2012. május 2., szerda

Gerd Müller rekordja immáron a múlté

Az új Európai csúcstartó Messi
A régi rekorder Gerd Müller

Az FC Barcelona labdarúgó csapata 4-1 győzelmet aratott hazai pályán a Málaga csapata ellen. A vezető találatot a veterán védő Puyol szerezte, melyre még  válaszolt Rondón. Ám a folytatásban nem volt ellenszer Lionel Messire, aki mesterhármasig jutott a találkozón.

Ezzel a három góllal pedig beállította Gerd Müller 1972/1973 szezonban felállított európai gólrekordját, mely 67 találat volt a Bayern München színeiben.  Messi immár 68 találatnál tart a szezonban az összes sorozatot figyelembe véve és ezzel Európai csúcstartóvá nőtte ki magát. A szezonnak még nincs vége, hiszen két bajnoki forduló és a Kupadöntő még hátra van, tehát minden adott, hogy akár 70 találat fölé kússzon az argentin klasszis.

Ezzel a három találattal közelebb került az újabb Spanyol gólkirályi címhez is mivel három gól az előnye Cristiano Ronaldo előtt, ám a portugál csillag még ma este játszik.

Góllövőlista:
  •  Lionel Messi 46
  • Cristiano Ronaldo 43
  • Radamel Falcao 23
Szerző: Őszi Ádám

Monacói rémálom, majd pedig szárnyalás

Az igen nagy múltra visszatekintő AS Monaco csapata, miután kiesett a Francia első osztályból, mi más célt tűzhetett volna ki, mint a feljutás. Csakhogy a dolgok nem alakultak valami jól a szezon kezdetén, hiszen sorra jöttek a vereségek és a döntetlenek, majd pedig félszezonkor azzal a ténnyel kellett szembenézni, hogy a húsz csapatos bajnokságban mindössze a 19. kieső helyen vannak. A helyzet katasztrofális volt a klub háza táján, mivel a harmadik vonalba bukás elkerülése lett a cél, nem pedig a feljutás.

Ekkor érkezett a mentőöv a klubhoz: új befektető.....és mindjárt beindult a játékosmozgás. A keret a holtszezonban jelentős átalakuláson ment keresztül, mindössze két távozó mellett kilenc játékost igazoltak, így jelentősen megnőtt az a  keret, mellyel a mester dolgozhatott. Az igazolások között szerepel Koman Vladimir, aki a Sampdoria csapatát hagyta el kevés játéklehetősége végett. Jelenleg már a Monacói csapat alapemberének számít.

Igyekeztek megszerezni egy másik magyart Huszti Szabolcsot a Zenit csapatától, ám a felek nem tudtak megállapodni a vételárról, viszont a nyári átigazolási szezonban ismét téma lehet a honfitársunk megszerzése.

Koman Vladimir bemutatása
Ami a folytatást illette, a szezon második felében szó szerint szárnyal a Hercegségi csapat. Sorra nyerik a bajnoki mérkőzéseket és egyszer csak arról kezdtek cikkezni az újságok, hogy feljutásért harcolhat a télen még kiesőjelölt csapat. Ami tény: mindössze hat pontra vannak a feljutást jelentő helytől, és már biztos bent maradónak mondhatják magukat. Hétvégén becsúszott egy veresék Komanék számára így aligha juthatnak már fel a hátralévő négy forduló során, ám  a matematikai esélyük még megvan. Tény, amit véghez vittek nem semmi, mivel tizenkét helyet javítva, jelenleg a hetedik helyen állnak a bajnokságban.


Ha jövőre is hasonló módon folytatják, netán erősíteni is tudnak, akkor könnyedén az első osztályban találhatják magukat Komanék ismét.

Statisztikai forrás: http://www.focikatalogus.hu/
Szerző: Őszi Ádám