2012. június 12., kedd

Remek küzdelem és pontosztozkodás a lengyel-orosz derbin, még minden megtörténhet a csoportban

Egy jó hajtós mérkőzésen játszott döntetlent egymással a lengyel és az orosz válogatott. A vezetést a Szbornaja szerezte meg, ám a hazaiak egyenlíteni tudtak. Ezzel az eredménnyel még minden nyitott a csoportban, semmi sem dőlt el. Reméljük a mérkőzést követően nem folytatódnak a szurkolói összecsapások az utcákon.

A találkozót a lengyelek kezdték jobban, több alkalommal alakítottak ki helyzetet. Az oroszok hiába birtokolták többet a labdát, a házigazda volt a veszélyesebb az első huszonöt percben. Ezt követően már mind a két oldalon akadtak lehetőségek, melyekből  az oroszok gólra is váltottak egyet. A 37. percben egy Arshavin szabadrúgást követően Dzagojev fejelt a kapuba és ezzel vezetést szereztek az oroszok. A fiatal orosz csatár ezzel már három gólnál jár és vezeti a góllövőlistát. Hiába lőttek kapura többet a lengyelek mégis a Szbornaja vonult előnnyel a szünetre. Mind a két fél gólra törően játszik és a győzelemre hajt, jó iramú a találkozó.

Az iram a szünet után sem fagyott alább, mind a két oldalon adódtak lehetőségek, ám azok  kimaradtak. Nem úgy az 57. percben, mikor Blaszczykowski bombája csapódott az orosz kapu jobb felső sarkába, mintegy 17 méterről. Ez a találat csak jót tett az amúgy is jó iramú mérkőzésnek. Előbb egy remek Dzagojev lövést védett a lengyelek hálóőre, majd a túlsó oldalon az oroszok kapusának kellett résen lennie Obraniak lövésénél. Az utolsó negyed óra mezőnyjátékkal és elkeseredett próbálkozásokkal tellett. A játékvezető hármat fújt a sípjába  és véget vetett a mérkőzésnek, melyen összességében igazságos döntetlen született.   

D csoport 2. forduló:
Varsó, Nemzeti Stadion, 56 070 néző. Vezeti: Stark (német)
Lengyelország - Oroszország 1-1 (0-1)
Gól: Blaszczykowski, illetve Dzagojev

Forma
1.Oroszország21105:24
2.Csehország21013:53
3.Lengyelország20202:22
4.Görögország20112:31

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Kitört a háború! Egymást ütik a meccs előtt az orosz és lengyel szurkolók

Nem bírt egymással a két csapat szurkolótábora és a történelmi múlt miatt egymásnak estek a lengyel-orosz mérkőzés előtt. A rendőrök közbeavatkoztak, figyelmeztető lövéseket adtak le és vízágyúkat is kénytelenek voltak bevetni. A hírek több sérültről számolnak be. A két tábort rendőri felvezetés kíséri a stadionba, ahol remélhetőleg elmarad a balhé és csak verbális szidalmazás történik. A rendőrség nagy erőkkel készülnek a mérkőzés végére, mivel valószínűleg a találkozó után is megpróbálnak összecsapni a felek. A vesztes fél, nagy valószínűséggel megpróbál majd elégtételt venni.

Képgaléria: rákattintva a képekre nagyít és galériába hoz!


Szerző: Őszi Ádám





























képek forrása: nso.hu, illetve sport365.hu

Csehország egy bomba kezdést követően behúzta a három pontot

A csehek remekül kezdték a találkozót és korán két gólos előnre tettek szert, melyre csak egy alkalommal sikerült válaszolnia a görögöknek Gekasz révén. Nehéz helyzetbe kerültek Szamaraszék.

Nem kellett sokat várni a mérkőzés első góljára. A gólt a védekező görögök kapták egy remek kiugratást követően Jiracek gurított a hálóba és ezzel megvolt a cseh vezetés. Ez a találat az Európa Bajnokság eddigi leggyorsabb gólja. Még magukhoz sem tértek a görögök mikor már 2-0 állt az eredményjelzőn a 6. percben. A gólszerző Pilar aki egy jobb oldali beadást követően passzírozta a labdát a kapuba.  Ezt követően némileg magukhoz tértek a görögök, ám gólt nem sikerült szerezniük az első játékrészben. Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán a labdabirtoklás is 51:49 volt.

