2015. április 6., hétfő

Viszlát PSG!? - Bizonyíték Ibrahimovic klubváltására

A svéd sajtó szerint Zlatan Ibrahimovic a nyáron elhagyhatja a Paris Saint-Germain csapatát és egyben Európát is, a hórihorgas támadó bajnokságot és kontinenst válthat. Irány az MLS? Van rá esély, sőt a távozása mellett szóló bizonyíték is. 

A 33 esztendős svéd támadót 2016-is szerződés köti francia klubjához, ám egyes hírek szerint a nyáron Steven Gerrard és Frank Lampard társaságában csatlakozhat az MLS mezőnyéhez. Arról nincsen hír, hogy melyik klub lehet a befutó, ám távozása mellett szóló bizonyítékot már felmutatott a svéd sajtó. Egy vízumkérelemről van szó, melyet az Egyesült Államok párizsi nagykövetségének egyik dolgozója fecsegett el. - "Zlatan március 19-én járt itt és beadta a kérelmet. Nem turistavízumot kért, hanem folyamatos tartózkodásra jogosítót."

Az MLS-nek komoly szabályrendszere van, ez pedig megszabja, hogy egy csapanak hány sztárfizetésű játékosa lehet. Ezen tények alapján David Villa és Frank Lampard csapata a New York City kizárható, ám ki tudja, hogy lehet-e kiskapukat lelni.

A nyár folyamán okosabbak leszünk, most azonban még koncentráljunk a jelenleg is futó szezonra, melyben még nagy dolgokat érhet el a PSG, mely bajnoki címvédésre tör, illetve a bajnokok Ligájában is talpon van még.

Őszi Ádám

MLS: Real játékossal erősítene Kaká csapata az Orlando City

Úgy fest, hogy a Real Madrid csapatában nem lesz maradása Javier Hernandez. A mexikói támadó igen keresett lehet a nyár folyamán, s nem kizárható, hogy a tengerentúlról is ajánlatot kap majd, az egyébként Manchester United játékos. 

A brit Daily Mail arról ír, hogy kérők sora kopogtat az Old Trafford ajtaján, a Southampton, a West Ham, a Stoke és az Everton mellett a német Wolfsburg és egy olasz hármas a Milan, a Lazio és az Inter is csapatában tudná a 26 esztendős Chicharitót.

A versenybe beszállhat Kaká csapata az MLS újonca az Orlando City is, mely komoly célokkal vágott neki első szezonjának. Frank Lampard és Steven Gerrard nemsokára érkezik, a bajnokság nívója pedig egyre csak emelkedik, egyre vonzóbb lesz a játékosok számára. Egyes pletykák szerint Zlatan Ibrahimovic is elhagyja a nyáron Párizst, s az Egyesült Államok felé veszi az irányt...

A floridai klub mellett szólhat egyébként az, hogy igen hathatós sztárfizetést ajánlhat a mexikóinak, aki idén 23 mérkőzésen 4 gólt és 4 gólpasszt jegyez a Real Madrid mezében, ám játékperceinek száma igen elenyésző.

Ami az anyagi történetet illeti, a transfermarkt.de 10 millió euróra taksálja játékjogának értékét, míg a Manchester Unitedhez jövő év nyaráig köti szerződés. Van Gaal szinte biztosan nem számol vele, ahogyan Ancelotti sem...

Őszi Ádám

MLS: Németh Krisztián gólja drámai győzelmet ért - eredmények

Elképesztő fordulatok, drámai meccs és magyar hős, így lehetne jellemezni a Sporting Kansas és a Philodelphia összecsapását, mely mellett a Real Salt Lake győzelme eltörpült látványosságok és vérnyomás ingadozás tekintetében. 

Sporting Kansas City - Philodelphia 3-2 (1-2)
G: Dwyer (16.), Anibaba (90+1.), Németh (90+4.) ill. Peterson (3.-öngól), Aristeguieta (19.)

