2014. augusztus 15., péntek

A pénz diadala, avagy a szakmai szempont nem számít

Elhagyja a Marseille csapatát a 24 esztendős brazil középső védő Lucas Mendes és a dúsgazdag arab országban Katarban folytatja pályafutását, jelentette be új klubja az El Jaish SC. 

A 2007-ben alapított együttes az előző szezonban ezüstérmes lett, ezzel pedig indulási jogot nyert az AFC Bajnokok Ligája selejtezőkörébe. Lucas Mendes szerződésének feltételeit hivatalosan még nem jelentették be, ám egyes források tudni vélik, hogy 5 millió eurót kap érte francia klubja, fizetése pedig sokkalta magasabb lesz, mint eddig volt. Nem a szakmaiság számít, hanem a pénz, ezt kijelenthetjük, ugyanis egy valamirevaló, ambiciózus játékos nem Katarban képzeli el a jövőjét, egy olyan pontvadászatban, ahova a veterán sztárok járnak levezetni némi jó pénzért cserébe. A katari Premier League azért nem egy francia élvonal, a kettő nem igazán említhető egy lapon.

Az El Jaish SC nem fukarkodik, ami a légiósok számát illeti, a keretben található, a brazil Nilmar, a nigériai válogatott Kalu Uche, a Rennes korábbi kiválósága Jirès Kembo Ekoko, de említhetjük Wagner Ribeiro, és Ivanildo Rodrigues nevét is.

Arrow 

Magyar Kupa: Megye III-ba utazik az Újpest - íme a párosítások

Péntek délelőtt elkészítették a Magyar Kupa második fordulójának párosítását. Az elsőosztályú csapatok továbbra sem találkozhattak egymással, minden más párharc lehetősége nyitott volt. A sorsoláson az első forduló után állva maradó 12,5 NB I-es csapat (a Győr még nem játszott) közül hat megyei osztályban játszó ellenfelet kapott. Az Újpest a megyei III-ban serénykedő Himesháza vendége lesz. 

Mondhatni kegyes volt a sorsolás az elsőosztályú csapatokkal szemben, ugyanis a Kecskemétet leszámítva mindenki NB III-as, vagy annál alacsonyabb osztályú együttest kapott ellenfeléül. A Ferencváros, a DVTK, az MTK és a Haladás egyaránt megye I-ben szereplő együttest kapott, míg a Nyíregyháza az megyei II-es Győrsövényházára látogat. 

Az Újpest kapta a legalacsonyabban rangsorolt ellenfelet, a lilák ugyanis a megye III-ban játszó Himesházára kaptak "meghívót". A Baranya megyei  községben alig laknak 1000-nél többen, a csapatnak előre láthatóan egy örök élmény lesz a találkozó.

Igen jó párharcnak ígérkezik az NB II-ben szereplő Siófok és a Békéscsaba összecsapása. A tavaly az első osztályból kieső Kaposvár a megye I-ben szereplő Velencéhez látogat.

Magyar Kupa
Íme a 2. forduló párosítása:
Felsőtárkány (NB III) - Budapest Honvéd
Rákosmente KSK (III.) - Videoton
ZTE (II.) - Kecskeméti TE
Győrsövényház (megyei II.) - Nyíregyháza
Vecsés (megyei I.) - Ferencváros 
Orosháza (III.) - Puskás Akadémia
Iváncsa (megyei I.) - DVTK
SZEOL SC (III.) - PMFC
Putnok (III.) - Soproni VSE-GYSEV (II.)/Győri ETO
Tevel (megyei I.) - MTK
Mórahalom (megyei I.) - DVSC-Teva
Fertőszentmiklós (megyei I.) - Haladás
Himesháza (megyei III.) - Újpest

Kazincbarcika (III.) - REAC (III.)
Sajóbábony (megyei I.) - Nőtincs (megyei I.)
Velence (megyei I.) - Kaposvár (II.)
Szerencs (megyei II.) - ESMTK (III.)
Békéscsaba (II.) - Siófok (II.)
Nagyatád (III.) - Veszprém (III.)
Kisvárda (III.) - Cegléd (II.)
Jászapáti (megyei I.) - Gyula (III.)
Sárosd (megyei I.) - Salgótarján (III.)
Tiszaújváros (III.) - Mezőkövesd (II.)
Csepel (III.) - Szolnoki MÁV (II.)
Bajai LSE (III.) - Soroksár (II.)
Kozármisleny (III.) - Balmazújváros (II.)
Celldömölk (megyei I.) - Ajka (II.)
Szeged 2011 Grosics Akadémia (II.) - SZTK-Erima (II.)
Ikarus (megyei I.) - Csákvár (II.)
Balatonfüred (III.) - Vác (III.)
Soltvadkert (megyei I.) - BKV Előre (III.)
Bölcske (III.) - Gyirmót (II.)

Arrow

Reus távozik Dortmundból, hoppon maradnak az eddigi kérők - sajtóhír

Új fejlemények vannak Marco Reus jövőjét illetően, a spanyol sajtó úgy tudja, az Atletico Madrid is bejelentkezett a német válogatott klasszisának játékjogáért, s immáron csak a kluboknak kellene dűlőre jutnia, Reus és a Matracosok állítólag megegyeztek. 

Korábban Dortmundban azt hangoztatták, hogy egyik, ha nem a legnagyobb kincsük nem eladó, ám a hatalmas nyomás úgy fest, ráhatással bírhat Reus jövőjére. Korábban az FC Barcelona volt az első számú kérő, ám tisztázatlan okok miatt a finisben megszakadt a transzfer, jelenleg pedig Reus nem kíván katalán mezt ölteni, mondván fél attól, hogy kevés szerep jutna számára Enrique együttesében.

Potenciális kérő a Manchester United, mely Hummels játékjogára is vadászik és bizony jóval több pénzt ajánlhatnak, mint az Atletico Madrid, ez pedig buktató lehet a Matracosok számára, ahogyan az is, hogy a Bayern München is feni a fogát újabb dortmundi áldozatára. 

A hírek szerint az Atletico Madrid 27 millió euróval szúrná ki a BVB szemét, mely jócskán áron aluli ajánlat. A forrás azt is részletezi, hogy 17 milliót fizetne most az Atletico, a fennmaradó 10 milliót pedig januárban. 

Anyagi szempontból tehát nem valami kecsegtető a madridi ajánlat, ám ott van a kivásárlási záradék, az idő pedig pered. Azt pedig minden bizonnyal Dortmundban sem szeretnék, hogy előbb, vagy utóbb a Bayern München kezén legyen egy újabb klasszisuk. Illetve azt se feledjük, hogy maga Reus mit akar, hizsen azért némi beleszólása van a dologba.

Reus kontra Atletico ügyben rövidesen újabb fejlemények várhatóak, természetesen forró dróton követjük az eseményeket...

Arrow