2012. augusztus 28., kedd

Kaká a Videoton csapatában folytatja pályafutását

No mielőtt bárki arra gondol, hogy a 2007-es brazil  aranylabdás Kaká érkezett  a Videotonhoz tisztázzuk, hogy nem róla van szó, hanem egy másik brazil labdarúgóról, akinek a művészneve megegezik az aranylabdáséval. A teljes nevén Claudiano Bezerra da Silva (Kaká) a Vidi legújabb igazolása, ezt a klub hivatalos honlapján tudatta. A 31 esztendős védő szerepelt a Braga-Porto Európa Liga döntőben, illetve pályára lépett a Bajnokok Ligája tavalyi sorozatában az APOEL színeiben. A védővel a klub 1+1 éves szerződést kötött. 

Kaká Brazíliában a  União Bandeirante csapatában kezdte profi pályafutását 2002-en, kölcsönben megfordult másik négy brazil csapatnál, mielőtt 2006-ban a portugál Académica csapatában szerződött, ahol 52 mérkőzésen szerepelt két szezon alatt és egy alkalommal talált az ellenfelek hálójába. Ezt követően 2008-tól a mai napig a Hertha BSC játékosa volt, a Bundesligában 15 mérkőzésen lépett pályára, ezen pediódus alatt három klubban szerepelt kölcsönben. Először az Omonia csapatában szerepelt 2010-ben, majd pedig a portugál Braga játékosa volt és egy félidőt játszott a Porto ellen elvesztett Európa Liga döntőben. Az utóbbi szezont a ciprusi BL csodacsapabál az APOEL-nél töltötte, melyben 20 alkalommal szerepelt. 

Egy megjegyzést tennék a cikk végére. Értelmetlenül állok az előtt a tény előtt, hogy mi szükség van az ő leigazolására, egy kiöregedőben lévő külföldi védő. A magyar játékosok erősen kezdenek háttérbe szorulni Paulo Sousa irányítása alatt...

Szerző: Őszi Ádám 


DVSC: Szakály és Varga is távozhat, ha nincs nemzetközi kupaszereplés

Mint köztudott a Debrecen múlt hét csütörtökön 3-0-ás vereséget szenvedett hazai pályán a Club Brugge csapatától az Európa Liga főtáblájára jutásért folytatott párharcban és így az esélyei a csütörtöki visszavágó előtt egyenlőek a nullával. A remek formában lévő belga csapat veretlenül vezeti a bajnokságot és hazai. A Lokinak pedig 3-0 kellene idegenben a hosszabbításhoz, 4-0 a továbbjutáshoz, ezt a legoptimistább Debreceni szurkolók is lehetetlennek vélik.  

A cél a keret egyben tartása volt a DVSC csapatánál a nemzetközi kupaszereplés miatt. Viszont amennyiben a csapat nem jut be a csoportkörbe elképzelhető, hogy kulcsjátékosok távoznak a csapatból. A két lehetséges távozó Varga József és Szakály Péter. Lássuk be két meghatározó labdarúgóról beszélünk, komoly gyengülés lenne ez a Loki számára, viszont a klubnak figyelembe kell vennie, azt, hogy a játékosok karrierjében ez egy nagyon fontos váltás lehet.

Varga József iránt angol, holland és belga klubok is érdeklődnek állítólag, meg felelő ajánlat esetén távozhatnak. Arról, hogy mely klubok érdeklődnek nem lehet tudni.

Szakály Péter nem keseredne el, ha Debrecenben kellene maradnia, hiszen szereti a csapatot és jól érzi magát, de menedzsere nem zárta ki a klubváltást. Konkrétumokat nem árultak el, csupán annyit, hogy holland és belga csapatok érdeklődnek iránta.

Szerző: Őszi Ádám