2015. február 15., vasárnap

FA-Kupa: Nyolc között a címvédő, tovább száguld a harmadosztályú csoda

A Manchester Cityt az előző körben kiejtő Middlesbrough nem tudta ugyan azt a színvonalat hozni, mint akkor, így számukra a címvédő Arsenal jelentette a végállomást, míg a Sunderlandnak a harmadik ligás meglepetéscsapat a Bradford parancsolt megálljt.  

Arsenal - Middlesbrough 2-0 (2-0)
G: Giroud (27., 29.) ill. -

Esélyt sem hagyott ellenfelének az Arsenal, Wenger tanítványai rendkívül koncentráltan és motiváltan érkeztek meg a mérkőzésbe. Elég volt egy rövidzárlat, egy kisebb kihagyás, s a vendégek máris két gólos hátrányban találták magukat, avagy hamar eldőlt a párharc, Giroud jegyzett duplát nem egész két perc alatt. A biztos vezetés tudatában nem álltak vissza a hazaiak, ütötték az istrángot, jól megdolgozták a kaput, illetve próbára tették Mejiast, aki azonban állta a sarat, így nem láthattunk újabb gólt. Az Ágyúsok címvédőként kérik a következőt...

Bradford - Sunderland 2-0 (1-0)
G: O'Shea (3.-öngól), Stead (61.) ill. -

Nemhogy kiejtette, majdhogynem lefocizta Premier Leagues ellenfelét a harmadik ligás Bradford, mely a mérkőzés egészét tekintve többet birtokolta a labdát. Ami pedig a helyzeteket illeti, nagyjából egyformán osztoztak a felek. Gyorsan, már a 3. percben alaphangot adott a találkozónak O'Shea öngólja, melyből nem igazán tudott felocsúdni a Sunderland. Semmi nem akart összejönni, míg nem a 61. percben Stead gólja teljesen megpecsételte Poyet csapatának a sorsát. A Bradford  az első körből indult, 256 csapat közül, sorrendben a Halifax, Dartford, Millwall, Chelsea négyes búcsúztatta, a Sunderland után pedig kéri a következőt...

Aston Villa - Leicester 2-1 (0-0)
G: Bacuna (68.), Sinclair (89.) ill. Kramaric (90+1.)

Új edzőjével immáron a nyolc között van az Aston Villa a Leicester szurkolók nagy bánatára. Habár jól tatrották magukat a vendégek, a gól nélküli első félidőt követően a hazaiak tudták növelni az iramot és több veszélyes helyzetet kialakítani, ennek a 68. percben meg is lett az eredménye, ekkor Bacuna  talált a hálóba. Ennek ellenére az utolsó pillanatokig izgulni lehetett, ugyanis nem akart megérkezni a második hazai találat, melyre a 89. percig kellett várni. Azonban az i-re a pontot Kramaric a Leicester nyáron szerződtetett horvát válogatott támadója tette fel. Igen ám, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég...

Őszi Ádám

La Liga: Negredo gólja győzelmet ért a Valenciának

Ha nyögvenyelősen is, de kiszenvedte az újabb bajnoki győzelmet a Valencia labdarúgócsapata, mely ezzel továbbra is Bajnokok Ligája indulást érő helyen áll, s hárította a Sevilla támadását hátulról. 

