2013. január 31., csütörtök

Manolev elhagyta a PSV Eindhovent

Dzsudzsák Balázs korábbi eindhoveni csapattársa Stanislav Manolev a kölcsönadás sorsára jutott. A bolgár válogatott labdarúgó fél évre Londonba költözik, azon belül pedig a Fulham együttesét fogja erősíteni. 

Azt, hogy Manolev számára ez milyen lehetőségeket hordoz a továbbiakban, nem lehet tudni, ám a Premier League bármely csapatában szerepelni nagy dolog. Azt, hogy a 27 esztendős bolgár megragad majd a szigetországban, vagy csak egy fél szezonos kitérő lesz nem lehet tudni, minden  teljesítményén múlik majd. Viszont jó teljesítmény esetén akár a PSV is visszarendelheti...

Azt nem tudni, hogy a Fulham rendelkezik-e opciós joggal, viszont Stanislav piaci értéke jelenleg 2 millió euróra rúg.

Őszi Ádám

Stekelenburg éppen Londonba repül, elhagyja a Romát a mellőzött hálóőr

Már nagyon érett Maarten Stekelengurg romai távozása, ugyanis a VB-ezüstérmes hálóőr nagy reményekkel érkezett az olasz fővárosba, elhagyva nevelőegyüttesét az Ajaxot, ahol világéletében védett, ám nem jöttek be számításai és padra szorult. A 30 esztendős hálóőr megelégelte a várakozást és kész váltani. 

Sajtóinformációk szerint a holland válogatott kapus egy Romából induló Londonba tartó gépre szált, ulticélja pedig a Fulham klubháza. Azt, hogy a tárgyalások miként sikerülnek és a kiváló hálóőr tényleg a Fulham csapatához érkezett-e a kései órákban kiderül majd.

A kapus piaci értéke az utóbbi időben jelentősen megcsappant, a transfermarkt.de jelenleg 5,5 millió euróra becsli árát. Kérdés, vajon egy ilyen kvalitású kapus tényleg idézőjelben csak egy Fulham  szintű csapatot érdemel?

Minden bizonnyal az este folyamán hallunk még részleteket...

Őszi Ádám

Beckham aláírt a PSG-hez, fizetést nem kap, nagylelkű gesztust tett!

A PSG immáron hivatalos sajtótájékoztató keretein belül is bejelentette David Beckham szerződtetését. A korábbi angol válogatott kiválóság a szezon végéig kötelezte el magát a párizsi klubnál, melytől fizetést nem kap. Hogy miért? Beckham fantasztikus gesztust tett és fizetését felajánlotta egy helyi, gyermekeket segítő alapítvány javára. 

Mielőtt bárki azzal jönne, hogy megteheti, mert dús gazdag leszögezném, rengeteg dúsgazdag labdarúgó van, közülük mégis kevesen tesznek hasonló gesztusokat, David felajánlása, mely fizetése száz százalékát takarja példátlan. Azt hogy ez pontosan mennyi takar nem tudni, de a hírek szerint heti 150 ezer fontot azaz heti 50 millió forint. A család azonban egyenlőre ketté válik, ugyanis Beckham Párizsban, míg felesége és a gyermekek Londonban fognak éni, ám mi ez a távolság, gondoljunk csak Eto'o Anzhi és Olaszország közti ingázására... 

A szerződtetést a sajtótájékoztatón Nasszer al-Kelaifi sejk, a klub tulajdonosa jelentette be hivatalosan.

Leandro a PSG sportigazgatója már régóta szerette volna a klubhoz csábítani az angolt, aki azonban az MLS-t választotta. A sportvezető és Beckham jól ismerik egymást, ugyanis korábban az AC milan csapatánál már dolgoztak együtt.

A 32-es mezszámot kapó játékos a sajtótájékoztatón a következő képen nyilatkozott - „Izgatott vagyok. Régóta beszéltünk erről Leonardóval, és végre megtörtént. Nagyon szerencsés vagyok, hogy 37 évesen ilyen sok ajánlat között válogathattam. Azért választottam a PSG-t, mert tetszik, amit megcélzott a következő évekre. Örömmel leszek részese ennek az érdekes koncepciónak."

