2014. április 7., hétfő

Adebayor duplázott, a Spurs ötig meg sem állt! - eredmények, tabella

Súlyos vereségbe futott bele a Sunderland az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League)  33. fordulójának zárómeccsén. A seregható gárda a Spurs otthonába vendégszerepel, mely győzelmével visszaverte a Manchester United támadását a tabellán. 

Tottenham - Sunderland 5-1 (1-1)
G: Adebayor (28., 86.), Kane (59.), Eriksen (78.), Sigurdsson (90+2.) ill. Cattermole (17.)

Mint mindig ezúttal is teltház és fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat a White Hart Lane gyepén. Az irányítást az első pillanattól fogva átvette a Tottenham, ám a védelem és Lloris szépen összehozták a vendégek gólját a 17. percben, mikor is Cattermole 25 méterről passzolhatott az üres kapuba. A játék képében nem történt változás, a hazaiak rendkívül nagy nyomást helyeztek Mannone kapujára, sorra jöttek a lövések és a beadások, melynek eredménye képen a 28. percben Adebayor egyenlített. A togói támadó Eriksen beadását követően öt méterről passzolt a kapuba.

A második játékrészben aztán jött a hazai gála, az 59. percben ismételten Eriksen beadása szállt befelé, Kane pedig remekül centerezett. A 78. percben aztán két gólpasszt követően a dán is betalált, takarásból laposan remekül lőtte el a labdát a bal alsó sarokba. Nem ültek le Sherwood tanítványai és a végjátékban is odatették magukat, négy perccel a rendes játékidő vége előtt Adebayor pofozott be egy lecsorgó labdát, majd a hosszabbításban Sigurdsson tette fel az i-re a pontot.

Győzelmével a Tottenham visszaelőzte a Vörös Ördögöket, míg a Sunderland pocsék formában van és a másodosztály felé halad.

Íme a 33. forduló további eredményei: 
Manchester City - Southampton 4:1
Aston Villa - Fulham 1:2
Cardiff - Crystal Palace 0:3
Hull - Swansea 1:0
Newcastle United - Manchester United 0:4
Norwich - West Bromwich 0:1
Chelsea - Stoke 3:0
Everton - Arsenal 3:0
West Ham United - Liverpool 1:2

A Premier League állása 33 forduló után:
1. Liverpool 74 pont, 2. Chelsea 72 p., 3. Manchester City 70 p. (2 elmaradt meccs), 4. Arsenal 64 p., 5. Everton 63 p., 6. Tottenham 59 p., 7. Manchester United 57 p.,... 18. Fulham 27 p., 19. Cardiff 26 p., 20. Sunderland 25 p.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Suarez (Liverpool) 29 gól
2. Sturridge (Liverpool) 20 gól
3. Yaya Toure (Manchester City) 18 gól
4. Agüero (Manchester City) 15 gól
4. Rodriguez (Southampton) 15 gól
4. Rooney (Manchester United) 15 gól
7. Eden Hazard (Chelsea) 14 gól

Őszi Ádám

Llorente szállította a Juve győzelmét!

Hozta a kötelező győzelmet a Juventus az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 32. fordulójának hétfő esti meccsén, melyet a listavezető Fernando Llorente villám duplájával döntött el. 

Juventus - Livorno 2-0 (2-0)
G: Llorente (32., 35.) ill. -

A mérkőzés egy remek Livorno támadással kezdődött, Emeghara 22  méteres lövésénél Buffon komoly mozdulatsort kényszerült bemutatni, a továbbiakban sok öröme nem volt a vendégeknek. Llorente és Tevez is elemében volt, s ha kicsit pontosabbak lettek volna, tíz perc alatt lerendezhette volna a listavezető a meccset. A mérkőzés első harmadát követően aztán jött Llorente és ezúttal nem hibázott, előbb egy élményszámba menő bombagólt ragasztott a bal felső sarokba Tevez passzát követően, majd három minutummal később Pirlo szöglete után fejjel duplázta meg csapata előnyét.

A második félidőben némileg leültek a hazaiak, mely rányomta a meccsre a bélyegét, ám a Livorno így sem tudott komolyabb veszélyt okozni. Ha Llorente pontosabb, akkor ismételten szerezhetett volna két gólt és mesternégyessel zárhatta volna a kieső elleni meccset, ám erre nem került sor, a gépezetbe prszemek csúsztak.

Győzelmével a Juve szépen halad a címvédés irányába, előnyük ismételten nyolc pont a második AS Romával szemben, míg a Livorno továbbra is kieső helyen van, hátránya két pont a már bennmaradást érő helyen táborozó Bologna ellenében.