Valencia - Getafe 1-0 (0-0)
G: Negredo (71.-büntető) ill. -

Nem igazán tudott madridi ellenfele fölé kerekedni a hazai csapat, a Getafe roppant drusztolós és kellemetlen játékkal rukkolt elő, nem csoda, hogy múlt héten ezt a Sevilla megsínylette. A játékvezetőnek hamar csitítania kellett a kedélyeket, kilenc perc leforgása alatt az első játékrész közepén három hazai játékos is besárgult, míg a hajrában egy vendég is figyelmeztetést kapott. Kellemetlen lövések, pár kísérletet igen, ám gólt nem jegyezhettünk fel az első félidőben, nem úgy a másodikban, amikor is a 71. percben Juan Rodriguez szabálytalanságát követően mutatott José Luis Gonzalez a tizenegyespontra. Az ítélet végrehajtó Negredo volt, a spanyol válogatott támadó pedig közel 50 ezer néző arcára csalt mosolyt és örömöt. Több gól nem esett a mérkőzésen, a ráadásban kis híján kiegyenlített a Getafe, ám Pablo Sarabia távoli lökete pár centivel a felsőléc fölött hagyta el a játékteret. Összességében nem érdemtelenül nyert Espirito csapata, melynek dolgát a Getafe igen csak megnehezítette. A Valencia negyedik a tabellán, míg a Getafe az alsóházban kap helyet, jelen pillanatban 14. és mindössze 4 pontra a kiesőzóna.

Őszi Ádám

Bayern München: Liverpoolból igazolna Guardiola - sajtóhír

A Sunday People információi szerint komolyan felderült a Bayern München labdarúgócsapatánál Séamus Coleman neve, a jobb oldali védő előkelő helyet foglal el Pep Guardiola nyári kívánságlistáján. 

A 26 esztendős ír válogatott védőnek hosszú távú szerződés van jelenlegi klubjával, az Everton pedig ragaszkodik hozzá, ez nem csoda, hiszen alapemberről van szó, egy nagyon stabil és megbízható játékosról. A német sztárklubnak nem lesz könnyű dolga, hiszen 2019-ig szóló szerződése mellett két angol kérője is lehet Colemannak a Chelsea és a Manchester United személyében. Ehhez pedig még jön egy 18 millió eurós piaci ár, mely a kontraktussal összevetve igen vaskos borítékot  jelenthet azon klub számára, mely révbe ér.

Coleman 2010 óta erősíti a liverpooli kékeket, akkor a Blackpool csapatát elhagyva érkezett meg az Anafield szomszédságába. Az idei szezonban 25 tétmérkőzésen játszott, védő létére pedig 3 gólt és 3 gólpasszt is jegyez. 

Őszi Ádám

La Liga: Vendég Katalán siker és Bilbao bánat

Szombaton az esti órákban két spanyol élvonalbeli labdarúgó mérkőzést rendeztek, egyiket Bilbao bánat, míg a másikat Katalán siker töltötte be.  

Malaga - Espanyol 0-2 (0-1)
G: - ill. Alvaro (41.), Garcia (90+3.)
Kiállítás: - ill. Colotto (82.)

A Malaga számára is egyre távolodik a nemzetközi porond, Garcia tanítványai hazai pályán maradtak alul az Espanyol legjobbjaival szemben. Hiába játszottak jobban, mezőnyfölényben és kísérleteztek jóval többet, Alvaro gólja az első játékrész végén sokkolt. A mérkőzést egyébként rengetek szabálytalanság tarkította, röpködtek a lapok, köztük egy piros is a 82. percben. A játékvezető ráadásul Colotto szabálytalanságánál büntetőt ítélt, ám ezt és a vele kapott nagy lehetőséget Dzsudzsák egykori csapattársa Amrabat elszalasztotta. Érdekesség, hogy a kiállítás sorsára jutó Colotto nem egész két percet töltött a pályán, amikor is kiállították. Az i-re a pontot végül Garcia tette fel, a hosszabbításban, ezzel győzött az Espanyol és ott van a malaga nyomában, ami a tabellán elfoglalt helyezést illeti.

Granaga - Athletic Bilbao 0-0
Kiállítva: Insua (68.) ill. -

Továbbra sem megy a játék Valverde csapatának, nem jönnek az eredmények, a Bilbao ezúttal a kiesőjelölt Granada otthonában hagyott két bajnoki pontot. A csapat helyzete stabilnak mondható, a kiesés szele nem fenyeget éppen, ám a nemzetközi porond, mint Makó-Jeruzsálem. Ráadásul a hazaiaktól a 68. percben kiállították Insuat, ám ez sem segített, a mérkőzést kaput találó lövés nélkül zárták a vendégek. Ellenben a Granada nagyon fontos pontot tett zsebre, számukra minden egység az életben maradás reményét erősíti.