Ezt követően kitért az edző személyére -  „Carlo Ancelotti az egyik legjobb edző a világon, Milánóban is nagyon szerettem vele dolgozni, akárcsak Leóval. Mindent megteszek azért, hogy a PSG és a francia bajnokság sikeres legyen, és megnőjön a befolyása a nemzetközi labdarúgásban. Bár csak fél évre szól a szerződésem, hosszabb távra tervezek."

Azt még nem tudni, Beckham mikor mutatkozhat be először a csapatban, ugyanis a párizsi klub már holnap bajnoki meccsen szerepel majd idegenben.

Őszi Ádám

Bombaigazolás: az olimpia brazil gólkirálya Leandro Damiaó Londonba költözhet! - sajtóhír

Leandro Damiao pályafutásában lassan eljön az a pillanat, mikor váltania kell, persze akkor, ha szeretne Európában futballozni. A 23 esztendős támadó számtalan klub kívánságlistáján szerepel, illetve több klubbal hírbe hozták, ám az átigazolási piac utolsó óráiban a legkomolyabb kérő a Tettenham csapata lehet. 

A sajtóhírek szerint a Spurs egy 18 millió eurós ajánlatot készül tenni a brazil Internacional csapatának a támadó játékjogáért, ám ez az összeg elképzelhető hogy csak vicc tárgyát képezi majd a klub vezetői előtt. Damiao becsült piaci értéke 22 millió euró és ennél akár nagyobb összeget is kaszálhatnak az Internacional vezetői amennyiben kivárnak...

Damiao remek ütemben termeli a gólokat a brazil ligában, emellett a brazil válogatottban is él az előtte adódó lehetőségekkel, nem mellesleg személyében a 2012-es olimpia gólkirályát tisztelhetjük hat mérkőzésen szerzett hat találatával.

Az este folyamán kiderül, lesz-e valami a Spurs-Damiao szerelemből, illetve ha nem fogadják el az ajánlatot a londoniak hajlandóak-e emelni a tétet...

Őszi Ádám 

A 18 éves horvát szupertehetség óriási összegért került az Inter csapatához, megvan Sneijder utódja

Úgy tűnik az Inter tényleg a jövő csapatát építi és a pénzt sem sajnálja, ha egy igazi tehetségről van szó. Mateo Kovacic csupán 18 esztendős, ám Európa sztárklubjai sorban álltak érte. Már csak múltidőben, ugyanis az Inter leigazolta Sneijder utódát.  

Mindössze 18 esztendős, de már most 43 felnőtt horvát bajnoki mérkőzést tudhat maga mögött. Az Ausztriában  azon belül pedig Linzben születő horvát állampolgár már hat esztendősen elkezdte rúgni a bőrt a Linz utánpótlás nevelős csapatában, míg nem hét esztendőt követően hazatalált a fiatal tehetség és 13 esztendősen a Dinamo Zagreb ifjúsági csapatának a tagja lett. Felnőtt karrierje nagyon korán megkezdődött, 2010-ben debütálhatott a nagyok között alig 16 és fél évesen. Mindenki az elejétől fogva tisztában volt vele, mekkora tehetség Mateo, akinek piaci értéke 18 esztendős korára 3 millió euróra nőtt. Az utánpótlás válogatottakban végig lépdeste a ranglétrát, egészen az u-14-től az u-21-es csapatig. A horvát fanatikusok már a felnőtt válogatottban való bemutatkozását várják.

Térjünk azonban vissza a jelenbe, a befutó az Internazionale csapata lett, mely elképesztő összeget 11 millió eurót tett le a Dinamo Zagreb asztalára, ez pedig meggyőzte a horvát klub vezetőit. Mateo Kovacic a mai naptól fogva tehát az Inter játékosa, ahol nem kisebb feladat vár rá, mint Snaijder pótlása.

