2014. március 10., hétfő

Marcelo elégedettsége szavakba foglalva

A Levante elleni vasárnapi diadal következtében a Real Madrid immáron három pontos előnyre tett szert az Atletico Madrid ellenében, míg az FC Barcelona lemaradása immáron négy pontos. A mérkőzést követően Marcelo a tökéletességről és arról beszélt, hogy nem szabad lebecsülni ellenfeleiket. 

"Nem játszottunk tökéletes meccset, ám majdnem az volt! Gyengébbek voltunk az első félidőben, mint a másodikban, de a lényeg, hogy nem kaptunk gólt. Ez is mutatja, hogy jobbak vagyunk, mint korábban. Tudtuk, hogy nem kaphatunk ki, ugyanakkor továbbra is tisztelnünk kell az ellenfeleinket." - mondta a brazil klasszis a Canal Plus munkatársának.

A találkozón egyébként rendkívül jól futballozott Marcelo, gólja mellett mind a támadásokból, mind pedig a védekezésből rendesen kivette részét.

Őszi Ádám

Galatasaray: Mancini az Inter játékosát figyeli

A TMW beszámolója szerint Roberto Mancini, a Galatasaray vezetőedzője vasárnap a helyszínen tekintette meg a Sampdoria-Livorno összecsapást, jelenlétének célja pedig egy ifjú szenegáli játékos megfigyelése volt. 

A forrás arról árulkodik, hogy a kiszemelt nem más, mint az Internazionale fiatal, mindössze 19 esztendős kölcsönjátékosa Ibrahima Mbaye, aki az idei szezonban a Livorno csapatát erősíti. A posztját tekintve bal oldali védőként szereplő Mbaye alapembere jelenlegi csapatának, tegnap pedig különösen jó teljesítményt mutatott, ami az előre játékot illeti. A 4-2-es Samp siker során csapata mindkét gólja az ő nevéhez fűződött, védőteljesítménye azonban nem feltétlen volt kimagasló.

A transfermarkt.de 2,5 millió euróra aposztrofálta legutóbb Ibrahima piaci árát, mely párosul egy 2016 nyaráig szóló kontraktussal. 

Őszi Ádám

Real Madrid: belga válogatott portás lehet López és Casillas utódja

A Chelsea labdarúgócsapatában szemernyi esélye sem lenne Petr Cech kiszorítására, ám kiváló hálóőr, egy igazi klasszis, akire azt mondják, hogy a jövő nagy kapuvédője lesz. Nem más ő, mint Thibaut Courtois az Atletico Madrid kölcsönkapusa, aki egy forrás szerint a Real Madrid csapatát választja két esztendő múlva szabadon. 

A Chelsea kezében van játékjoga, igen ám, de ez két esztendő múlva lejár, így ha nem áll be komolyabb változás, akkor a belga válogatott kapuvédője ingyen távozhat majd londoni klubjától. Azt nem lehet tudni, hogy addig az Atletico kapuját védi-e, ám az El Larguero arról számolt be, hogy a belga döntött és a Real Madridban kíván védeni.

A hírt kezeljük a helyén, hiszen számtalan ilyet olvashatunk, ám ez egy újabb perspektíva. Azt, hogy a fű alatt, klub és játékos egyeztetett-e valamit nem lehet tudni és nem is fogják az orrunkra kötni. Két esztendő múlva López és Casillas is 34 esztendős lesz már, így nincsen kizárva annak a lehetősége, hogy a királyaik vezetősége fiatalítson a kapuban. Iker helyzete így is igen drasztikus, jövőjével kapcsolatban sok mindenről lehet hallani.

Madrid nem ismeretlen Courtois számára, de vajon meddig marad a városban, csapata neve pedig Atletico, vagy Real jelzővel fog kezdődni?

Őszi Ádám

VB 2014: Hollandia kulcsemberét vesztette!

Vasárnap késő este fájdalmas arccal, hordágyon hagyta el Stadio San Paolo gyepét Kevin Strootman az AS Roma középpályása. A részletes orvosi vizsgálatok térdszalag-szakadást állapítottak meg, így a holland válogatott kulcsjátékosa hosszú időre kidőlt, nem lehet ott nyáron Brazíliában. 

A 24 esztendős Strootman a Napoli ellenében sérült meg, ám mikor földre került, senki nem gondolta, hogy ekkora a baj. A történtekre reagált Louis van Gaal az Oranje szövetségi kapitánya - "Ez egy dráma Kevin számára. Úgy gondolom, egy világ omlott most össze benne. Kevin nagy mértékben járult hozzá ahhoz, hogy kijutottunk a brazíliai vb-re. Ez a legrosszabb a számára, az álmai összetörtek."

Milyen a sors! Gondoljunk bele, úgymond milyen rövid egy játékoskarrier, leszűkítve milyen rövid azaz időtartam, amikor egy labdarúgó élete legjobb formáját tudja nyújtani. Világbajnokságot négy évente rendeznek, van aki részt vehet három-négy tornán, van akinek pedig csak egy adatik, vagy adatna. Lelkileg egy ilyen esemény, mint Kevin Strootman története nagymértékben megváltoztathatja egy játékos karrierjét, nem egy példát láttunk már arra, hogy mekkora törés következhet be ilyenkor.

Emellett pedig természetesen az AS Roma szakvezetése is törheti a fejét, hiszen a csapat kulcsemberét vesztette a szezon hátralévő részét tekintve.

Őszi Ádám