2014. április 10., csütörtök

EL: Söpréssel elődöntős a Benfica

Esélyt sem adott holland ellenfelének a Benfica, mely kettős győzelemmel és kapott gól nélkül hozta le az AZ Alkmaar elleni Európa Liga párharcot. Irány tehát az elődöntő, az ellenfél kiléte még ismeretlen. 

Benfica - AZ Alkmaar 2-0 (1-0)
G: Rodrigo (39., 71.) ill. -
Tj: a Benfica kettős győzelemmel 3:0-ás összesítéssel

Nem kezdődött túl jól a mérkőzés a hazaiak számára, ugyanis Silvio a második percben megsérült, így gyorsan meg kellett bontani a Jesus által megálmodott védelmet. A kellemetlenség nem okozott problémát az összhangban, a Benfica akarata érvényesült a gyepen. Az első valamirevaló lövés Cardozo nevéhez fűződik, ám Alvarado védeni tudott. A 32. percben aztán ismételten Cardozo volt főszerepben, a paraguayi lökete a jobb alsóba tartott, de Alvarado ezúttal sem kapitulált. A 39. percben aztán már rezgett az Alvarado mögött elterülő háló, az első meccsen győztes gólt szerző Salvio remekül adta középre a labdát az érkező Rodrigonak, aki lendületből lőtt a bal alsóba. Az első játékrészben próbálkozása sem volt a hollandoknak, ez pedig a Benfica védelmét dicsérte.

A második játékrészben aztán Advocaat tanítványai némileg formajavulást mutattak, ám ez nem sokra volt elég, helyzeteken kívül többre nem futotta. Ellenden a Benfica megduplázta előnyét a 71. percben ls ezzel pontot tett a párharc végére. Ezúttal is Salvio ment el a jobb szélen, beadta a labdát, Rodrigo pedig érkezett és négy méterről a kapuba passzolt. Az i-re a pontot aztán Salvio tehette volna fel, lövését azonban Alvarado hárítani tudta. A hármas sípszó pillanatában a Estádio da Luz közönsége örvendhetett, illetve minden Benfica szurkoló a világon.

Őszi Ádám

FootGolf: Két hatalmas hiányzó, elvárások és vélemények

Tegnap a szervezők nyilatkozatait olvashattátok el, ma pedig a játékosok jönnek! Nézzük, hogyan vélekedik a FootGolf Országos Bajnokság 2. fordulója előtt a sportág kémje. 

Elsőként az FTC Footgolf tagjait próbáltuk meg elérni, s megtudtuk, hogy két hatalmas hiányzója lesz a versenynek, nem lesznek ott a vasárnapi rajtkőnél a Kisorosziban eddig két legtöbb győzelmet felmutató footgolfos Németh Péter és Bogár Krisztián -  "Sajnos Bogár Krisztiánnal (e két játékos nyerte a legtöbb versenyt Kisorosziban) nem tudunk résztvenni a versenyen mert Balatonon leszünk egy hat napos horgászversenyen! Már fél esztendeje beneveztünk így ki kell hagynunk az előttünk álló fordulót. Ezúton is kívánunk sok sikert az FTC Footgolf tagjainak és kívánom hogy nyerjék meg a versenyt!" - mondta Németh Péter, aki mellett felszólalt a másik hiányzó Bogár Krisztián is - "Csapattársaimnak szorítók! Hajrá Fradi Footgolf." 

"Természetesen szeretném megnyerni a senior kategóriát, a csapattársaim pedig remélhetőleg hozzák a tőlük megszokott sikereket. Hajrá Fradi Footgolf!" - Kuts Zoltán senior versenyző

"Reményeim szerint ismét egy jó hangulatú verseny lesz, szép időben, sok sok érdeklődővel. Szeretném minimalizálni a hibák számát, hiszen az élmezőnyben apró dolgok dönthetnek egy-egy helyezés sorsáról! Kisorosziban számomra még várat magára a versenyen elért jó eredmény, magamtól sokkal többet várok! De erre kitűnő alkalom a hétvégi verseny, hiszen nem csak egy szimpla forduló lesz, hanem Magyar Kupa győztest is avatunk! Szóval nagyon várom már a vasárnapi versenyt! Aki teheti jöjjön el, mérésse meg magát! Hajra Fradi" - Varga Gábor az FTC Footgolf játékosa

Nem csupán a Fradi család képviselőit interjúvoltuk meg, nézzük hogyan vélekedik az első verseny győztese Lengyel Béla és két másik kollégája - "Szeretnék minél jobb eredményt elérni, persze tudom ,hogy múltkor az időjárás nagyon befolyásolta a versenyt de most is szeretnék az első háromban végezni azzal meg lennék elégedve! Nagyon nehéz lesz megvédeni az első helyett, hiszen nagyon sok jó Footgolfos szeretne első lenni." - mondta Lengyel Béla az első forduló győztese, aki száz pontjával vezeti a 2014-es magyar bajnokságot.

