2015. július 28., kedd

BL: Hazai csapatnak babér nem termett - eredmények

Kedden folytatódott a Bajnokok Ligája idei kiírása, a továbbjutó csapatokkal, illetve azokkal, akik most csatlakoztak a mezőnyhöz. immáron a rájátszás előtti utolsó lépcsőfokhoz ért a sorozat, a 3. selejtezőkör odavágóit tapossuk. Az egész játéknapot tekintve kilenc mérkőzést rendeztek, ötöt a bajnoki ágon, négyet pedig a nem bajnokin. Ezen cikk az előbbi meccsekkel hivatott foglalkozni.


Albán bajnok a rájátszásban? Nagyon közel ehhez a bravúrhoz a Skenderbeu, mely a moldáv Milsami otthonában aratott hét gólos győzelmet. A visszavágó formalitásnak ígérkezik, ám a labda kerek...! 

Az oddsmesterek Dániában nem sok esélyt adtak ciprus regnáló uralkodójának, ám az APOEL megmutatta, azért van a papírforma, hogy felborítsák. De Vincenti három percen belül szerzett duplája hathatós alaphangot adott a párharcnak, melyet Poulsen mentett meg hazai részről. A Midtjylland két perccel a vége előtt szépített és így ha könnyűnek nem is ígérkezik a visszavágó, formalitásról abszolút nem beszélhetünk. Kiváló visszavágóra van kilátás.

Az izraeli és a cseh bajnok roppant kiegyenlített mérkőzést vívott, ám a végén a Plzen szurkolók örülhettek. A felállás kísértetiesen hasonlított az imént említett dán-ciprusi párharcra, a visszavágó is ígéretes.

A magyar bajnok Videoton meccséről részletesen is olvashattok! (Részletekét KATT)

Az előző fordulóban is szenvedett, hazája bajnokságában is szenved és most sem áll jól a Dinamo Zagreb szénája. A horvát bajnok számára a norvég Molde bizonyult nagy falatnak ezen az estén, igaz a hazaiak örülhetnek jobban a döntetlennek, ugyanis a 65. perctől emberhátrányban játszottak, ám ezt a Molde nem tudta kihasználni.

Milsami - Skenderbeu 0-2
Midtjylland - APOEL Nicosia 1-2
Maccabi Tel Aviv - Viktoria Plzen 1-2
Videoton - BATE Borisov 1-1
Dinamo Zagreb - Molde 1-1 

Őszi Ádám

BL: Bajban a CSZKA Moszkva és a Fenerbahce - eredmények

Kedden folytatódott a Bajnokok Ligája idei kiírása, a továbbjutó csapatokkal, illetve azokkal, akik most csatlakoztak a mezőnyhöz. immáron a rájátszás előtti utolsó lépcsőfokhoz ért a sorozat, a 3. selejtezőkör odavágóit tapossuk. Az egész játéknapot tekintve kilenc mérkőzést rendeztek, ötöt a bajnoki ágon, négyet pedig a nem bajnokin. Ezen cikk az utóbbi meccsekkel hivatott foglalkozni. 

CSZKA Moszkva  - Sparta Praha 2-2 
G: Dzagojev (14.), Tosics (53.) ill. Fatai (15.), Krejcí (57.)

Noha a párharc toronymagas esélyesének az orosz klubot kiáltották ki, a cseh ezüstérmes hathatós meglepetést okozott, s döntetlenre hozta idegenbéli mérkőzését. Hiába vezetett kétszer is a CSZKA, Fatai és Krejci révén szinte rögtön sikerült egalizálni, válaszolni a hazai találatokra. A két idegenben lőtt gól nagyon sokat nyomhat a végelszámolásban, Slutski csapata roppant nehéz visszavágóra számíthat. Natcho ráadásul büntetőt rontott a meccs folyamán, a CSZKA öltözőjében ezért meg biztosan nem dicsérik, ez a hiba akár a szezonról is dönthet.

Fenerbahce - Sahtar Doneck  0-0

A nem bajnoki ág legdurvább párosítása a török és az ukrán ezüstérmes párharca, mindkét csapat könnyedén helyet kaphatna a főtáblán, ám egyiküknek ez a szezon nem lesz az igazi. Az odavágót követően gólhátrányban egyik csapat sincsen, ám a visszavágón a Shakhtar játszik "otthon". Ami a törökök mellett szólhat, az pedig nem más, mint hogy nem kaptak hazai pályán gólt, így gólokkal fűszerezett döntetlen esetén ők lesznek a nyerők. A mérkőzésen bemutatkozott hazai részről Van Persie, ám ő sem tudta feltörtni az ukrán reteszt. 

Panathinaikos - Club Brugge 2-1 
G: Berg (37.), Karelisz (65.-büntető) ill. Bolingoli Mbombo (10.)

Komolyan a szurkolóira ijesztett a görög ezüstérmes, avagy jól kezdte a párharcot a belga ellenfél, mely hamar vezetést szerzett idegenben. Hazai részről ráadásul Berg büntetőt rontott bő fél óra elteltével, igaz pár minutummal később javította hibáját és betalált, igaz 2-1 is lehetett volna ekkor már. A szünet előtt közvetlen aztán megfogyatkozott a Pana, ám az emberhátrány ellenére mégis meg tudták nyerni a meccset, egy értékesített Karelis büntetővel. Noha a második félidőben hatalmas volt a Brugge fölénye, ezt nem sikerült gólra váltani.

Young Boys - Monaco 1-3 
G: Nuzzolo (74.), ill. Kurzawa (64.), Carrillo (72.), Pasalic (75.)

A hathatós átalakuláson áteső AS Monaco svájci túrára "vállalkozott", Jardim mester pedig elégedetten kanyarodhat vissza kaszinóföld irányába. A Young Bosy esélyei az odavágót követően elenyészőket, formalitásnak ígérkezik a jövő heti visszavágó.

Őszi Ádám