaci értékét, melyhez párosul egy 2016-ban lejáró szerződés, mely még igen csak odébb van.

Őszi Ádám