"Sajnos az első fordulóban mindenkit nagyon megtréfált az időjárás és nem igazán derültek ki az erőviszonyok. A két verseny között volt idő  gyakorolni a Kisoroszi pályán, így mindenféleképpen szeretnék pontszerző helyen végezni, esetleg bekerülni az első tíz közé, de persze az egész Hole Hunters csapatnak ez a célja. Biztos vagyok benne, hogy remek hangulatú verseny lesz, de ez általában garantált." - vélekedett Nagy Balázs a Hole Hunters Team játékosa.

"Bízom benne hogy az időjárás kegyesebb lesz hozzánk és szélvihar nélkül megy le a játéknap. Ebben az esetben ugyanakkora koncentrációval talán kevesebb hibát vétek a befejezéseknél és akár újra sikerülhet a 12. lyuknál a hole on one, amire nagyon büszke vagyok. Legjobb eredményem 73 rúgás, bízom benne, hogy a bajnokság végére biztosan fogok tudni hasonló eredményt elérni akár mindegyik alkalommal." - Forgács István az Első Magyar Footgolf Egyesület tagja 

Őszi Ádám

FootGolf: A szervezők kívánságai és elvárásai!

Mint arról már beszámoltunk, hétvégén Kisorosziban a Magyar Golf Club golfpályáján folytatódik a FootGolf Országos Bajnokság. Kíváncsiak voltunk, hogy az első, zord időjárási körülmények között lezajló eseményt követően most milyen elvárásokat támasztanak a rendezvény felé maguk a szervezők. 

"Szeretném, ha hasonló létszámú footgolfozó gyűlne össze Kisorosziban a vasárnapi napon mint az 1. fordulóban és, hogy az időjárás velünk legyen, mert márciusban nem volt túl kegyes... Bízom benne, hogy új játékosok is tiszteletüket teszik és abban is, hogy a Junior mezőny magasabb létszámmal fog az elrúgokhoz állni. Többen jelezték felénk, hogy már nagyon várják a 2. fordulót, mert szeretnének felzárkózni azokhoz a játékosokhoz, akik az első fordulóban pontszerző helyen végeztek illetve akik értékes pontokat gyűjtöttek azok szeretnék megtartani a pozíciójukat. Szlovákiából is megérkeztek a nevezések, így ismét lesznek határon túlról érkező játékosok, amire büszkék vagyunk nagyon, mert ez egy elismerés nekünk, hogy megfelelő szinten rendezzük a rendezvényeinket. Mi ott leszünk Kisorosziban vasárnap a Hörmann FootGolf Verseny - országos footgolf bajnokság 2. fordulóján a Magyar Golf Clubban, bízunk benne, hogy sokan mások is kilátogatnak, mert ez nem csak a játékosoknak egy kitűnő program, hanem a családnak is. Szeretném megköszönni ezúton is a fociclub.hu-nak a lehetőséget, hogy támogatják a magyar footgolf fejlődését." - mondta honlapunknak Gelencsér Gábor a sportág hazai alapítója, a verseny egyik szervezője, aki nemrégiben déli szomszédunkban Horvátországban segítette a sportág előmenetelét.

Hangya Péter a verseny másik szervezője szűkszavúan nyilatkozott, ám ha kívánsága létrejön biztosan jó hangulatban telik majd a vasárnap - "Az első verseny kárpótlásaként ragyogó napsütést. Sok-sok új játékost. Remek hírverést a footgolfnak. Ha az első kívánságom teljesül, akkor a többi nem lehet kérdés."

Őszi Ádám

Betelt a pohár, távozik a Werder vezére!

Tíz esztendőt követően távozik a Werder Bremen csapatától Aaron Hunt a csapat támadó középpályása, akinek szerződése az idény végén lejár, így szabadúszóvá, ingyen megszerezhetővé válik. 

A 27 esztendős Hunt a Weser-partiak saját nevelésű játékosa, a felnőttek között immáron tíz esztendeje szerepel, mostanra azonban elfogyott a türelme, többet akar, így nem hosszabbít a vezetőséggel. A Bild-nek adott interjújában elmondta, hogy évek óta ez az úgymond átmeneti időszak van a csapatnál, elvesztették topcsapat létüket a német futballban és többnyire a kiesés ellen küzdenek. Majd megemlíti, ez nem megfelelő az elvárásainak. Hunt több mint 200 hivatalos mérkőzéssel a háta mögött hagyja el a csapatot és próbál szerencsét másutt.

