2012. április 16., hétfő

Jégkorong: Kis lépés a nagy cél felé

Remek mérkőzést játszottak a magyar fiúk Ukrajna ellen a divízió 1-es jégkorong világbajnokság második játéknapján. Fiaink az első harmad felénél kétgólos előnyre tettek szert és ezt az előnyt őrizték a második harmadban is. Remekül védekezett a csapat és kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kapuban Bálizs akinek nevét biztos megjegyezték az ukránok. A harmadik harmadban sikerült a szépítés keleti szomszédunknak és parázs végjáték következett melyből a magyar együttes került ki jobban. Az ukránok egy lapra feltéve mindent lehozták a kapusukat és egy korongszerzést követően az üres kapuba találtunk.  Az eredmény ezt követően nem változott 3-1.
Az ukránok ezzel a vereséggel kiszálltak a feljutásért vívott harcból, míg a mieink haladnak a nagy cél felé.

Folytatás szerdán a szintén veretlen házigazda Szlovén válogatott ellen.

Magyar Foci: Holtszezon


NB 1. átigazolási körkép: első rész 1/2
 
Kezdetét vette a 2011/2012 labdarúgó NB1 tavaszi szezonja mi pedig körbetekintettünk a klubok háza táján milyen történések, változások jellemezték a csapatok felkészülését. Több csapatnál jelentős játékos mozgás és változás volt megfigyelhető. Cikkünkben az élvonal 8 csapatának játékos mozgását mutatjuk be.

 Az átigazolási piacot idén is a bajnoki címvédő Videoton csapata uralta leginkább, több nagyobb méretű tranzakcióra került sor. Jelentősebb összeget tettek le Milan Peric, Kovács István és Torghelle Sándor megszerzésekor. A legnagyobb kérdés Andre Alves átigazolása volt, hogy marad e a csatár vagy külföldre szerződik. Utóbbi történt mivel az Omonia Nicosia csapatával sikerült megegyezni a csatár vételáráról. Emellett Elek Ákos és Nagy Dániel is kölcsönbe másik klubhoz került.

 A Budapest Honvéd csapatából távozott a góllövőlistát vezető Danilo aki Svájcba a Sion gárdájához igazolt így Vanczák csapattársa lett.

A listavezető Debrecen csapatánál a Zalaegerszegi Méyé átigazolása volt a legnagyobb fogás illetve több kölcsönből visszatérő játékost ismét kölcsönadtak.

Miskolcon folytatódott a külföldi vonulat Spanyol, Marokkói és Brazil légiós is érkezett. Korábban a sajtó egy titokzatos Mister X-ről cikkezett, aki nem Európában lett neves játékos, de érkezése még a mai napig várat magára. Helyette egy korábbi Real Madrid játékos Fernando Miguel Fernandes érkezett.

Szombathelyen nem volt nagy játékos mozgás, de mindenképpen megemlítendő a Kaposvári Kulcsár Kornél megszerzése illetve Nagy Dániel kölcsönvétele a Videoton csapatátó.

Kaposváron, mint meg szokhattuk minden félévben csapatot kell építeni, hiszen a klub nem, tudja megtartani fontosabb játékosait. Idén is voltak távozók Kulcsár Kornál és Milan Peric személyében.
Több NBIII. labdarúgó került fel az első csapathoz illetve a Svájci Lugano csapatából érkezett kölcsönbe Addo és Bebeto.

Nem volt mindenhol rózsása helyzet, hiszen a Zalaegerszeg csapata a megszűnés ellen küzdött.
Sokáig kérdés volt, hogy a csapat el tudja e vállalni a tavaszi szezont rossz anyagi helyzete miatt.
A probléma végül megoldódott, de rengeteg kulcsjátékostól kellett megválnia a klubnak, ki kellett árusítani értékeit.

Hasonló problémákkal küzd a Vasas csapata melynek tartozása volt a Kaposvár együttese felé. A szövetség pontlevonást tűzött, ki ha nem rendezi a klub anyagi tartozásait. Kérdéses volt folytatás, hiszen szó volt még a Labdarúgó szakosztály megszűnéséről is, de végül sikerült előteremteni a feltételeket a szezon folytatására.

Szerző: Őszi Ádám