2014. június 21., szombat

Hivatalos: Megvan Joleon Lescott új csapata

Lejárt a szerződése a Manchester City csapatával, a felek pedig nem kívántak új kontraktust kötni, így szabadúszóvá vált a 26-szoros angol válogatott védő, aki már meg is találta új csapatát a West Bromwich Albion személyében. 

A 31 esztendős védő 2009 óta 160 tétmérkőzésen öltötte magára a Polgárok mezét, ám a mögöttünk lévő szezonban minden sorozatot figyelembe véve csupán 24 mérkőzésen játszott, a Premier Leagueben mindössze 10 meccse volt, ezzel pedig érthető módon elégedetlenségre adott okot. A több játéklehetőség reményében választott új klubot.

A transzfert az albioni klub hivatalos honlapján is bejelentette. 

Joleon Lescott karrierje számokban:
2000-2006 Wolwehampton 178 mérkőzés 11 gól
2006-2009 Everton 142 mérkőzés 17 gól
2009-2014 Manchester City 160 mérkőzés 9 gól
2014-         West Brom

Angol válogatott:
2007-  26 mérkőzés 1 gól

Összesen: 506 mérkőzés és 38 gól

Őszi Ádám

VB 2014: Pályán Németország és Argentína - előzetes

A brazíliai labdarúgó-világbajnokság egyértelműen legnagyobb meglepetése Costa Rica, mely Uruguay után Olaszország felett is diadalmaskodott, ennek tükrében pedig Anglia csomagolhat. Dél-Amerika soha nem volt az európai csapatok sikerszínhelye, a sztárcsapatok pedig most is hullanak. Igen ám, de a Nationalelf nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott és a felmérések szerint a legtöbben az ő győzelmüket várják a végén. Ehhez azonban előbb ma a ghánai akadályt kell átugrani. Nézzük, mi vár ma egy futballszurkolóra! Íme a tizedik nap... 



F csoport: 
Argentína - Irán 18:00 (m1)
Belo Horizonte, Estádio Mineirão
Játékvezető: Milorad Mažić (szerb)

Tovább roboghat ma Argentína, ám ehhez le kell, hogy győzzék Irán legjobbjait. Messiék számára ez egy kötelező győzelem kell, hogy legyen, ám tegnap is megtanulhattuk, hogy egyetlen csapatot sem kell leírnunk. Minden esetre van, ahol közel harmincszoros pénzt fizetnének egy ázsiai győzelemre, ez pedig sokat elárul az erőviszonyokról. Az első fordulóban Messi gólja döntött a bosnyákok ellen, míg Irán megfogta egy döntetlenre Nigériát, mely szintén mondhatni meglepetés volt. A két csapat korábban még soha nem találkozott egymással. Győzelem esetén Argentína biztos továbbjutó lehet.

G csoport: 
Németország - Ghána 21:00 (m1)
Fortaleza, Estádio Castelão
Játékvezető: Sandro Ricci (brazil)

Igen jó mérkőzésnek ígérkezik a Nationalelf és Ghána találkozója. A mérkőzés favoritja a portugálokat földbe döngölő Löw csapat, mely esetleges győzelmével és figyelemreméltó gólarányával szinte biztos csoportelsősséget ünnepelhet. Ghána számára nagyon kellene egy bravúr, hiszen ha ma nem szereznek pontot, akkor sorsuk már nem a saját kezükben van, hanem a portugálokéban. A két csapat legutóbb Dél-Afrikában is egy csoportban szerepelt, akkor a németek 1-0-ra diadalmaskodtak.

F csoport: 
Nigéria - Bosznia 00:00 (m1)
Cuiabá, Arena Pantanal
Játékvezető: Peter O’Leary (új-zélandi)

Olyan bravúrra készül Nigéria, melyet 1990 óta nem látott a világ, nevezetesen legyőzni egy európai csapatot afrikaiként. Legutóbb ez Kamerunnak sikerült 24 évvel korábban Románia ellenében, az átok azóta is tart, de vajon meddig!? Maygar szemnek ismételten kedves lesz ez a meccs, ugyanis a Fradi játékosa Besic minden bizonnyal ismételten ott lesz a kezdőben. A bosnyákok számára roppant fontos lenne a pontszerzés, ugyanis egy Nigériai győzelem valószínűleg a torna befejeztét jelentené számukra a harmadik forduló előtt. A két válogatott  még soha nem találkozott egymással.

Őszi Ádám