2014. június 27., péntek

Maradona súlyos szavai a FIFA ellen!

Az argentinok legendája Diego Maradona igen csak kiakadt a FIFA döntésén, melyet Lius Suárez ügyében hoztak. A korábbi világbajnok, akinek múltja szintén nem makulátlan kiállt az uruguayi támadó mellett és elmondta véleményét a közvélemény előtt. 

"Mit gondolnak, kicsodák ők? Miért nem küldik mindjárt Guantánamóra? Megölt valakit Suárez, hogy ilyen súlyos büntetést kapott?" - mondta Maradona egy televíziós társaságnak, majd nyíltan maffiának nevezte a FIFA-t.

Diego egy szóval sem mondta, hogy Suárez ne lenne bűnös és ne érdemelne büntetés, ő csupán annak súlyosságán van fennakadva, mely példátlan a futballtörténelemben. A büntetés akár tönkre is teheti az uruguayi karrierjét, nem csodálkoznánk, ha törés következne be karrierjében. 

Ami a FociClub.hu álláspontját illeti - "Szó nélkül nem lehet elmenni egy ilyen eset mellett, ám nagyon erősnek érezzük a FIFA döntését! Meg lehet ezért kövezni, de így gondoljuk. Suárez egy kiváló játékos és ezzel a szankcióval a futballtársadalom időlegesen, vagy véglegesen elveszti egyik jelenlegi legnagyobb zsenijét!"

Arrow

Balotelli ilyet is tud...! - nem gondoltuk volna

Van az a dolog, hogy is hívják? Ja megvan, a férfiúi önbecsülés és a makacsság! Nos ezekből jócskán jutott az olasz válogatott sztárjának Mario Balotellinek, akit sokan bűnbaknak kiáltottak ki, miután biztossá vált az Azzurri búcsúja. Az AC Milan csatára azonban olyat tett, olyan oldalát mutatta meg, amit eddig nem igazán ismerhettünk. Félretett mindent és bocsánatot kért! 

Mint ismeretes, a balhés játékos besárgult az Uruguay elleni sorsdöntő mérkőzés 22. percében, és mivel ez a második lapja volt a tornán biztossá vált, hogy ha tovább is mennek az olaszok, akkor neki ki kell hagynia a nyolcaddöntőt. Láthatóan ez a tény megzavarta az AC Milan sztárját, aki nem tudta feldolgozni a történteket, frusztrálttá vált és az öltözőben összekülönbözött Cesare Prandellivel, aki akkoron még a csapat szövetségi kapitánya volt. Az eseményeknek a vége pedig az lett, hogy Balotelli nem futott ki a második félidőre, számára befejeződött a világbajnokság.

A hazafelé úton aztán megtört a jég, Balotelli bocsánatot kért a kapitánytól! Erről a Sky Italia munkatársa számolt be, aki a hazafelé tartó gépen ült.

Őszi Ádám