2015. február 7., szombat

Premier League: Városi derbik hétvégéje - előzetes

Fantasztikusnak ígérkező városi derbikkel jelentkezik az angol élvonalebi labdarúgó-bajnokság (Premier League) hétvégén, a csapatok a 24. fordulón esnek át a hétvége folyamán. Mind London, mind pedig Liverpool futball lázban ég, ám a két derbi ne vakítson el semmit, további kiváló párosítások is várnak az angol foci szerelmeseire, hiszen pályán lesz a Chelsea, és Manchester két nagyágyúja is... 

North London Derby, avagy így kezdődik a Premier League 24. fordulója. Kelle ennél jobb? Két ősi rivális egymás ellen a White Hart Lane gyepén. Ami pedig a jelen állást jelenti két tabella szomszéd, ugyanis az Ágyúsok az 5., míg a Spurs a 6. helyet bitorolja, kettejük közt pedig a különbség mindössze két pont, így egy esetleges hazai siker cserét eredményezhet a tabellán. Ősszel a felek az Emiratesben 1-1-es döntetlent játszottak, ami pedig a tavalyi derbit illeti, a White Hart Lane gyepéről 1-0-ás győzelemmel búcsúzhattak Arsene Wenger fiai.

A derbit követően jön a szokásos délutáni meccsdömping, pályán lesz a Chelsea, mely az Arsenal által igen kiporolt Aston Villa vendége lesz, míg a legnagyobb üldöző a Manchester City otthon fogadja az Etihadon az utóbbi hetekben vereségeket halmozó Hull Cityt. A liga utolsó és egyben újonc Leicester a Crystal Palace legyőzésével indulhatna meg a bennmaradás felé, míg a szintén cudarul álló QPR a Southampton legyőzésével akár a kiesőzónát is elhagyhatja, igaz erre nem sok esély mutatkozik, ha az idei viszonyokat nézzük. Persze soha se mond, hogy soha...! Viszonylagos biztonságban lévő együttesek csatáját hozza a Swansea és a Sunderland összecsapása, mindkét csapat botladozó, felemás teljesítménnyel rukkol elő hétről hétre.

A játéknapot, keretbe foglalva egy városi derbi zárja, irány Liverpool az Everton és a Liverpool összecsapása, avagy a Merseyside Derdy. A kékek és a vörösök összecsapása, a 223. felvonás. Ősszel az Anfielden 1-1-es döntetlen született, kíváncsian várjuk, hogy ezúttal mit hoz a "csata".

Vasárnap három időpontban játszanak három mérkőzést, elsőként a Burnley fogadja a WBA-t, avagy alsóházi rangadó a láthatáron. A folytatásban aztán jön a Newcastle és a Stoke összecsapása, mindkét csapat a felsőházba vágyik és közel is van hozzá, a győztes akár ott is zárhat a fordulót követően. A 24. karikát egy igen jónak ígérkező mérkőzés zárja, a dobogó harmadik fokán lévő Manchester United a West Ham vendége lesz.  A londoniak nem szerepeltek túl jól az utóbbi  hetekben, a Vörös Ördögök tovább folytathatják a felzárkózást, a bajnoki címért folyó küzdelmet.

Szombat:
13:45 Tottenham - Arsenal (Digi Sport 1)
16:00 Aston Villa - Chelsea (Digi Sport 1)
16:00 Leicester - Crystal Palace
16:00 Manchester City - Hull
16:00 Queens Park - Southampton
16:00 Swansea - Sunderland AFC
18:30 Everton - Liverpool (Digi Sport 1)

Vasárnap:
13:00 Burnley - West Bromwich (Digi Sport 1)
15:05 Newcastle United - Stoke (Digi Sport 1)
17:15 West Ham - Manchester United (Digi Sport 2)

Őszi Ádám