2012. október 4., csütörtök

Zenit: ajánlatot készülnek tenni a 42 millió eurót érő Barca játékosért

Már a nyári átigazolási időszak során is többször lehetett hallani a lehetséges transzferről, ám Hulk és Witsel túl sok pénzt vitt el, így meghiúsult Busquets szerződtetésének  esetleges megpróbálása. Viszont a napokban több hírportál foglalkozik a témával, miszerint Spalletti az orosz bajnok vezetőedzője nem tett le a védekező középpályás megszerzéséről és januárban vele erősítené meg csapata védelmét. A Barca minden bizonnyal nem kíván megválni játékosától, és maga a játékos sem vágyódik el, ám a fejébe nem láthatunk. 

Ami tény, hogy a 24 esztendős középpályás piaci értéke 42 millió euró és élő szerződé köti a Barcelona együtteséhez, melyben alapembernek számít. A hírek szerint a Zenit 29 millió eurót kínálna játékjogáért, ez az összeg igen szép pénz, csak nem Busquets játékjogáért. Minden bizonnyal, ha egy ilyen ajánlattal tényleg bepróbálkozik a Zenit a katalánok nevetve mondanak majd nemet. 

Szerző: Őszi Ádám

Videoton: Stopira sérülése súlyos...

Sajnos súlyos sérülést szenvedett Stopira a Videoton labdarúgója a Sporting elleni mérkőzés hajrájában. Az nso.hu értesülései szerint a játékos sípcsonttörést szenvedett, így sajnos hosszabb pihenő vár majd rá. A zöld-foki-szigeteki játékost hordágyon vitték le a pályáról, és amint látták a sérülés súlyosságát mentőautóval a Fehérvári kórházba szállították. Több információnk egyenlőre nincsen az állapotáról. 

Ezúton kívánunk Stopira számára mihamarabbi gyógyulást, reméljük hamarosan ismét a pályán láthatjuk a Vidi kiválóságát.

Szerző: Őszi Ádám

BL A-csoport: Ezúttal kikapott a PSG, javított a Kijev

A Dinamo Kijev célja hazai pályán a javítás volt az első körben elszenvedett vereséget követően, a Zagreb pedig szerette volna megszerezni első BL pontját, pontjait. A Porto együttese az újgazdag PSG-t fogadta, mely az első körben kiütéses győzelmet aratott és a portugál fővárosba sem egy pontért utaztak. 

A Dinamok ütközetén a hazai együttes már a harmadik percben nyilvánvalóvá tette, hogy nem szeretne még egy pontot sem a Zagrab együttesének hagyni, Huszjev korai gólja vezetést ért. A felek hasonló arányban birtokolták a labdát, ám a Kijev sokkal gólveszélyesebben játszott, többet próbálkozott. A 33. percben már két gólos hátrányba került a horvát bajnok, Pivaric a saját hálójába juttatta a labdát. A második játékrészben már nem született újabb találat, a Kijev nyomott, próbálkozott, de újabb gólt már nem tudott szerezni, viszont a három pontot otthon tartották és számukra ez volt a legfontosabb.

Dinamo Kijev (ukrán)–Dinamo Zagreb (horvát) 2–0
Gólszerzők: Huszjev (3.), Pivaric (33. – öngól)

A csoport másik mérkőzésén a sárkányok fogadták az újgazdag párizsi egyesületet és a hazai csapat végig dominált az első félidőben, ám nyomása nem érett góllá. A második játékrészben Ibrahimovic révén közel voltak a vendégek a vezetés megszerzéséhez, de gólt a hazai csapat szerzett. A gól győztes találatnak bizonyult, hiszen Rodriguez 83. percben esett találatára már nem tudott válaszolni a PSG, így két fordulót követően a Porto hibátlanul vezeti BL csoportját.


Porto (portugál)–PSG (francia) 1–0
Gólszerző: J. Rodriguez (83.)

Az A csoport állása: 1. Porto 6 pont, 2. PSG 3 pont, 3. Dinamo Kijev 3 pont, 4, Dinamo Zagreb 0

Szerző: Őszi Ádám