Őszi Ádám

Chelsea: Az Everton középpályása 32 milliót is megér Abramovicnak? - sajtóhír

Korábban már felröppentek olyan hírek, hogy az átigazolási szezonban a Chelsea majd megpróbálja megkaparintani az Everton középpályását Marouane Fellainit, aki remek szezont fut, mondhatni az idei szezon egyik ha nem a legjobb Premier League középpályás. Úgy tűnik a piaczárás utolsó óráiban bepróbálkozik Abramovic... 

A sajtóhírek alapján a Chelsea orosz tulaja 32 millió eurót sem sajnálna letenni az asztalra a liverpooli csapat számára Fellaini játékjogáért cserébe. A belga piaci értéke egyébként óriásit ugrott, jelenleg 28 millió euróra taksálja a német transfermarkt.de. A következő órákban feszülten várjuk, vajon lesz-e valami az üzletből, vagy sem. A hírek szerint az ajánlat már befutott...

Őszi Ádám

QPR: Samba leigazolása csak a kezdet volt, még három remek játékos érkezhet éjfélig

Nem áll le a londoni csapat, mindenképpen szeretnék olyannyira megerősíteni a keretüket, amennyire csak lehet. Az utolsó helyről szeretnének elmozdulni és kivívni a bennmaradást a legmagasabb angol osztályban. Korábban már beszámoltunk róla, hogy Samba az Anzhi csapatától 14,5 millió euró ellenében csatlakozott a QPR-hez. A védő leigazolása azonban csak a kezdet volt, éjfélig a tervek szerint még három játékossal erősít a klub. Nézzük kik vannak képben. 

Csatár poszton Peter Odemwingie a West Brom 31 esztendős Nigériai válogatott csatára érkezhet. A támadó piaci értéke 5 millió euró, a korábbi Lokomotiv Moszkva és Lille csatár 2010-ben került Gera Zoltán jelenlegi csapatában ahol az idei szezonban a PL-ben öt találatnál jár.

Nem csupán egy csatár érkezhet, a másik kiszemelt Peter Crouch a Stoke gólfelelőse. A tegnap 32 esztendőssé vált hórihorgas támadó a szezonban csak úgy mint a fent említett Odemwingie öt gólnál tart és becsült piaci értéke úgyszintén 5 millió euró. Azt, hogy Crouch hány helyen fordult meg pályafutása során nehéz lenne felsorolni, elég ha annyit mondunk ez egy visszatérés lenne, ugyanis a 2000-2001-es szezonban a QPR színeiben 42 meccsen már szerepelt és ez idő alatt 10 alkalommal volt eredményes.

A harmadik kiszemelt nem a szigetországban játszik, Niko Kranjcar a Dinamo Kijev támadó középpályása jelenleg. A 28 esztendős horvát válogatott középpályás számára a Premier League nem ismeretlen, ugyanis hat esztendőn keresztül a szigetországban játszott a Portsmouth és a Tottenham színeiben mikor tavaly Ukrajnába igazolt. Piaci értékét a szakemberek 7,5 millió euróra becslik.

Emellett egyes források arra mutatnak, hogy  egy Spurs trio is a képben van. Jermaine Jenas, David Bentley, Andros Townsend alkotja ezen hármast, pontos információk nincsenek, ők miként kerültek képben és hol állnak a tárgyalások ha esetleg vannak. Ami tény, a három Spurs játékosnak nem kellene várost váltania csupán pár kerülettel kellene odébb menniük...

Tervek tehát vannak, kíváncsian várjuk, éjfélig mi történik majd a QPR háza tályán.

Őszi Ádám

Zaragoza: Sikerült megszerezni a Barca csatárát kölcsönbe

A Pintér Ádámot is foglalkoztató Zaragoza sikeres tárgyalásokat folytatott a katalán klubbal, így a B csapat csatára Rodrigo Ríos Lozano, rövidebb nevén Rodri Lozano kölcsönbe a magyar játékos csapattársa lesz. 

