2015. december 5., szombat

Visszatért a Schalke a győzelem útjára

Lezárta rossz, öt mérkőzéses nyeretlenségi szériáját a Schalke 04 labdarúgócsapata, mely a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundeslia) 15. fordulójának nyitómérkőzésén tartotta otthon a három pontot a Hannover ellenében. 

Schalke 04 - HSV Hannover 3-1 (0-0)
Helyszín: Gelsenkirchen, Veltins Aréna: 61229 néző; Vezette: W. Stark
Gólszerzők: Geis (51.-büntető), Huntelaar (73.), Di Santo (82.) ill. Saint-Maximin (81.)
Sáraga: Riether (9.) ill. Marcelo (51.)
Kiállítás: - ill. -

Schalke 04: Fahrmann - Riether, Howedes, Matip, Aogo - Geis (Kolasinac 88.), Goretzka, Sane, Meyer (Hojbjerg 78.), Choupo-Moting - Huntelaar (Di Santo 77.). Vezetőedző: Breitenreiter

HSVHannover: Zieler - Albornoz, Schulz, Marcelo, Song - Schmiedebach (Saint-Maximin 62.), Sane, Karaman, Gulselam, Andreasen (Prib 77.) - Sobiech (Benschop 17.). Vezetőedző: Frontzeck

1. félidő: Ezt a találkozót egy nagyon rossz széria előzte meg a kékek szempontjából, alul maradtak három rangadón, a Bayern München, a Borussia Dortmund és a Mönchengladbach is jobbnak bizonyult, míg  az Ingolstadt és a Bayer Leverkusen ellenében is csak egy-egy pontra futotta. A csapat eltávolodott az élmezőnytől, s nagyon nagy szüksége volt egy újabb sikerre, mely visszarántja őket a siker útjára. Ennek megfelelően hazai közönség előtt bizonyítási vágytól fűtve lépett pályára Breitenreiter csapata, mely roppant támadólag lépett fel. Az első játékrészben a Hannover kaput találó lövést sem tudott felmutatni, csupán két kósza kísérletet, míg hazai oldalon ez a mutató 15/2 volt. A pontossággal tehát mindkét oldalon gondok voltak. A 27. percben Sane labdáját követően Mayer került helyzetbe, ám a befejezésről jobb ha nem is esik szó, olyan rosszra sikeredett. Huntelaar jól mozgott, láthatóan gólra éhesen kereste a lehetőségeket, ám lába nem volt jól beállítva, a 40. minutumban nagy lehetőséget szalasztott el.

2. félidő: A gól nélküli első játékrészt követően aztán felpörögtek az események, büntetőhöz jutott a Schalke, a labda mögé pedig Geis állt. Zieler esélytelen volt, nem érezte a lövés kivitelezését, így hangrobbanás rázta meg a Veltins Arénát, vezetett a hazai csapat. A vendégek kapura veszélytelenül játszottak, így a 73. percben elkönyvelhettük, hogy ez a meccs nagy valószínűséggel megvan a Schalke számára, Meyer beadására Huntelaar csapott le, s duplázta meg az előnyt. Tíz perccel a vége előtt aztán a Hannover eljutott egy kapufáig, majd egy támadással később két cserejátékos Prib és Saint-Maximin a szépítő találatot is összehozta, ez pedig egy izgalmas hajrát sugallt, ám gólta gól volt a válasz, egy perc sem kellett, s a szintén csereként beálló Di Santo beállította a 3-1-es végeredményt.

Őszi Ádám