Őszi Ádám

West Ham: Két MU játékost vennének a nyáron

Szigetországi hírek szerint a West Ham United labdarúgócsapata és annak vezetői visszaszólítanák a csapathoz saját nevelésű játékosaikat. A Manchester United két rutinos védőjét Rio Ferdinand és Michael Carrick személyében. 

A két védő egyaránt a Kalapácsosok neveltje, karrierjük pedig immáron túllépett a csúcsponton. Ferdinand a maga 35 esztendejével már veteránnak mondható, míg Carrick jelenleg a 33. életévében jár. Ami szerződéseiket illeti, Rio a szezon végeztével szabadon igazolhatóvá válik, míg Michael-nek további egy éves kontraktusa van, ám ha pénzt szeretne látni utána a United, akkor vagy így vagy úgy, de a tettek mezejére kell lépni.

A WHU-nál komoly terveket szövögetnek, ahogyan beszámoltunk róla az AC Milan játékosa Muntari is ott van azon a bizonyos kívánságlistán. Kíváncsian várjuk, mit sikerül megvalósítani...

Távozás esetén Ferdinand 12 esztendő után hagyja el az Old Traffordot, míg Carrick 8 esztendős korszakot zárhat le.

Őszi Ádám

Muntari két Premier League klub kívánságlistáján

A Daily Mirror információi szerint két Premier League klub kívánságlistájának élén is az AC Milan ghánai irányítójának neve szerepel. 

Sulley Muntari kelendő lehet a nyáron, a válogatott irányító a West Ham United mellett a Hull City célkeresztjében is benne van. A 29 esztendős játékosnak 2015 nyaráig szóló szerződése van a Rossonerivel, így ha pénz akar belőle látni a milánói klub még most nyáron kell lépni. 

Seedorf mester ráadásul még nem dolgozott a ghánaival, aki sérülés miatt jelenleg a vonalon kívülre szorult. A Premier League nem lenne ismeretlen terep számára, ugyanis korábban már volt a Portsmouth és a Sunderland játékosa.

Azonban ne feledjük, hogy Muntari alapembere volt a csapatnak sérüléséig, így egyáltalán nem biztos, hogy szándékában áll távozni. Nívóját tekintve jelenlegi klubja  jóval erősebb, mint kérői.

Őszi Ádám

Újabb középpályását vesztette a Bayern

Sérülés miatt biztosan nem lesz ott a Manchester United elleni keretben a Bayern München svájci válogatott szélsője Xherdan Shaqiri. 

A kulcsjátékosnak nem éppen mondható 22 esztendős ifjú titán hétvégén az Augsburg elleni Bundesliga meccs során sérült meg. Az orvosi vizsgálatok combizomsérülést állapítottak meg, azt nem közölték, hogy mennyi kihagyás vár Shaqirire.

Nagyobb érvágás azonban Guardiola számára Thiago Alcantara hiánya, aki már az első meccsen sem szerepelhetett és ezúttal sem fog sérülés miatt. Ezt a szezont immáron nélküle viszi végig a német bajnok.

A fent említett két játékoson kívül is vannak sérültek! A két cserekapus Tom Starke és Lukas Raeder egyaránt sérült, ahogyan a fiatal amerikai Julian Green is .

Őszi Ádám

Coentrao három sztárklub célkeresztjében

Úgy fest a nyáron klubot válthat Fabio Coentrao a Real Madrid mellőzött portugálja. Egybemutató hírek szerint három sztárklub is komoly érdeklődést mutat iránta, így lesz miből válogatni. 

A 26 esztendős válogatott védő a szezon egészét és minden sorozatot figyelembe véve csupán 12 alkalommal lépett pályára a Real Madrid színeiben, így kijelenthető, hogy nem lett Ancelotti kedvenc játékosa. A mellőzöttség mint mindig frusztráló és elgondolkodtató, a gondolatok jelen esetben pedig a váltás felé mutatnak. 

A kérők között két Premier League csapat szerepel a Liverpool és a Manchester City személyében, jelenleg a Manchester United háza táján csend van, mint ismeretes, korábban már megpróbálták megszerezni a Vörös Ördögök a portugált. A harmadik klub, az AS Monaco, mely úgy fest idén nyáron is igen aktív lesz az átigazolási piacon.

Őszi Ádám

Guardiola a Roma védőjét nézte ki

A Kicker értesülései szerint Pep Guardiola érdeklődését felkeltette az AS Roma marokkói válogatott védőjére. Mehdi Benatia a nyáron ezáltal nem csak csapatot, hanem bajnokságot is válthat. 

Több ízben beszámoltunk már arról, hogy az AS Roma milyen remek védekezést mutat be az idei esztendőben, ennek a betonfalnak pedig Benatia az egyik legfontosabb eleme. A 26 esztendős középső védő neve korábban a Barcelona háza táján is felvetődött, ám a katalánoknál jelenleg más gondokkal küzdenek a vezetők.