A második félidőre nagy meglepetésre nem futott ki Rosicky a cseh csapat irányítója. Nem túl eseménydús első perceket követően felpörögtek a görögök és Gekasz remek cserének bizonyult, ugyanis az 53. percben nemsokkal beállását követően kihasználta Cech hibáját és szépített 2-1. A mérkőzés felpörgött és nyílt lett, a végén a görögök görcsösen próbálkoztak, de az egyenlítés nem sikerült és így Csehország nemzeti csapata szerezte meg a három pontot.

A csoport 2. forduló:
Wroclaw, Városi Stadion. Vezeti: Lannoy (francia)
Csehország - Görögország 2-1 (2-0)
Gól: Jiracek, Pilar, illetve Gekasz

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll
képforrás: nso.hu

Szerző: Őszi Ádám

Beharangozó: Lengyelország-Oroszország

Este az A csoport második mérkőzésén a házigazda lengyel válogatott fogadja az orosz csapatot. Nézzük a két csapat hogyan vette az első kört, illetve milyen egymás elleni múlttal rendelkeznek.

A csoport 2. forduló Varsó:
Lengyelország-Oroszország 20:45 (m1)

Lengyelország: Tyton, Boenisch, Wasilewski, Perquis, Piszczek, Dudka, Polanski, Obrianiak, Murwaski, Kuba, Lewandowski

Oroszország: Malafeev, Anyukov, Ignashevich, Zhirkov, A Berezutski,Shirokov, Denisov, Zyranov, Dzagoev, Arsahvin, Kershakov

Lengyelország: A házigazda az első fordulót csúnyán elrontotta, csak egy döntetlen sikerült a görögök ellen, így  számukra nagyon fontos találkozó lesz ez a mai. Nem állhat a kapuban az első mérkőzésen kiállított Szczesny.

Oroszország: A Szbornaja remekül kezdte az EB-t, ugyanis Csehország csapatát nagyon meggyőző és magabiztos játékkal sikerült legyőzni 4-1-re és így három ponttal várják a ma esti találkozót. Ha nyernek Arshavinék, akkor már biztos továbbjutónak mondhatják magukat.

Múltidéző:
A két csapat a rendszerváltás óta csupán egy alkalommal találkozott. A mérkőzést 2007-ben játszották, egy barátságos mérkőzés volt, melyen 2-2 döntetlen született. A két ország között óriási a feszültség a történelmi múlt miatt, a rendezők felkészültek az esetleges szurkolói összecsapásokra.

Egymás elleni meccsek: LENGYELORSZÁG - OROSZORSZÁG
22.08.07BAROroszországLengyelország2 : 2

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll
Kép forrása: fociblog

Szerző: Őszi Ádám

Beharangozó: Görögország-Csehország

A második fordulóval folytatódik az A csoport a mai napon. Az első mérkőzésen Görögország mérkőzik meg Csehország legjobbjaival. Nézzük a két csapat hogyan vette az első kört, illetve milyen egymás elleni múlttal rendelkeznek. A cél a továbbjutás reményének életben tartása lesz mind a két csapat számára.

A csoport 2. forduló Wroclaw:
Görögország-Csehország 18:00 (m1)

Görögország: Az első fordulóban döntetlent játszottak a házigazda lengyelekkel, így egy pontjuk van és némileg jobban állnak, mint az ellenfelük Csehország. A találkozón nem szerepelhet az első mérkőzésen kiállított Szokratisz Papasztathopulosz.

Csehország: Az első mérkőzésen súlyos 4-1-es vereséget szenvedtek Oroszország csapatától és a görögök ellen az életben maradás a tét, hiszen ha kikapnak Pilarék akkor minden bizonnyal búcsút mondhatnak a továbbjutásnak.

