2012. augusztus 2., csütörtök

A Lazio megvenné a Newcastle olasz válogatott védőjét

Egy évvel ezelőtt az Internazionale eladta a nagy tehetségnek tartott Davide Santont a Newcastle United csapatának 5 millió fontért. A hétszeres olasz válogatott védő nagy csalódást keltett a Szarkáknál, nem tudta bizonyítani rátermettségét, 24 alkalommal lépett pályára. Angol hírforrások arról számolnak be, hogy a Lazio csapata szeretné megszeretni Santont, és megfelelő ajánlat esetén vissza is térhet hazájába. A becsült piaci értéke jelenleg a transfermarkt.de szerint 8 millió euró. Santon mindössze 21 esztendős, anno 40 alkalommal pályára lépett az Inter felnőtt csapatában, viszont az angol foci nem jött be neki, mindenképpen jót tenne a karrierjének a környezetváltás. Sorsa napokon belül eldőlhet. 

Szerző: Őszi Ádám

Van Persie: Egy nyilatkozatban kizárta, viszont egy FIFA ügynök szerint már aláírt a Juventushoz

Még mindig húzódik Robin Van Perise átigazolási ügye. A holland gólvágó mindenképpen  távozni szeretne az Ágyúsoktól, ám a nagy kérdés, az-az, hogy hol folytatja. Zajlanak  a találgatások, az Arsenal már egyszer visszautasította mindhárom kérőjét. A kérők soraiban két angol csapat a Manchester United és a Manchester City áll, míg akad egy olasz kérő a Juventus gárdája is. Sok médium úgy véli, vélte, hogy RVP a Vörös Ördögökhöz áll a legközelebb, ezt alá is támasztotta a holland egy nyilatkozatával, miszerint, marad Angliában, ezzel kizárta azt, hogy a Juve csapatába igazoljon.Van aki viszont  ezt teljesen másként gondolja. Egy FIFA ügynök név szerint Fabio Parisi, aki éppen Taye Taiwo átigazolási ügyét intézi, egy nyilatkozatban arra utalt, hogy szerinte már megszületett a megállapodás és az aláírás Van Persie és az Öreg Hölgy közt.  

"Úgy gondolom, hogy a Juventus már aláírta a szerződést Van Persie-vel, csak azt jól elzárták a nyilvánosság elől. Ez csak az én véleményem, de azt hiszem, hogy nagy az esélye annak hogy a holland csatlakozzon a Juventushoz. A Juventus nyerni szeretne és Van Persie-t tekintik az ideális játékosnak ahhoz, hogy elérjék a céljaikat. Nem hiszem hogy Edin Dzeko lenne a megfelelő játékos a Juventusnak" - így nyilatkozott Parisi

Szerző: Őszi Ádám

Inter: Júlio César elbúcsúzott, Londonba igazolhat

Két nappal ezelőtt Júlio César az Internazionale brazil válogatott hálóőre közösségi oldalán tett közzé egy kiírást, mely szerint elköszönt a klubtól és a szurkolóktól, távozik, mivel nem szeretne a kispadon ülni a frissen igazolt Handanovic mögött. Emellett arról is beszámolt, hogy még nincsen új klubja. 

„Hét boldog és sikeres idény után elhagyom a klubot. Köszönöm a szurkolók támogatását, sok sikert nekik a továbbiakban!″ -így nyilatkozott a brazil kapus twitter oldalán.

Ezt a nyilatkozatot César a későbbiekben tagadta, mondván nem ő írta ezeket a sorokat.

A 32 esztendős brazil kapuvédő ügynöke Josias Cardoso a következő képen nyilatkozott:

„Egyes klubok valóban kapcsolatba léptek velünk, de arra kértük őket, hogy forduljanak az Interhez, hiszen Júlio César játékjogát az olasz klub birtokolja. Tárgyalásokat folytatunk a Tottenhammel, de hivatalos ajánlatot még nem tett a londoni klub.”

Úgy tűnik, a legkomolyabb kérő a Tottenham csapata lehet, de emellett szóba került az AC Milán és a Roma csapata is.

Szerző: Őszi Ádám

Novothny ismét játszott a Napoliban, sorsa nemsokára eldől

Mint arról korábban már több alkalommal is beszámoltunk a 18 esztendős Novothny Soma a Napoli felnőtt csapatával készül a szezonra. Soma minden meccsen kapott lehetőséget, hol többet, hol keveset, így volt ez tegnap is, az edzőtábor utolsó mérkőzésén is. A Napoli a francia Girondins Bordeaux ellen lépett pályára és aratott 2-0-ás győzelmet. A magyar tehetség a második félidő derekán lépett a pályára Pandevet váltva. Összességében elmondható, hogy Soma jól teljesített, kérdés meggyőzte-e a vezetőedzőt. A Napoli most ajánlatot fog tenni neki, vagy az első, vagy pedig a második csapatba, mivel opciós joga van megvenni a középpályást a Veszprém csapatától. Kíváncsian várjuk a Napoli vezetőinek döntését, reméljük Soma karrierjét figyelembe véve a legjobb döntést hozzák. 

Szerző: Őszi Ádám

Fiorentina: Vargas zöld lámpát kapott, Liverpoolba szerződhet

A Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Fiorentina csapata zöld utat adott Juan Manuel Vargasnak, amennyiben valamelyik csapat megfelelő összeget tesz le érte. Ezt az összeget nem nevezték meg, a játékos piaci értéke 9 millió euró. Ha nem akarnak bukni rajta, akkor drágábban kell értékesíteniük, hiszen a perui válogatott középpályás 2008-ban 12 millió euróért szerződött Fireznébe. Korábban az angol bajnokságban mostanság botladozó Liverpool jelentkezett be a középpályásért, ha megfelelő ajánlatot tesznek, akkor vihetik is Vargast. 

Szerző: Őszi Ádám