A transfermarkt.de becslései szerint Benatia piaci ára 18 millió euró, mely párosul egy igen hosszútávú 2018-ig érvényes kontraktussal. Az idei szezonban 34 meccsen szerepelt a marokkói, akinek neve mellé 5 gól is fűződik.

Őszi Ádám

Komédia, edzőmenesztés olasz módra

Már-már komikus, ami az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Catania együttesénél folyik. A klub vezetősége hat fordulóval a bajnokság vége előtt menesztette Rolando Marant, akinek szűrét immáron második alkalommal teszik ki a szezonban!  

A sereghajtó gárda hétvégén hazai pályán a Torino ellenében maradt alul 2-1-re, az eredmény pedig Maran munkájába került. A bennmaradást jelentő 17. hely immáron hét pontnyira van, a csapat igazából már a Serie B-ben érezheti magát.

A bajnokságot Maran irányítása alatt kezdte meg a Catania, ám nyolc forduló és öt szerzett pont után menesztették a szakembert, akinek helyét Luigi De Canio vette át. Az új vezetőedző keze alatt sem változott az együtes teljesítménye, így a klubvezetés vele is szakított és a korábban megbuktatott Maran került ismételten a padra. Groteszk, de igaz,! A Maran újratöltve január közepén kezdődött meg és április elején, tehát most ért véget.

Helyét Maurizio Pellegrino a Valencia ex-trénere vette át, aki legutóbb az Estudiantes csapatánál dolgozott. Remélhetőleg őt már nem menesztik és végig ülheti a fennmaradó hat meccset a padon.

Őszi Ádám

FootGolf: Hétvégén folytatódik a magyar bajnokság! – előzetes

Hétvégén  Kisorosziban a Magyar Golf Club golfpályáján folytatódik a FootGolf Országos Bajnokság, a játéknap egyben a 2014-es Magyar Kupa küzdelmeit is jelenti. A Hörmann versenyen tehát két célért küzdenek majd a játékosok, a ranglistapontok mellett a kupagyőzelem kerülhet előtérbe. Nagy kérdés, hogy az első fordulóban győztes Lengyel Béla tovább tudja-e növelni előnyét, vagy netán az FTC FootGolf tagjai viszik a prímet és zárkóznak az élen. 

Az első fordulóban március közepén az időjárás nem kímélte a résztvevőket, a viharos szél mellett az eső is nehezítette a játékosok dolgát. Remélhetőleg ezúttal nem kell majd az elemekkel küzdeni és mindenki koncentrálhat a tizennyolc lyukra.

A szervezőkkel történő egyeztetést követően megtudtuk, hogy ezúttal is népes mezőny várható, ám külföldiek nélkül. A versenyzők felnőtt férfi, junior, senior és női kategóriában rajtolnak el, s gyűjtögethetik a ranglistapontokat.

Fontos és kiemelendő, hogy a Hörmann verseny egyben a 2014-es Magyar Kupa küzdelmeit is magában tartogatja, így valakinek a játéknap végén aranyérem kerül majd a nyakába. A FociClub.hu ezúttal is ott lesz, testközelből figyeljük az eseményeket és természetesen folytatjuk a versengést az első fordulós jó eredményeket követően. (bajnokság állása KATT)

Mindenkit biztatunk, hogy próbálja ki ezt a remek sportágat, nevezni még mindig lehet, alább az elérhetőségeket is megtaláljátok. 

Bajnokság fordulóinak időpontjai:
2014.03.15. Coca-Cola Footgolf Verseny 1. forduló --> Győztes: Lengyel Béla
2014.04.13. Hörmann Footgolf Verseny 2. forduló és Magyar Kupa
2014.05.11. Hinora Footgolf Verseny 3. forduló
2014.06.14. Future FM Footgolf Verseny 4. forduló
2014.07.06. Sport Global Tours Footgolf Verseny 5. forduló
2014.08.16. Football Factor Footgolf Verseny 6. forduló
2014.09.21. Tokio Bar & Restaurant Footgolf Verseny 7. forduló
2014.10.03-05. II. Hungarian International Footgolf Cup és 8. forduló

Jelentkezni még mindig bátran lehet!

Footgolf Hungary Kft.
1028 Budapest, Várhegy u.8.
www.magyarfootgolf.hu
bajnoksag@magyfootgolf.hu
Kontakt személyek:
Gelencsér Gábor +36-20-911-92-97, Hankó Péter +36-70-331-99-13
A változtatás jogát fenntartjuk.
Budapest, 2014.02.01. Footgolf Hungary Kft

Őszi Ádám