Múltidéző:
Csehország mióta különvált Csehszlovákiától azóta négy alkalommal mérkőzött meg Görögország csapatával. Ezeken a meccseken a mérleg a mérleg 2 görög győzelem és 2 döntetlen. Igaz az egyik találkozó döntetlennel végződött a 2004-es EB-n és akkor hosszabbításban nyertek a görögök. Ami azt illeti nem játszottak eddig gól dús találkozókat,  a négy meccsen mindössze kettő gól született, ebből a rendes játékidőben csak egy. Reméljük ez a sorozat megszakad és a mai napon egy nyílt sisakos, gól dús találkozót  játszanak egymással a felek. Minden bizonnyal Csehország fennállása során először szeretné legyőzni a görögöket.

Egymás elleni meccsek: GÖRÖGORSZÁG - CSEHORSZÁG
05.02.08BARGörögországCsehország1 : 0
18.08.04BARCsehországGörögország0 : 0
01.07.04EURGörögországCsehország1 : 0
(0 : 0)
17.04.02BARGörögországCsehország0 : 0

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám

Adatbank: Így fest az első fordulót követően az EB mezőnye

Nézzük, hogy az első fordulót követően hogyan állnak a csoportok illetve a góllövőlista., és megnézünk pár egyéb statisztikai adatot, érdekességet.

Nyolc mérkőzésen vagyunk túl, melyen 5 alkalommal eldőlt a három pont sorsa, 3 találkozón pedig pontosztozkodás született. Kiemelendő, hogy eddig minden találkozón született legalább egy gól, így 0-0-ás gól nélküli mérkőzést még nem láttak a nézők.

Az eddigi meccseken csupán két alkalommal volt telt ház, ez a két találkozó a lengyel-görög nyitómeccs illetve a német-portugál találkozó volt. Még a tegnapi ukrán-svéd mérkőzésen sem töltötték meg a hazai szurkolók a 70 ezres Kijevi arénát. Azért panaszra nincs ok, mert nem sokkal maradnak el a meccsek a teleháztól.

Az eddigi nyolc összecsapást eddig 355895 néző tekintette meg a helyszínen.
Így az átlag nézőszám: 44487 néző/mérkőzés

Nyolc mérkőzésen 20 gól született, így a gólátlag 2,5 gól/mérkőzés.

Így fest a góllövőlista:
2 gólos: Mario Mandzukic (horvát)
2 gólos: Alan Dzagojev (orosz)
2 gólos: Andrij Sevcsenko (ukrán)
-------------------------------------
1 gólos: Joleon Lescott (angol)
1 gólos: Václav Pilař (cseh)
1 gólos: Michael Krohn-Dehli (dán)
1 gólos: Samir Nasri (francia)
1 gólos: Dimitrisz Szalpingidisz (görög)
1 gólos: Nikica Jelavic (horvát)
1 gólos: Sean St Ledger (ír)
1 gólos: Robert Lewandowski (lengyel) 
1 gólos: Mario Gomez (német)
1 gólos: Antonio Di Natale (olasz)
1 gólos: Roman Pavljucsenko (orosz)
1 gólos: Roman Sirokov (orosz)
1 gólos: Francesc Fabregas (spanyol)
1 gólos: Zlatan Ibrahimovic (svéd)

Kiállítások:
1 piros lap: Szokratisz Papasztathopulosz (görög)
1 piros lap: Wojciech Szczesny (lengyel)

A csoport
CsapatMGyDVRgKgGkP
Oroszország Oroszország110041+33
Lengyel Lengyelország10101101
Görög Görögország10101101
Cseh Csehország100114–30
B csoport
CsapatMGyDVRgKgGkP
Németország Németország110010+13
Dán Dánia110010+13
Holland Hollandia100101–10
Portugál Portugália100101–10
C csoport
CsapatMGyDVRgKgGkP
Horvát Horvátország110031+23
Spanyolország Spanyolország10101101
Olasz Olaszország10101101
Írország Írország100113–20
D csoport
CsapatMGyDVRgKgGkP
Ukrán Ukrajna110021+13
Angol Anglia10101101
Francia Franciaország10101101
Svéd Svédország100112–10
A mai napon folytatódik az Európa bajnokság a második fordulóval.

Működik egy facebookos oldalunk is, kedveljétek, likoljátok az oldalt és üzenőfezlatokon megjelennek a legfrissebb hírek. Jó kommentelgetést, olvasgatást http://www.facebook.com/SportToll

Szerző: Őszi Ádám