2014. augusztus 8., péntek

Bajnokok Ligája: Török túra előtt az Arsenal, jól megszívta a Napoli

Délben az UEFA nyoni központjában kisorsolták a Bajnokok Ligája rájátszásának bajnoki, illetve nem bajnoki ágának párosításait. Ezt követően 13 órai kezdettel az Európa Ligában sorsolnak, ahol érdekelt lesz a Debrecen is. 

A Debrecent kiejtő BATE Borisov a szlovák bajnok Slovan Bratislava együttesét kapta, ennek tudatában pedig fájhat a fejünk, hiszen verhető csapatról van szó, a Loki könnyedén a főtáblán találhatta volna magát, persze, ha a magyar csapat jut tovább, előfordulhat, hogy más lett volna a kiemelési sorrend és az egész párosítást. De mint tudjuka futballban a ha és a mi lett volna nem játszik. A Maribor elvileg a Celtic ellen készülhet, ugyanis jogtalan szerepeltetés miatt kizárták a Legia Warszava együttesét, mely egyébként 6-1-es összesítéssel verte ki a skót bajnokot, az ítélet nem jogerős, a lengyelek fellebbeztek. A Gulácsi Pétert is foglalkoztató Salzburg a svéd Malmö ellen vívhatja ki a főtáblára kerülést.

Ami a nem bajnoki ágat jelenti, az Arsenal csakúgy mint tavaly, idén is török túrára készülhet, akkor a Fenerbahce 5-0-ás összesítéssel zúgott ki, ezúttal a Besiktas áll Arsene Wenger tanítványainak útjába. A slágerpárharc egyértelműen az olasz Napoli és a spanyol Athletic Bilbao összecsapása lesz, egyik fél sem örülhet a másiknak, bizonyára mindketten el tudtak volna képzelni könnyebb ellenfelet is.

Bajnokcsapatok rájátszása:
Kiemelt csapatok: Salzburg, Steaua Bukarest, APOEL, BATE Borisov, Ludogorets
Nem kiemelt csapatok: Maribor, Legia Warszava/Celtic, Slovan Bratislava, Malmö, Aalborg

Maribor – Celtic/Legia Warszava
Salzburg – Malmö
Aalborg – APOEL
Steaua Bukarest – Ludogorets
Slovan Bratislava – BATE Borisov

Nem bajnoki ág:
Kiemelt csapatok: Arsenal, Porto, Zenit, Leverkusen, Napoli
Nem kiemelt csapatok: Athletic Bilbao, Lille, Köbenhavn, Standard Liege, Besiktas

Besiktas – Arsenal
Standard Liege – Zenit
Köbenhavn – Leverkusen
Lille – Porto
Napoli – Atletic Bilbao

Arrow

Európa Liga: Német, vagy spanyol ellenfelet is kaphat a Debrecen - Íme a lista

Az UEFA nyoni központjában pénteken 13 órakor a Bajnokok Ligája sorsolását követően kisorsolják az Európa Liga rájátszásának párharcait. 

Az Európai Labdarúgó-szövetség a csütörtökön záruló harmadik selejtezőkört követően nyilvánosságra hozta a kiemelt és a nem kiemelt csapatok névsorát, majd hat csoportba rangsorolta azokat. Az egyetlen még talpon lévő magyar csapat a DVSC-Teva az első csoportban sajnos nem kiemltként szerepel, így könnyen előfordulhat, hogy a Villareal, vagy éppen a Mönchengladbach lesz Kondásék ellenfele, de a Sparta Praha, a Lokomotiv Moszkva és a Young Boys is ott van a kalapban, utóbbival a nyírségiek pár éve már összefutottak.

A rájátszás odavágóit augusztus 21-én míg a visszavágókat 29-én bonyolítják majd le. A rájátszásnak, tehát a negyedik selejtezőkörnek 62 résztvevője van, a harmadik körből továbbjutó 29 csapat mellé csatlakozik 18 együttes, mely automatikusan a rájátszásra kvalifikálta magát, bajnoki helyezésével, kupaszereplésével, az adott ország bajnokságának nívóját figyelembe véve, míg 16 klub, köztük a Debrecen a Bajnokok Ligájából érkezett, így tevődik össze a 62 együttes. A Loki a kiemeléskor éppen hogy lecsúszott, a koefficiensek alapján a nem kiemelt csapatok között a második legerősebb. 