A korábbi u21-es spanyol válogatott játékos nem igazán kopogtatott a Barca első számú csapatánál. A Sevilla nevelésű támadó 2011-ben lett a barca második csapatának tagja, azóta kölcsönben megjárta már a  Sheffield Wednesday együttesét is. Most itt a lehetőség számára, hogy a La Ligában is bebizonyítsa rátermettségét. A 22 esztendős támadó nagy lehetősége lehet ez, hiszen ha jól teljesít, akár a pénztárcájába is nyúlhat a Zaragoza...

Őszi Ádám 

QPR cél a bennmaradás: Samba az Anzhi védelmének "volt" vezére napi 5 milliót keres új együttesénél

A QPR csapata jelenleg az utolsó helyen tanyázik az angol bajnokságban, ám a klub vezetői szeretnék elkerülni a véget és ennek érdekében mindent megtesznek. Ezúttal a védelem megerősítése mellett tették le a voksot, az Anzhi kiválósága a a korábbi 26-szoros Kongói válogatott Christopher Samba személyében nagyon komoly és tekintélyt parancsoló középső védőt igazoltak.   

A fővárosi klub mélyen a zsebébe nyúlt, és a Dagesztáni csapat asztalára letett 14,5 millió eurót, mely meggyőzte az orosz klub tulajdonosait. Ami Samba meggyőzését illeti, már a Premier League és a nemes feladat nagy kihívást jelenthet, azonban nem adta lejjebb ami a fizetést illeti sem. A hírek szerint közel napi 5 millió forintot fog keresni, azaz 100 ezer font lesz a heti fizetése, ami forintra átváltva 33 millió egy héten. Az éve keresete így ha minden igaz 5,2 millió euró lesz.

Az Anzhi azonban áll az Európa Ligában és a bajnoki címért is harcban vannak, így valakivel pótolniuk kell a védelem tengelyét...

Őszi Ádám

Negredo órákon belül Liverpoolban köthet ki

Nagy a sürgés forgás az átigazolási piac utolsó napján és úgy tűnik ez a Sevilla és az Everton együttesét is érinti. A liverpooli kék együttes azon terve hogy Leroy Fert a Twente csapatából magukhoz csábítsák dugába dőlt, így más támadó után kell nézniük. 

Angol források arról számoltak be, hogy az Everton a pénzét Álvaro Negredo átigazolására költené. A Daily Mail arról számolt be, hogy a 12-szeres spanyol válogatott támadó aki az idei szezonban a La Ligában 9 gólnál jár 9 millió fontért lehet az Everton játékosa. A 27 esztendős Negredo piaci ára egyébként 18 millió euróra rúg a szakértők szerint. 

Az angol klub, mely igazán impozánsan szerepel a Premier Leagueben, Nikica Jelavic ékpárjaként képzelheti el a spanyol támadót, úgy tűnik az Evertonnál nem mondanak le az álmokról, megküzdenek a BL indulásért...

Őszi Ádám

Hoppá! David Beckham a PSG játékosa? -16:00-kor rendkívüli sajtótájékoztató párizsban

Nagy fordulatot vett a David Beckham ügy, ugyanis a 115-szörös angol válogatott immáron 37 éves klasszis az amerikai kitérőt követően visszatér Európába, azon belül pedig a PSG együttesébe. 

Egybehangzó brit és amerikai források állítják, Beckham karrierjének új célállomása a francia bajnokság, azon belül pedig a PSG csapata. Az AP amerikai hírportál arról adott tájékoztatást, hogy a sportolóhoz közeli forrásból tudják, David ezekben az órákban esik át az orvosi vizsgálatokon.

Napok óta folytak a találgatások, sokan már az Arsenal kezdőjében látták a szabadrúgásairól elhíresült játékost, ugyanis az ágyúsokkal edzett. Játékjoga jelenleg szabadon igazolható, hiszen decemberben elváltak a Galaxy és Beckham útjai, csupán egy kis aláírási pénz kerül majd terítékre minden bizonnyal, pénzből pedig Dunát lehetne rekeszteni a párizsi klubnál. 

