2014. július 22., kedd

Katasztrófális (!?) igazolás küszöbén a Barca

Még le sem igazolták, máris ízekre szedi a sajtó és a szurkolók egyaránt a Valencia francia válogatott védőjét, akit egy korábbi katalán védő is kritikával illetett. A sajtóban az ukrán Dmitro Csihrinszkij szerződtetését emlegetik, melybe anno nagyon belefürödtek a katalánok. 

A szóban forgó játékos a 30 esztendős Jérémy Mathieu, aki 2009 óta erősíti a Denevéreket, korábban pedig a Toulouse és a Socheaux játékosa volt. A kétszeres francia válogatott középső védő 177 alkalommal öltötte magára a Valencia mezét tétmérkőzésen.

Mint ismeretes a katalán sztárgárda védelmét rengeteg kritika érte az utóbbi időben, a szurkolók pedig már-már követelik a vezetőségtől, hogy erősítsék azt meg, ám senki sem Mathieu érkezését várja. Sokan felteszik a kérdést, hogy mivel jobb Mathieu, mint jelenleg Pique, vagy épen Mascherano!? A biztosítékot pedig az vágta ki teljes mértékben, hogy a hírek szerint a katalán klub vezetősége 20 millió eurót kíván adni az immáron már 31. életévét töltő, nem éppen fiatal védőért. 

A hír hallatán a klub korábbi védője Rafael Márquez is megszólalt - "Nem hiszem, hogy elég színvonalas játékos ahhoz, hogy a Barcelonában játsszon, főleg nem ennyi pénzért. Remélhetőleg átgondolják a döntést, és olyanra költik a vagyont, aki tényleg megéri."

A szurkolók, a klub szimpatizánsai egyenesen a fejüket fogják a lehetséges transzfer hallatán, mely a sajtó szerint a küszöbön van. Az elmúlt években számtalan sztárvédő neve felmerült, mint potenciális jelölt, gondoljunk csak Thiago Silva, vagy épen David Luiz nevére, ám a Barca vezetősége nem tette meg a kellő lépéseket, mondhatni a védelmen spórolt, míg a támadószekciót Neymar és Suárez kaliberű játékosokkal erősítette hatalmas összegekért. 

A szurkolók Hummels, Vertonghen, vagy épen fiatal Marquinhos érkezésében bíznak, és halkan jegyezzük meg, hogy szerződtetésük 20 millió euró fejében, vagy kicsivel többért ugyan úgy lehetséges...

Arrow

Real Madrid: A James Rodriguez "akta" részletei!

Úgy fest, hogy nincsen visszaút, az AS Monaco kolumbiai válogatott csillaga James Rodriguez a Real Madridban folytatja pályafutását. Összegyűjtöttük a fontosabb tudnivalókat a transzfer kapcsán, mely ma hivatalossá válhat az esti órákban. 

A vb gólkirálya immáron Madridban tartózkodik, az egyik közösségi oldalra pedig felkerült egy kép, melyen a Real Madrid egyik orvosával fényképezték le, mire ezen sorok eljutnak olvasóinkhoz, addigra már Rodriguez túl is lehet az ilyenkor szükséges vizsgálatokon.

Szintén árulkodó jel, hogy az AS Monaco labdarúgócsapata, megváltoztatta közösségi oldalának borítóképét, s Rodriguez helyére a csapat másik kolumbiai ásza Falcao került, aki felépült sérüléséből és könnyen elképzelhető, hogy szintén magára ölti a királyiak mezét, erről azonban majd később.

A klubelnök Florentino Pérez egyenesen Dél-Amerikából utazott haza, hogy jelen lehessen a nyár egyik ha nem a legnagyobb transzferének bejelentésénél.

Mindent latba véve James Rodriguez 75 millió eurójába kerül a királyiaknak és ez az összeg 80 millióra emelkedhet a különböző bónuszokat figyelembe véve. Rodriguez és a klub is megállapodásra jutott, évi 7 millió eurós fizetése lesz a kolumbiainak, aki hosszútávon ír alá 2020-ig. 

Immáron azt is tudni lehet, hogy Rodriguez is elutazik az Egyesült Államokban, így a tengerentúlon debütálhat a Real Madrid együttesében. A transzfernek áldozata, áldozatai is lehetnek, Di Maria és Khedira könnyen a távozás sorsára juthat.

Sokan fanyalognak és közülük sokan Real Madrid szurkolók, mondván jó, hogy érkezik James, ám ennyi pénzt nem ér meg. Az idő majd eldönt mindent...

A hivatalos bejelentésre este hat és hét óra között kerülhet sor Madridban.

Arrow

Morata hatalmas pech és elkeseredés, ilyen nincsen...

Első edzésén megsérült a Juvetus 20 millió euróért szerződtetett támadója Álvaro Morata, aki hétfőn kezdte meg a munkát Torinóban, ám egyből kihagyás vár rá. 

A Real Madridtól érkező 21 esztendős támadó térdficamot szenvedett, melynek következtében az orvosok szerint 40 napos, szűk másfél hónapos pihenő vár majd rá. Egy hathatós pihenő után könnyített edzésmunka vár majd rá, és ha minden a tervek szerint halad, akkor a Serie A augusztus végi nyitányára újra egészséges lehet és Allegri mester rendelkezésére állhat az ifjú titán.

Morata korábban 52 alkalommal szerepelt a Real Madrid első csapatéban, s ezeken a mérkőzéseken 11-szer volt eredményes, 6 alkalommal pedig a társakat szolgálta ki gólt érő labdával. Torinói pályafutása a lehető legrosszabban, legpechesebben kezdődik.

Arrow