Ami az Európa Liga főtábláját illeti, a 31 továbbjutóhoz csatlakozik majd 7 gárda, mely automatikusan főtáblára kvalifikálta magát múlt évi szereplésével, míg a fennmaradó helyeket a Bajnokok Ligája rájátszásának vesztesei töltik majd ki (10 csapat), így jön össze a  48-as létszám

1. csoport
Kiemelt csapatok: Lokomotiv Moszkva (orosz), Borussia Mönchengladbach (német), Sparta Praha (cseh), Villarreal (spanyol), Young Boys (svájci)
Nem kiemelt csapatok: FK Sarajevo (boszniai), Apollon Limassol (ciprusi), Zwolle (holland), Asztana (kazah), DVSC-Teva (magyar)

2. csoport
Kiemelt csapaotk: Maccabi Tel-Aviv (izraeli), FC Zürich (svájci), Nacional (portugál), Tottenham (angol), Dnipro (ukrán)
Nem kiemelt csapatok., Spartak Trnava (szlovák), Aszterasz Tripolisz (görög), Dinamo Minszk (fehérorosz), AEL Limassol (ciprusi), Hajduk Split (horvát)

3. csoport
Kiemelt csapatok: Dinamo Zagreb (horvát), Twente (holland), PAOK (görög), Rapid Wien (osztrák), Trabzonspor (török)
Nem kiemelt csapatok: Qarabag (azeri), Petrolul Ploiesti (román), Zimbru Chisinau (moldovai), HJK Helsinki (finn), FK Rosztov (orosz)

4. csoport
Kiemelt csapatok: Dinamo Moszkva (orosz), Torino (olasz), Hull City (angol), Celtic (skót), Olympique Lyon (francia)
Nem kiemelt csapatok: RNK Split (horvát), Omonia (ciprusi), Lokeren (belga), Aktobe (kazah), Astra (román)

5. csoport
Kiemelt csapatok: Metaliszt Harkiv (ukrán), Partizan Beograd (szerb), Saint-Étienne (francia), Rio Ave (portugál), PSV (holland)
Nem kiemelt csapatok: Neftci (azeri), Ruch Chórzow (lengyel), Karabükspor (török), Elfsborg (svéd), Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz)

6. csoport
Kiemelt csapatok: Feyenoord (holland), Internazionale (olasz), Real Sociedad (spanyol), Sheriff (moldovai), Panathinaikosz (görög), FC Bruges (belga)
Nem kiemelt csapatok: Stjarnan (izlandi), Midtjylland (dán), Rijeka (horvát), Grasshoppers (svájci), Zorja Luhanszk (ukrán), FK Krasznodar (orosz)

Arrow

Ezt az üzletet Guardiola csúnyán bebukta

Lehull a lepel, Keylor Navas, a Real Madrid elnökének Péreznek és egy kiváló kapcsolatnak köszönheti, hogy álmai csapatába szerződhetett. Eközben Guardiola törheti a fejét... 

Mint ismeretes a Bayern München labdarúgócsapata, pontosabban Pep Guardiola versenyhelyzetet szeretne teremteni kapusposzton, ehhez azonban egy kiváló kvalitásokkal rendelkező kapuvédőre lenne szükség, egy olyan játékosra, aki képes megszorongatni a világ egyik ha nem a legjobb kapuvédőjét Neuert.  

Nem titok, hogy a Real Madrid és a Levante első embere kiváló kapcsolatot ápol egymással és a világbajnokságon nyújtott teljesítményével Keylor Navas felkeltette Carlo Ancelotti érdeklődését, igen ám, de utólag most már tudjuk, a Bayern München is felvette a kapcsolatot a spanyol kiscsapattal és letette az asztalra a kivásárlási árat. Ekkor Quico Catalan a Levante első embere értesítette Pézert, aki egyből ugrott, az pedig már nem volt kérdés, hogy Keylor Navas mit választ, természetesen álmai klubját, ahol nagy eséllyel pályázik az első számú kapusposztra, míg Münchenben szinte biztos padozott volna.

