2015. február 8., vasárnap

Wenger üzenete az angol szövetségi kapitánynak

Spurs játékos ügyében szólalt fel Arsene Wenger az Ágyúsok menedzsere azt követően, hogy csapata 2-1-es vereséget szenvedett a városi derbin. Az Arsenal vesztét Harry Kane okozta, a francia mester pedig a sajtón keresztül üzent Roy Hodgson angol szövetségi kapitánynak. Igyekezzen, mert... 

A 21 esztendős Tottenham támadó fantasztikus szezont fut, futószalagon termeli a gólokat, 34 mérkőzésen 22 találatnál jár, míg 4 alkalommal gólpasszal segítette csapatát. A kérdés tehát jogos,  jár-e a válogatott meghívó az ifjú befejezőcsatárnak!? Wenger szerint igen és Roy Hodgson jól teszi ha csipkedi magát, mert a végén még elhappolják Kanet. Erre van lehetőség, hiszen édesapja Galwayben született, így Írország címeres mezét is képviselheti, ha úgy dönt.

"Amikor egy játékos ennyi gólt szerez, és nem adsz neki lehetőséget, akkor valakik útlevelet adnak majd neki" - nyilatkozta Arsene Wenger a BBC Sportnak.

Kane a Tottenham saját nevelésű játékosa, eddig többnyire kölcsönszerződéseket kapott, volt a Leyton Orient, a Millwall, a Norwich City és a Leicester játékosa is, ám helye jelen pillanatban megkérdőjelezhetetlen a Spurs kezdőjében.  Emellett az angol U17-es, az U19-es, az U20-as és az U21-es válogatottban is szerepelt.

Ami a piaci viszonyokat illeti, a szezont megelőzően még 2014 augusztusában a transfermarkt.de 3 millió euróra taksálta Kane árát, ez az össze mostanra akár meg is triplázódhatott. A Spurs jó időre bebiztosította magát, a felek közt ugyanis 2020 nyaráig érvényes kontraktus van. Ez fontos, hiszen ezen teljesítmény több klub érdeklődését is felkeltheti. Vagy már fel is keltette...

Őszi Ádám

A 4-0-ás városi derbit követően, CR7 és társai buliztak egy jót

Cristiano Ronaldo és a Real Madrid játékosai megmutatták a világnak, hogyan kell feledtetni egy 4-0-ás zakót a legnagyobb városi riválissal szemben. A súlyos zakó után a portugál és társai partiruhát ragadtak és átbulizták az éjszakát. 

Mint ismeretes, rég nem látott hatalmas pofonba szaladt bele a Real Madrid az Atletico Madrid elleni derbin, avagy Simeone csapata négy góllal köszöntötte fel a 30. születésnapját csütörtökön betöltő aranylabdás klasszist Cristiano Ronaldot.

Bizonyára sokakban ellenszenvet vált ki a történet, ám itt szeretnénk megragadni az alkalmat és elmondani, hogy minden futballista ember, nekik is van életük. Egyszer 30 esztendős valaki, azért mert kikaptak, nem kell otthon ülni a sarokban. Ha nyernek persze teljesen más képet formál a sajtóban a hír, nem is lenne akkora keletje. Csütörtökön volt esedékes a szülinap, a játékosok ekkor nem buliztak, becsületesen készültek a derbire. Az pedig, hogy szabadidejükben, a magánszférában mit csinálnak, nem feltétlenül a szurkolókra tartozik.

Az esemény az In Zalacaín nevű vendéglátó egységben volt, a zárt körű eseményen mintegy 150 meghívott vett részt, köztük a Real Madrid összes játékosa. A buliról kora hajnalra pár videó is előkerült, ezeken például Ronaldo is megcsillogtatja énektudását, de Marcelo és társai is láthatóan jól érezték magukat.

Őszi Ádám