Őszi Ádám

FA-Kupa: Nyolc között a Liverpool, három Premier League csapat is búcsúzott

Potyogtak a piros lapok és a Premier League csapato kegyaránt az FA-Kupa szombati játéknapján. A Liverpool sikerrel vette az akadájt és ott van a legjobb nyolc között, azonban a Crystal Palace, a West Ham és a Stoke City ezt nem mondhatja el magáról. Immáron az is biztos, hogy két második ligás csapat is ott lesz a negyeddöntőben. 

Crystal Palace - Liverpool 1-2 (1-0)
G: Campbell (15.) ill. Sturridge (49.), Lallana (58.)

Hamar nagy volt az öröm Londonban, Campbell negyed óra elteltével megrezgette a Mignolet mögött elterülő hálót, az előny azonban nem tartott ki, elég volt a második félidőben egy tíz perces rövidzárlat, egy kihagyás és megfordította Rodgers csapata a meccset. Előbb Sturridge volt eredményes, majd Lallana is betalált, s mint később kiderült, utóbbi győztes gólnak bizonyult.

West Brom - West Ham 4-0 (2-0)
G: Brown (20., 57.), Morrison (42.), Berahino (72.) ill. -
Kiállítás: - ill. Amalfitano (70.)

Hatalmas pofonba szaladt bele a West Ham, melynek az idei esztendőre véget ért a kupaszezon. A West Brom szinte lemészárolta Allardyce csapatát, Brown duplája és Morrison találata révén már hárommal vezettek a hazaiak, Amalfitano kiállítása pedig nem segített a vendégek már amúgy is hitehagyott hozzáállásán. A kegyelemdöfést Berahino vitte be a kiállítást követően két perccel. Erre szoktuk írni, hogy kérem a következőt...

Blackburn (II.) - Stoke City 4-1 (2-1)
G: King (36.), Gestede (45+7.-büntető) ill. Crouch (10.)
Kiállítás: - ill. Cameron (45+6.)

Nem a Stoke napja volt a szombati, ellenben a Blackburn hívei nagyon örülhetttek. Bár Crouch 10. percben szerzett találatával még a vendégek vezettek, ez szépen elillant. A 36. minutumban King egyenlített, majd az első játékrész hosszabbításában, annak hatodik percében Cameron piros lapot érően szabálytalankodott, ráadásul a büntetőterületen belül, így jöhetett a tizenegyes, melyet Gestede  értékesített. A fordulást követően a hazaiak gyorsan lezárták a továbbjutás kérdését, King kétszer is megrezgette a hálót, ezzel mesterhármast jegyezve lőtte csapatát a negyeddöntőbe.

Derby County (II.) - Reading (II.) 1-2 (0-0)
G: Bent (61.) ill. Robson-Kanu (53.), Yakubu (82.)
Kiállítás: Warnock (39.) ill. -

Hiába a hazai pálya, a Reading nyerte a második ligás együttesek csatáját. igen mozgékony és sok helyzetet hozó mérkőzésen a Derby az első játékrész hajrájára kanyarodva sokat vesztett esélyéből, Warnock összeszedte második sárgáját, melynek következtében megfogyatkoztak a hazaiak. Érdekesség, hogy tíz emberrel növelte mezőnyfölényét McClaren csapata, ám az 53. percben Robson-Kanu révén a Reading szerzett vezetést. Tíz percen belül sikerült az egyenlítés Bent  révén, ám újabb döfést nem sikerült bevinni, ellenben Yakubu a hajrában eldöntötte a meccset, a Reading meglepetésre kiverte a Derbyt és nyolc között van.

További mérkőzések:
Szombat:
13:30 Aston Villa - Leicester
15:30 Bradford - Sunderland AFC
17:00 Arsenal - Middlesbrough
Vasárnap:
20:45 Preston - Manchester United

Őszi Ádám