Ez az üzlet tehát nem jött össze Guardiola számára, a spanyol tréner csúnyán bebukta a transzfert, a német rekordbajnok, most Pepe Reina megszerzésén dolgozik.

Arrow 

Barcelonát megjáró támadóval erősíthet az Everton

Muhamed Besic és Romelu Lukaku megszerzése után újabb labdarúgóval erősödhet az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplé Everton kerete. A hírek szerint nemsokára aláírhatja szerződését Nolito a Celta Vigo támadója. 

A 27 esztendős támadó 2008 és 2011 között az FC Barcelona kötelékébe tartozott és többnyire a második csapatban játszott , de 5 alkalommal pályára léphetett az első csapatban is, melyben gólt és gólpasszt jegyzett. Ezt követően a Benfica kaparintotta meg játékjogát, Nolito két szezon alatt 68 mérkőzésen 16 gólt és 12 gólpasszt jegyzett, 2013 nyarán pedig áron alul 2,6 millió euró fejében a Celta Vigo szerződtette. A mögöttünk lévő szezonban igen jól szerepelt, 35 spanyol bajnokin 14 gólt jegyzett, ezzel pedig felkeltette az Everton érdeklődését. 

Piaci árát a transfermarkt.de 6 millió euróra taksálja, szerződése pedig 2017 nyaráig köti a Celtához. A vételárról és a transzfer részleteiről nincsen információnk, ám ha hinni lehet a híreknek, közel az aláírás.

Arrow

Európa Liga: Minden eredmény egy helyen

A csütörtöki nap lejátszották az Európa Liga harmadik selejtezőkörének a visszavágóit, a játéknap végére pedig kialakult a rájátszás mezőnye. Jó pár meglepetés született, ilyen volt többek között a német Mainz búcsúja, vagy például a kazah Asztana sima svédországi diadala és még sorolhatnánk. 

Nos, a tisztánlátás érdekében kissé szétbontottuk a mérkőzéseket, kiemeltünk pár csapatot, önálló kategorizálás szerint.

Európa Liga, 3. selejtezőkör, odavágók:
A 4 Top bajnokságok klubcsapatai (német, angol, olasz, spanyol):
Aszterasz Tripolisz (görög) - Mainz 05 (német) 3-1
Tj: az Aszterasz, 3–2-es összesítéssel
Hull City (angol) - Trencín (szlovák) 2-1
Tj: a Hull City, 2–1-es összesítéssel
Torino (olasz) - Brommapojkarna (svéd) 4-0
Tj: a Torino, 7–0-s összesítéssel
Aberdeen (skót) - Real Sociedad (spanyol) 2-3
Tj: a Sociedad, 5–2-es összesítéssel

Magabiztosan lépett a rájátszásba a Torino, mely nemes egyszerűséggel lelépte svéd ellenfelét, míg a Real Sociedad sem panaszkodhat, ami az összesítést illeti, bár a spanyol csapat a visszavágón megizzadt. Nem volt azonban könnyű mérkőzése az angol Hull-nak, mely igen nehezen harcolta ki a továbbjutást szlovák ellenfelével szemben. A Mainz pedig kiesett, nagy meglepetésre a Tripolisz legyőzte Szalai Ádám korábbi klubját, így a Bundesliga egyik képviselője búcsúzott. 

A francia és holland klubok:
Lyon (francia) - Mladá Boleslav (cseh) 2-1
Tj: a Lyon, 6–2-es összesítéssel
St. Pölten (osztrák) - PSV (holland) 2-3
Tj: a PSV, 4–2-es összesítéssel

Könnyen lépett a rájátszásba a PSV, illetve a Lyon együttese, aggodalomra nem igen volt oka a csapatoknak, a franciáknak már csak formalitás volt a visszavágó, míg a hollandok az első fél órában rövidre zárták a párharc sorsát.