A PSG bejelentette, hogy délután 16 óra magasságában sajtótájékoztatót tart, melynek témája minden bizonnyal az angol szerződtetése lesz. Így tehát véget érhetnek a találgatások, nem lesz QPR, sem pedig West Ham, Beckham ismét szerepelhet a legrangosabb sorozatban a Bajnokok Ligájában...

Őszi Ádám 

El Clasico: a meccs után megszólalt Varane és Mourinho jobb keze is

A tegnap esti El Casicot követően a sajtótájékoztatón megszólalt a fiatal mindössze 19 esztendős védő, aki előbb a gólvonalról mentet, majd pedig gólt fejelt a másik kapu előtt a rivális katalánoknak és ezzel, illetve egész meccsen nyújtott remek teljesítményével méltán érdemelte ki  a meccs legjobbja titulust. Varane mellett, mint ahogy az már megszokhattuk nem Mourinho, hanem a portugál tréner jobb keze Aitor Karanka értékelte a látottakat és emelte ki, hogy a két csapat közt nincs 15 pontnyi különbség. 

"Ami történt, az ugyanaz, mint az elmúlt években is, nagyon közel voltunk. A bajnokságban sok pontot elhullajtottunk, azonban amikor egymás ellen játszunk, tisztán látható az aktuális különbség a két csapat között.Nagy erőfeszítés volt ez a csapattól, mert néhány játékos hiányzott tőlünk. Lesz időnk, hogy felkészüljünk a második mérkőzésre. - ezt követően Karanka az ifjú Varanét méltatta - Ennél többet lehetetlen tenni, tisztázott a gólvonalról, majd fejesével egyenlített. A fejlődése egészen fenomenális, már fejben is rendben van - emellett a kapus kérdésre is kitért a Spacial One segédje - Muszáj volt választani a két kapus között. Diego sokéves tapasztalata és higgadtsága meggyőzött minket. Ettől függetlenül Adánban továbbra is bízunk. A jövőben is az áll a kapuban, akit épp jobbnak, a célra megfelelőbbnek látunk.” 

A 19 esztendős francia Raphael Varane a következő képen értékelte élete meccsét - "Mindig emlékezni fogok erre a meccsre, egy álmom vált valóra 19 évesen. Nagyon boldogan megyek haza, a saját magam és a csapat teljesítménye miatt is. Ez volt a legjobb mérkőzésem a Real Madridban. Most az a dolgom, hogy ezt a szintet tartsam. A csapat számára ugyan nem a legjobb eredmény született, de a továbbjutás továbbra is nyitott."

A párharc végkimenetelére azonban még sokat kell várni a fanatikusoknak, ugyanis a visszavágó a Nou Campban február 27-én kerül majd megrendezésre. Addig viszont még sok víz lefolyik az Ebron, sokat változhat mindkét együttes játékának összképe, kerülhet hullámvölgybe egyik és másik együttes egyaránt.

Őszi Ádám

Varane fejese döntetlent ért a Realnak a Barca ellen, a kihagyott ziccerek klasszikusán

Elérkezett a Copa del Rey idei sorozata az elődöntőkhöz, az egyik ágon a két ősi rivális a Barca és a Real küzd meg egymással a fináléért. Az odavágó meccset a spanyol fővárosban rendezték, mely akár gólzáporba is torkollhatott volna, ám csak két találatot hozott, így nyugodtan a találkozóra aggatható a kihagyott ziccerek titulust. A győzelemért többet tettek a katalánok és veszélyesében is játszottak, ám előnyt nem tudtak szerezni a hazai visszavágóra. 

