2015. június 3., szerda

Olaszos dráma genovai módra! - Egyik sír a másik nevet...

A tragikomédia kifejezés talán még találóbb arra az eseménysorra, ami Genovában játszódott le igen rövid időn belül. Avagy nem indulhat az Európa-ligában a Serie A hatodik helyezettje a Genoa, helyettük a városi rivális, stadiontárs Sampdoria léphet ki Európába a 2015-2016-os szezonban. 

Kössék fel a nadrágszíjat, a történet egész magyaros! Mindkét csapat otthonául a Luigi Ferraris Stadion szolgál, mely mint kiderült a nemzetközi kívánalmaknak az Európa-ligában való induláshoz nem megfelelő. Ha nem megfelelő, hát nem megfelelő, ezzel egy klub vezetésének tisztában kell lennie! Nos, a Genoa úgy fest, erről nem tudott, vagy nem akart tudni, nem tudjuk hova tenni a történetet. Lényeg a lényeg, hogy ezen okok végett és azért, mert állítólag nem találtak időben stadiont maguknak a Serie A hetedik helyezettje indulhat, mely történetesen az ősi rivális a városi vetélytárs a Sampdoria. Avagy ajándék egy ősi ellenfélnek? Hogy lehet ekkora hibát véteni!?

A Genoa hosszú hónapok óta a nemzetközi porondért harcolt, a vezetőség még sem készített elő tervet annak esetére, ha sikerül kilépni Európába!? 

A történet pedig úgy kerek, hogy a stadiontárs Sampdoria viszont készült erre az eshetőségre, s "kibérelte" a Sassuolo stadionját a Mapei Stadiont, mely megfelel a nemzetközi kívánalomnak és szabályrendszernek.

Őszi Ádám

Copa America: Újabb kulcsember dőlt ki a braziloknál

A másodregnálását élő Dunga biztosan nem tudja alap elképzelését, koncepcióját kivitelezni a nemsokára rajtoló Copa Americán, vagy ha igen, azt biztosan nem azokkal a játékosokkal, akikkel eltervezte. Oscar után ugyanis újabb kulcsember dőlt ki. 

Fantasztikus szezon, klasszis teljesítmény van Luiz Gustavo háta mögött, ám a Wolfsburg játékosa biztosan nem lesz ott a Chilében megrendezésre kerülő dél-amerikai kontinensviadalon, ugyanis műtét vár rá. Ezt maga Luiz jelentette be, miszerint hétfőn operáció vár rá, térdsérülése ugyanis orvosi beavatkozást igényel.

Nem ő az első játékos akire nem számíthat Dunga, az már korábban eldőlt, hogy a Chelsea meghatározó embere Oscar nem áll a kapitány rendelkezésére szintén sérülés végett. A szezon elején minden bizonnyal Lucas Moura neve is ott szerepelt a fejekben a Copa America kapcsán, ám a PSG brazilja hosszú ideje küszködik a zöld gyepen kívül, s erre rá is ment a szezonja.

A brazil válogatott Peru, Venezuela és Kolumbia oldalán foglal helyet a csoportbeosztást tekintve a 12.-én rajtoló kontinensviadalon. A Selecao első ellenfele pedig Peru lesz magyar idő szerint vasárnapról hétfőre virradóra Peru lesz.

Őszi Ádám

Mourinho és Falcao karrierje egybefonódhat

Az elmúlt hetekben számtalan hír és pletyka látott napvilágot a kolumbiai Radamel Falcao kapcsán. A támadó szinte biztosan elhagyja a Manchester United csapatát, s könnyen lehet, hogy az egyik legnagyobb riválist a Chelseat erősíti a következő szezonban. 

A 29 esztendős csatár számára a manchesteri kaland nem igazán jött be, így egy szezont követően dobbanthat az Old Traffordról, ám hivatalosan még nem tudni, hogy hova. Az utóbbi hetekben előbb a Valenci, majd pár napja a Zenit révén jelentek meg hírek, mely szerint célkeresztben van a kolumbiai, utóbbi esetében pedig el is tudjuk képzelni, hogy képesek egy ilyen hathatós transzfer lebonyolítására, mellyel némileg sokkolnák a futballtársadalmat. 

Ezen hírek azonban már talonban vannak, a Marca állítja, a Chelsea lesz a befutó. Könnyen elképzelhető, hogy Falcao lesz az a labdarúgó aki pótolhatja az elvágyódó Diego Costát.

Az üzlet anyagi részleteiről nem írnak, Falcao piaci árát jelenleg 45 millió euróra taksálják.

