2014. április 19., szombat

Londoni derbit nyert a Spurs

Eriksen vezérletével könnyed győzelmet aratott a Tottenham az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 35. fordulójának nyitómérkőzésén. Győzelmével a Spurs ideiglenesen hat pontra növelte előnyét a hátulról támadó Vörös Ördögökkel szemben. 

Tottenham - Fulham 3-1 (1-1)
G: Paulinho (35.), Kane (48.), Kaboul (62.) ill. Sidwell (37.)

Csapongó játékot hozott a londoni derbi kezdete, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, a Fulham akár egy az egy elleni ziccert is kialakíthatott volna, ha játékosa át tudja venni a játékszert. Az idő múltával aztán egyre magabiztosabbá vált a Tottenham fölénye, előbb kapufát, majd a vezetést is sikerült megszereznie a hazaiaknak. A 35. percben Eriksen beadását az érkező Paulinho egy méterről pofozta a kapuba. Nem tartott azonban sokáig a hazai szurkolók öröme, a középkezdést követően Sidwell révén egy nagy védelmi hibát követően egalizált a kiesőjelölt Fulham.

A fordulást követően három percre volt szüksége a hazaiaknak, Lennon beadását Kean nyakatekert mozdulattal fejelte a kapuba.  A 62. percben Kaboul is betalált, ezúttal is Eriksen volt az előkészítő, a francia védő pedig térddel juttatta a labdát a kapuba. A mérkőzés a 77. percben izgalmassá válhatott volna, ám az Eriksen által okozott büntetőt Sidwell  nem rúgta túl jól, így Lloris hárítani tudott. A végjátékban itt is és ott is akadt egy-egy nagyobb helyzet, újabb találat azonban már nem született.

Győzelmével a Spurs hat pontra meglépett a két meccs hátrányt magának tudó Vörös Ördögökkel szemben, míg a Fulham tartja kiesőzónában elfoglalt helyét.


Őszi Ádám

Juve: Llorente megvédte társát

Paul Pogba megszerzésével hatalmas üzletet csinált a Juventus, a francia csillag bombakét robbant a köztudatba és talán nem létezik sztárklub a földön, ahol ne figyeltek volna fel teljesítményére. Kvalitásai kiválóak, mindene megvan, ami világsztárrá teheti, ám az utóbbi időben jelentős formahanyatláson megy át, ezáltal pedig a sajtó természetesen megtalálta.  

Az Öreg Hölgy spanyol világ- és Európa-bajnok csatár Llorente azonban védelmébe vette csapattársát és elmondta véleményét - "Nem gondolom, hogy bármiféle jelentőséget kell tulajdonítani Pogba kisebb krízisének. Normális, hogy megélsz ilyen pillanatokat, különösen 20 évesen, amikor nagyobb nyomást érezhetsz, és talán kevésbé vagy tapasztalt a fáradtság kezelését illetően. Semmi, de semmi kétségem nincs afelől, hogy a világ egyik legjobb játékosa lesz" - mondta Fernando Llorente a Tuttosport újságírójának

A 21 esztendős ifjú az idei szezonban 43 tétmérkőzésen lépett pályára klubcsapata színében, ez idő alatt pedig 7 gólt és 14 asszisztot jegyez. Legfőbb érdeklődője eddig a PSG volt, a transfermarkt.de 45 millió euróra taksálja piaci árát.

Őszi Ádám