A mérkőzés egy óriási Pinto védéssel kezdődött, a Barca kapusa gyorsan bemelegedett, ugyanis egy vitatott szabálytalanságot követően Ronaldo sistergős löketét kellett hárítani a léc alól. Ezt követően ahogyan az lenni szokott a katalánok ragadták magukhoz a kezdeményezést és okoztak forró pillanatokat a hazai szurkolók számára. Előbb Jordi Alba kapott egy remek labdát, a védősorból kiugró játékos azonban a levegőben szálló labdát kapásból keresztbe ellőtte a kapu előtt, igazi ziccer volt 12 méterről, védő nem volt a környékén. Ezt követte egy Xavi szabadrúgás csattant a felső lécen, majd pedig kicsivel később egy védelmi megingást követően már López hálóőr is verve volt, túljutott rajta a labda azonban a gólvonalról Varane kivágta a labdát. Ha a félidő felénél 0-3 lett volna az állás egy szót sem szólhattak volna  hazaiak, ám az eredményjelzőn gól nélküli döntetlen állt.

A 26. percben a derült égből jött egy Real helyzet, azonban Benzema hét méterről kapásból kicsivel de mellé lőtt. A madridiak ezt követen némileg kijöttek a szorításból és agresszív letámadást alkalmaztak, mindkét csapat próbálkozott, de nem jött a gól, így 0-0-ás döntetlennel vonultak a felek az öltözőkbe.

A második félidő azonban már gólt hozott, öt percet kellett várni, ekkor Fabregas törte meg a gólcsendet, az előkészítő szerepkörben az argentin zseni tetszelgett, akit azonban elég szépen hatástalanítottak a találkozó folyamán a királyiak. Felszívta magát a Special One legénysége és a katalánok némileg a saját térfelükre szorultak, ez viszont a kontra lehetőségét hordozta magában. A mérkőzést döntően befolyásoló egy bírói tévedés, ugyanis Messi egy az egyben ugrott volna ki kontrából, ám az asszisztens - később visszanézve tévesen - lest jelzett. Azt pedig már sosem tudjuk meg, hogy  mi lett volna ha...

A 60. percben nagyon közel járt a Real az egyenlítéshez, Ronaldo 7 méterről fejelt centikkel a kapu mellé, pár perccel később pedig Pique remek szerelését jegyezhettük fel döntő momentumban. A Barca volt, hogy akár percekig is eldugta a labdát, ekkor halvány fütty hallatszott a lelátóról. Aztán jöttek az újabb ziccerek, előbb egy visszagurított labdát Fabregas lőtt kicsivel a kapu fölé mintegy tizenkét méterről, majd pedig a csereként beálló Pedro hibázott egy az egyben kapussal szemben.

Aztán egyszer csak a semmiből megszületett az egyenlítő találat, egy Özil beadást a támadással felfutó Varane fejelt a kapuba, Pinto csipén belekapni tudott a labdába. mondani szokták a kihagyott helyzetek megbosszulják önmagukat, nos ez most is így volt. A hajrában tapintható volt a feszültség, izzott a levegő, a legnagyobb helyzet a katalánok előtt adódott Jordi Alba foglalta keretbe a meccset, hiszen mind az első, mind az utolsó vendég lehetőséget ő szalasztotta el, ezúttal López hárított óriási bravúrral.

Maradt az 1-1, így a vendégek örülhettek jobban, viszont a katalánok akár fölényesen is megnyerhették volna a meccset, a nagy lehetőségeket tekintve akár 3-7 is tetszeleghetett volna az eredményjelzőn. A sérülések és eltiltások sújtotta Mourinho legénység így mondhatni elégedett lehet, a döntés pedig a Nou Camp gyepén születik majd meg...

Copa del Rey, elődöntő, 1. mérkőzés
Real Madrid-Barcelona 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Varane (81.), illetve Fábregas (50.)


Őszi Ádám

PL szerda: két gólos hátrányból állt fel az Arsenal, két gólos előnyt adott el a Chelsea a hajrában

A keddi játéknapot követően szerdán hat mérkőzéssel folytatódott a Premier League. A Chelsea és a listavezető Manchester United kötelező győzelem elé nézett, míg a Tottenham és az Everton is bizakodhatott a győzelemben, a papírforma legalábbis ezt mutatta. A nap és a forduló rangadója az Arsenal-Liverpool meccs volt, mondhatni két vergődő csapat összecsapása. Nos, a papírforma azért van hogy felborítsák, nem volt ez másképpen most sem... 

