2013. július 15., hétfő

Gold Cup: Kanada rúgot gól nélkül kiesett, Mexikó és Panama a nyolc között

Nem termett sok babér Kanada számára amerikai honban, az USA északi szomszédjának csupán egy pontra futotta ami a Gold Cup küzdelmeit illeti. Három meccs után ez pedig nem jelent mást, mint hogy ők a kiesők, Martinique pedig egy történelmi továbbjutás küszöbén áll. 

Kanada nemzeti csapatának egyetlen esélye volt, meg kellett verni a csoport élén álló Panama együttesét, amennyiben a továbbjutási álmokat életben akarték tartani. Nos, a pontszerzés sikerült, de ez már nem változtatott semmit, mondhatni ebben a stádiumban egy pont nem pont. A találkozón Panama jóval több kapuralövéssel próbálkozott, ám mindkét fél csupán egyetlen egy alkalommal talált el a ketrecet, a portások pedig a helyükön voltak, így nem született gól. Ezzel pedig egy híján minden kérdés eldőlt a Martinique-Mexikó találkozó előtt, hiszen Panama már biztos csoportelső volt, míg Kanada biztos negyedik ráadásul nulla lőtt góllal.

Az egyetlen fennmaradó kérdés az volt, hogy Martinique egy hatalmas bravúrt bemutatva el tudja-e csípni a csoport harmadik helyét. Nos, erre hamar választ kaptunk, mivel Mexikó jobban is játszott és Fabián és Montes találataival a 34. percben már 0-2 állt az eredményjelzőn. A félidő előtt még jött a szépítés büntetőből Parsemain révén, azonban több "francia" gól nem esett, ellenben Ponce a 90. percben betalált ezzel pedig 3-1-re módosítva az eredményt, mely már nem is változott. 

Martinique ezzel harmadik lett és nagy esélye van a történelmi továbbjutásra, hiszen a három csoport harmadik közül kettő ott lesz a nyolc közt.

Kanada - Panama 0-0
Martinique - Mexikó 1-3 (Parsemain 43-büntető, ill. Fabián 21., Montes 34., Ponce 90.)

Az 'A' csoport végeredménye:
1. Panama 3 2 1 0 3-1 7 pont
2. Mexikó 3 2 0 1 6-3 6 pont
3. Martinique 3 1 0 2 2-4 3 pont
4. Kanada 3 0 1 2 0-3 0 pont

A 'B' csoport harmadik fordulójának menetrendje:
Kedd 01:00 Salvador - Haiti
Kedd 03:30 Honduras - Trinidad és Tobago

Őszi Ádám