A magyar érdekeltségű csapatok:
FK Krasznodar (orosz) - Diósgyőri VTK 3-0
Tj: a Krasznodar, 8–1-es összesítéssel
Hapoel Kirjat Smona (izraeli) - Dinamo Moszkva (orosz) 1-2
Tj: a Dinamo, 3–2-es összesítéssel
Lech Poznan (lengyel) - Stjarnan (izlandi) 0-0
Tj: a Stjarnan, 1–0-s összesítéssel

Nem volt szerencsés napja ezúttal sem a magyar érdekeltségű csapatoknak, a Diósgyőr idegenben is kikapott és összesítésben 8-1-el búcsúzott Európától. Dzsudzsák Balázs csapata a Dinamo Moszkva ellenben ott van a rájátszásban, a magyar válogatott szélső 68 percet kapott edzőjétől. A lengyel Lech Poznan és vele együtt Lovrencsics Gergő is befejezte, nagy meglepetésre otthon sem tudták felülmúlni izlandi ellenfelüket, pedig a pálya igen csak felbillent.

A magyar csapatok korábbi ellenfelei:
Rio Ave (portugál) - IFK Göteborg (svéd) 0-0
Tj: a Rio Ave, 1–0-s összesítéssel
HNK Rijeka (horvát) - Víkingur (feröeri) 4-0
Tj: a Rijeka, 9–1-es összesítéssel

Felemás szereplést tudhatnak magukénak a magyar csapatok korábbi ellenfelei, az IFK Göteborg nem tudott mit kezdeni portugál ellenfelével a visszavágón, így az odavágó döntött, míg a Rijeka hatalmas magabiztossággal lépte le feröeri ellenfelét.

További eredmények:
Zimbru Chisinau (moldovai) - Grödig (osztrák) 0-1
Tj: a Zimbru , 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal
Ermisz Aradippu (ciprusi) - Young Boys (svájci) 0-2
Tj: a Young Boys, 3–0-s összesítéssel
Csornomorec Odessza (ukrán) - RNK Split (horvát) 0-0
Tj: az RNK Split, 2–0-s összesítéssel
Molde (norvég) - Zorja Luhanszk (ukrán) 1-2
Tj: a Zorja, 3–2-es összesítéssel
Slovan Liberec (cseh) - Astra (román) 2-3
Tj: az Astra, 6–2-es összesítéssel
Esbjerg (dán) - Ruch Chorzów (lengyel) 2-2
Tj: a Ruch, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett gólokkal
Rosenborg (norvég) - Kardemir Karabükspor (török) 1-1
Tj: a Karabükspor, 1–1-gyel, idegenben szerzett góllal
AIK (svéd) - Asztana (kazah) 0-3
Tj: az Asztana, 4–1-es összesítéssel
Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz) - Zulte Waregem (belga) 2-2
Tj: a Sahtyor, 7–4-es összesítéssel
Csihura Szacshere (grúz) - Neftci Baki (azeri) 2-3
Tj: a Neftci, 3–2-es összesítéssel
Spartak Trnava (szlovák) - St. Johnstone (skót) 1-1
Tj: a Spartak, 3–2-s összesítéssel
CFR Cluj (romániai) - Dinamo Minszk (fehérorosz) 0-2
Tj: a Dinamo Minszk, 3–0-s összesítéssel
Hajduk Split (horvát) - Sahtyor Karagandi (kazah) 3-0
Tj: a Hajduk Split, 5–4-es összesítéssel
Viktoria Plzen (cseh) - Petrolul Ploiesti (román) 1-4
Tj: a Petrolul, 5–2-es összesítéssel
Bröndby (dán) - FC Brugges (belga) 0-2
Tj: az FC Bruges, 5–0-s összesítéssel
FH Hafnarfjördur (izlandi) - Elfsborg (svéd) 2-1
Tj: az Elfsborg, 5–3-as összesítéssel
Atromitosz (görög) - FK Sarajevo (bosnyák) 1-3 - hosszabbítás után
Tj: a Sarajevo, 4–3-as összesítéssel
Metalurg Szkopje (macedón) - Omonia Nicosia (ciprusi) 0-1
Tj: az Omonia, 4–0-s összesítéssel

Arrow