A két eddig csalódást keltő szezont futó csapat rangadóját a vendég Liverpool kezdte nagyobb elánnal, már az 5. percben megvolt az előny Suarez lévén. Remek és fordulatos találkozót játszott a két csapat, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ám az ágyúsok domináltak és többször is próbálkoztak. Azonban a focit gólra játsszák, hiába a statisztikai fölény Henderson a 60. percben megduplázta csapata előnyét. Az események felpörögtek, ugyanis a második pool góllal együtt hét perc alatt három gólt láthatott az Emirates közönsége. A csalódott csendet Giroud törte meg a 65. percben, ezzel megvolt a szépítés és mielőtt eszmélni tudtak volna a vendégek már az előny is oda volt, ugyanis két perccel később Walcott tetszelgett a gólszerző szerepkörében, Giroud ezúttal pedig előkészített. Ezt követően nem változott az állás, maradt a döntetlen és a pontosztozkodás, mellyel egyik csapat sem jutott előrébb.

Az Everton idén remek szezont fut, ugyan annyi vereséggel bírnak mint a listavezető, és ha a 11 döntetlenjük közül csak egyet vagy kettőt megnyertek volna, közvetlenül a bajnoki címért küzdhetnének, így viszont a BL szereplés a tét, ami persze nagyon jónak számít. A mai napon a Gera Zoltánt sérülés miatt nélkülöző West Brom volt az ellenfél és a papírformának megfelelően a liverpooli csapat otthon tartotta a három pontot Baines két találatával. A vendégek nemrég még az élmezőnyben tanyáztak, ám hosszú hetek óta nem jönnek a pontok...

A Norwich együttese, mely kiesett az FA-kupából egy amatőr ötödik ligás csapattal szemben ezúttal is papírformát borított, otthon tartott egy pontot a Spurs ellen. A fővárosiak pontmentő embere a meccs vége előtt tíz perccel bale volt.

Igazi kiegyenlített meccset ígért a Fulham-West Ham találkozó, azonban a hazaiak magabiztos győzelmet arattak és megelőzték riválisukat a tabellán. Jelenleg minkét együttes biztos távolból szemléli a kiesőzónát.

A listavezető manchesteriek nem kezdtek jól az Old Traffordon, ugyanis a vendég Southamton már a harmadik percben megszerezte a vezetést. A United nyerőembere a két gólt szerző Rooney volt, azonban a vendégek egyenrangú ellenfélnek bizonyultak, sőt majdhogynem többet tettek a győzelemért, egy pontot mindenképpen megérdemeltek volna.

A Chelsea számára a győzelem kötelező lett volna, ám a Reading igen jó formát mutat mostanság, a nemrég még utolsó együttes menekül a kiesés elől. Mindvégig úgy tűnt, a londoni kékek győzelme nem forog veszélybe, fölényesen és magabiztosan játszott a Benítez csapat. Azonban a végjátékban a meccs képe nagyot fordult, La Fonde duplázni tudott, előbb a 87. majd pedig a hosszabbítás negyedik percében talált a kapuba. A statisztikákból kiderül, a hazaiaknak ez a két lövése találta el csupán a kaput...

Kedden játszották:

Aston Villa – Newcastle United 1:2
Queens Park – Manchester City 0:0
Stoke – Wigan 2:2
Sunderland AFC – Swansea 0:0

Szerdai eredmények:
Arsenal – Liverpool 2-2
Norwich – Tottenham 1-1
Everton – West Bromwich 2-1
Manchester United – Southampton 2-1
Reading – Chelsea 2-2
Fulham – West Ham United 3-1

A forduló abszolút győztese így a listavezető Manchester United volt, ugyanis az Evertonon kívül a 11. helyig egyetlen csapat sem tudta begyűjteni a három bajnoki pontot.

Őszi Ádám