Zsinórban harmadik vereségébe szaladt bele a Philodelphia, mely még mindig nyeretlen. Egy igazi flúgos futam, egy drámai meccs, melyet az SKC a hosszabbításban fordított meg, a hős pedig Németh Krisztián lett. A magyar légiós a ráadás negyedik percében talált a kapuba, megszerezvén első MLS találatát és csapatának a három bajnoki pontot. A mérkőzés egy roppant gyors öngóllal indult alaphangként, Peterson a saját hálóját vette be, majd Dwyer az első negyed óra végén egalizált. Hiába játszott jobban, veszélyesebben és fölényesen a Sporting, mégis a Philodelphia mehetett előnnyel az öltözőbe Aristeguieta  találata révén. Úgy tűnt, hiába a sok erőfeszítés, a vendégek megszerzik idei első győzelmüket, ám nem így lett, a ráadás első percében előbb Anibaba egalizált, majd három percre rá jött a dráma, egy szögletet követően Németh talált közelről a kapuba, a stadion majd felrobbant, a társak pedig a magyar válogatott nyakában lógtak. Emlékezetes találat lesz ez Krisztián számára, a kis gól is kis gól, hát még milyen fontos...

San Jose Earthquakes - Real Salt Lake 0-1 (0-1)
G: - ill. Morales (44.)

Zsinórban második vereségébe szaladt bele az Earthquakes, mely ezúttal hazai környezetben maradt pont nélkül. Egy a végletekig kiegyenlített mérkőzésen Morales találata döntött, az argentin középpályás az első félidő hajrájában vette be Bingham kapuját, mely mint később kiderült három pontot ért. A Real Salt Lake remekül szerepel a Toronto után újabb skalpot gyűjtött be a csapat, mely négy mérkőzést követően még veretlen.

A hétvégi forduló eredményei:
Orlando City - D.C. United 0-1
Chicago Fire - Toronto FC 3-2
Colorado Rapids - New England 0-2
Seattle Sounders - Houston Dynamo 1-0
Vancouver Whitecaps - L. A. Galaxy 2-0
Portland Timbers - FC Dallas 3-1

A folytatásban, jövő héten:
ápr. 09. 04:00 Vancouver Whitecaps - Columbus Crew
ápr. 11. 01:00 FC Dallas - Colorado Rapids (Eurosport 2)
ápr. 11. 21:00 New England - Columbus Crew
ápr. 11. 22:00 Philadelphia - New York City  (Eurosport 2)
ápr. 12. 01:00 D.C. United - New York Red Bulls
ápr. 12. 02:30 Houston Dynamo - Montreal Impact
ápr. 12. 02:30 Sporting Kansas - Real Salt Lake
ápr. 12. 04:30 San Jose Earthquakes - Vancouver Whitecaps
ápr. 12. 23:00 Portland Timbers - Orlando City  (Eurosport 2)
ápr. 13. 01:00 L. A. Galaxy - Seattle Sounders (Eurosport 2)

A góllövőlista élmezőnye:
1. Rivero (Vancouver Whitecaps) 4 gól
2. Dempsey (Seattle Sounders) 3 gól
2. Perez (FC Dallas) 3 gól
2. Wondolowski (San Jose Earthquakes) 3 gól
2. Adi (Portland Timbers) 3 gól
2. Martins (Seattle Sounders) 3 gól
8. Altidore (Toronto) 2 gól
8. Aristeguieta (Philodelphia) 2 gól
8. Keane (Los Angeles Galaxy) 2 gól
8. Sam (New York Red Bulls) 2 gól
8. Rowe (New England Revolution) 2 gól
8. Kaká (Orlando City) 2 gól
8. Opara (Sporting Kansas) 2 gól
8. Wright-Phillips (New York Red Bulls) 2 gól
8. Akindele (FC Dallas) 2 gól
8. Morales (Real Salt Lake) 2 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:

Őszi Ádám