A transfermarkt.de szakemberei, jelen pillanatban a Bayer Leverkusen, a Besiktas és a Tottenham csapatát tartják a legesélyesebb kérőnek, ám akadnak más együttesek is.

Őszi Ádám

Premier League: Mindent eldöntő meccs a bajnoki címért! - előzetes

Mondhatni csonka fordulót rendeznek az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) 34. fordulójában, mely az FA-Kupa elődöntői miatt négy csapat számára bajnoki pihenőt tartogat. Vasárnap  ellenben jön a várva várt rangadó, mely akár a bajnoki címről is dönteni hivatott. 

Szombaton nagyjából egy kivételével minden mérkőzés egy időpontban kezdődik majd, a nyitómérkőzés mindössze hét perccel előzi meg a többi párharc kezdetét, a felsőházat záró Stoke az előtte tanyázó Newcastle United ellen lép pályára.

A Crystal palace és az Aston Villa mondhatni nyugalmi állapotban  egyaránt hét pontra tanyáznak a kiesőzónától, így párharcuk némileg érdemtelen, nem úgy a Cardiff vendégjátéka a Southamton otthonában, ugyanis a kiesőjelölt walesi csapat az utolsó szalmaszálakba kapaszkodhat. Hasonló cipőben jár a Sunderland is, mely ha ezúttal kikap olyan mélyre kerül, melynek teteje kis híján a másodosztály kapuja. Azonban nem számíthatnak könnyű meccsre, ugyanis ellenfelük az Everton a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyre hajt és egy esetleges győzelemmel ha ideiglenesen is de beelőzheti az Arsen Wenger csapatát. Igazi hat pontos kiesési meccs lesz a Fulham és a Norwich csatája, a Londoniak az utolsó szalmaszálakba kapaszkodhatnak és a győzelem az elfogadható, míg a Kanárik egy győzelemmel viszonylagos kényelembe helyezkedhetnének. Végül pedig a WBA és a Tottenham csatája, Gera Zoltán csapata a Norwich előtt tanyázik és még nincsen biztonságban, míg a Spurs hátulról védekezik a Vörös Ördögök ellen, akik a hétvégén szintén nem játszanak bajnokit.

Szombat
16:00 Stoke - Newcastle United
16:07 Crystal Palace - Aston Villa
16:07 Southampton - Cardiff
16:07 Sunderland AFC - Everton
16:07 Fulham - Norwich
16:07 West Bromwich - Tottenham (Digi Sport 1)

Mint ismeretes a Liverpool vezeti a tabellát a Chelsea előtt két ponttal, a felek egyaránt 33 mérkőzésen vannak túl, míg a Manchester City két elmaradt mérkőzéssel négy pontos hátrányban a harmadik. Amennyiben Pellegrini tanítványai győzelemre hozzák elmaradt meccseiket, nem nehéz kiszámolni, hogy átvehetik a vezetést a tabellán két ponttal. Hogy miért olyan fontos ez? Nos, a Liverpool hazai pályán fogadja a Manchester City gárdáját, a mérkőzés pedig nagyon úgy fest, hogy a bajnoki címről hivatott dönteni. Ha nyer a pool akkor a City elmaradt meccsei ellenére is meg tudja őrizni első helyét, ám ha döntetlen születik, netán nyer a Yaya Toure vezette had, akkor sorsukat a saját kezükbe veszik. Mondhatni tehát, hogy az év meccse következik Angliában!

A forduló zárómeccsén, mely az elmaradt meccsek miat nem is annyira záró, a Swansea otthonába látogat a Chelsea, mely még nem tett le bajnoki álmairól és igyekszik versenyt futni fent említett riválisaival, lesvén, hogy azok mikor botlanak. Számukra egy pontvesztés már biztosan nem fér bele...

Vasárnap
ápr. 13.. 14:37 Liverpool - Manchester City (Digi Sport 1)
ápr. 13.. 17:00 Swansea - Chelsea (Digi Sport 1)

FA-Kupa elődöntők
Szombat 
18:07  Wigan (II.) - Arsenal (Sport 2)
Vasárnap 
17:07 Hull City - Sheffield United (III.) (Sport 1)

Az FA-Kupa elődöntők miatt elmarad a Manchester United és  a Hull City, illetve az Arsenal és a West Ham United összecsapása.

Őszi Ádám