Őszi Ádám

Légiósok: Újabb Huszti gól! - Menetel a Changchun Yatai

A kínai labdarúgás igen távol áll a magyar, de úgy általában az európai futballszurkolóktól. A bajnokság azonban ütemesen fejlődik, mind színvonalát, mind pedig gazdasági mivoltát tekintve. Emlékezhetünk Drogba, vagy éppen Anelka kalandjára. Említhetjük Alan, vagy éppen Goulart tíz millió feletti szerződését, illetve azt, hogy két magyar légiósa is van a kínai Super Leaguenek Huszti Szabolcs és Elek Ákos személyében. A két labdarúgó egy csapatban rúgja a bőrt, s ismételten jó híreket kaptunk róluk a világ távoli, "eldugott" szegletéből. 

Mindkét magyar játékos a Changchun Yatai együttesét erősíti, mely nem kezdte jól a 2015-ös idényt, ám formája most felfelé ível, legutóbbi három mérkőzésén kilenc pontot gyűjtött az együttes, ebben pedig Huszti Szabolcsnak és Elek Ákosnak is hathatós érdeme van. 

Huszti zsinórban harmadik mérkőzésén volt eredményes magyar idő szerint kora délután a Shanghai Shenhua ellenében, Drogba ex-csapata 3-1-es vereségbe szaladt bele. A videón megtekinthető a mérkőzés összefoglalója, Szabolcs gólját pedig 03:33-tól láthatjátok. Jókora sprint végén egy kiváló lapos külsőzés. A mérkőzésen Huszti és Elek is kezdőként kapott helyet csapatában, előbbi végigjátszotta a meccset, míg utóbbit a 81. percben cserélte le edzője. 

A Changchun Yatai ezzel feljött a tabella nyolcadik helyére, Huszti Szabolcs pedig a góllövőlista hetedik helyén található középpályás létére 5 góllal.

Őszi Ádám

Nonszensz!? - Korábbi AS Roma játékost igazolhat a Lazio

A Daily Mirror értesülései szerint visszatérhet az olasz fővárosba Fabio Borini az AS Roma korábbi játékosa. Az egyszeres olasz válogatott támadó azonban nem a Farkasok, hanem az ősi rivális SS Lazio mezét öltheti magára, amennyiben az üzlet megköttetik a nyár folyamán. 

A 24 esztendős olasz támadó igazi költözőmadár, ezidáig egy klubban sem tudott gyökeret vetni, s három gárdában is szerepelt már kölcsönjátékosként. Jelenleg a Liverpool labdarúgója, ám statisztikái csapnivalóak, persze azt is figyelembe véve, hogy alig kapott lehetőséget Brendan Rodgerstől. Az idei szezonban 18 mérkőzésen kapott szerepet, s 1 gólja mellett 2 gólpasszt tud felmutatni. Piaci értékét a transfermarkt.de 7 millió euróra taksálja, a kérők között pedig a Lazio ellenfele lehet a liga rivális FC Torino. 

Ismerkedjünk meg kicsit Borinivel
Karrierjét a Bologna akadémiáján kezdte, s hosszú ideig erősítette a klub utánpótlását, míg nem a Chelsea lecsapott rá. A londoni kékeknél az U18-as csapatban kezdte, majd 2009-ben a felnőttek között is bemutatkozott, ám sok bizonyítási lehetőséget, szép emléket nem szerezhetett. A Swansea 2011-ben kölcsön vette, s egész jó fél szezont produkált, ekkor figyeltek fel rá többen, a Parma pedig meg is vásárolta aprópénzért, majd egyetlen egy játékperc nélkül pár héten belül továbbértékesítette. Előbb kölcsönadta az AS Romának, majd félszezonkor a fővárosi klub egy igen hathatós összeget, közel 8 millió eurót tett le az asztalra érte. Ez volt Borini karrierjének eddigi legeredményesebb állomása, 26 mérkőzésen 10-szer volt eredményes, s a Farkasok szimpatizánsai meg is kedvelték, ám a Liverpool 2012 nyarán egy remek ajánlattal rukkolt elő. Ezt mind Borini, mind pedig a Farkasok vezetősége elfogadta (13,3 millió euró), így létrejött a klubváltás. Ezt azóta minden bizonnyal megbánta a támadó, aki a 2013-2014-es szezont kölcsönben töltötte a Sunderlandnál első igen rosszul sikerült idénye után. A Fekete Macskáknál nem futott rossz szezont, azonban szerződést nem kapott, így a mostani szezont ismételten az Anfielden töltötte.


Nonszensz! Avagy nem lesz hálás feladat Lazio mezben visszatérni a Stadio Olimpico gyepére, hát még egy derbin pályára lépni...! Az ősi rivális az mégis csak az ősi rivális, a szurkolók pedig nem felejtenek...!

Őszi Ádám