2014. április 9., szerda

Megsérült a Lazio veterán támadója

Újfent harcképtelenné vált Miroslav Klose az SS Lazio német válogatott veteránja. Az orvosok combsérülést diagnosztizáltak, mely két hetes kihagyást, pihentetést hordoz magában. 

Az idő senkit sem kímél, így van ez Klose esetében is, aki a 2013-2014-es szezonban hetedik alkalommal vált harcképtelenné, igaz, ezek a sérülések szerencsére kisebb volumenűek voltak, így hosszú kihagyást nem igényeltek. Igen ám, de több esetben meggátolták a rendszeres játékot, így a 35 esztendős támadó nem igazán tudta elcsípni a fonalat, mindössze 8 gólja és 5 gólpassza van a szezon egészét és minden sorozatot figyelembe véve.

Esetében jelenleg nagyon fontos kérdés a világbajnoki szereplés, hogy Joachim Löw kapitány kiviszi-e Brazíliába, ahol ha betalálna  a torna történetének legeredményesebb labdarúgójává válhatna. Klose ott volt legutóbb a Chile elleni keretben, mind idáig 131 alkalommal öltötte magára a Nationalelf mezét és 68-szor volt eredményes.  

Őszi Ádám

Súlyos büntetést kapott a Roma csatára

Bár nem kapott piros lapot a hétvégén, mégis elmeszelte  az Olasz Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága Mattia Destrot az AS Roma fiatal csatárát. 

A 23 esztendős olasz válogatott támadó a Cagliari elleni hétvégi bajnoki mérkőzés során odacsapott Davide Astorinak a hazaiak olasz védőjének. A játékvezető nem büntette megfelelő képen az esetet, így az ítélet a zöld asztalnál született meg, melynek értelmében három mérkőzéses eltiltást kapott a gólvágó, akire ezáltal négy meccses eltiltás vár, ugyanis összejöttek sárga lapjai, mely automatikus egy meccses kihagyással jár.

Az ítélet érzékenyen érintheti a fővárosi csapatot, ugyanis Destroo vezeti a házi góllóvőlistát úgy, hogy a szezon felét sérüléssel a vonalon kívül kellett töltenie. Eddig 18 bajnoki meccsén 13 gólt szerzett, hétvégén a Cagliari ellen éppen triplázni tudott.

Őszi Ádám

Álomcsapat lejáró szerződésű játékosokból!

Mint minden nyáron, ezúttal is hemzsegni fog az átigazolási piac olyan játékosoktól, akiknek szerződése lejár klubjukkal, a felek pedig nem jutottak egyezségre, így szabadon igazolhatóvá válnak. A Transfermarkt összeállított egy ilyen álomcsapatot. Kíváncsiak lennénk, mit érnének együtt a pályán... 

Íme az álomcsapat: (zárójelben jelenlegi klubcsapata és piaci ára)
Kapus: Victor Valdes (FC Barcelona 12 millió)

Védelem: Caner Erkin (Fenerbahce 9 millió), John Terrey (Chelsea 7,5 millió), Joleon Lescott (Manchester City 7 millió), Bacary Sagna (Arsenal 12 millió)

Középpálya: Juan Vargas (Fiorentina 5,5 millió), Bibras Natcho (PAOK 9 millió), Manuel Fernandes (Besiktas 12 millió), Jérémy Ménez (PSG 14 millió)

Támadók: Mane Diouf (Hannover 11 millió), Bafetimbi Gomis (Lyon 10 millió)

Ez lenne tehát a nyáron lejáró szerződésű játékosok álomcsapata a Transfermarkt összeállítása alapján. A tizenegy játékos piaci árát összeadva a csapat értéke 109 millió euró lenne és bizony átnézve a neveket, összeszokva nem lenne ez rossz csapat...

Őszi Ádám