2014. február 6., csütörtök

A Monaco elhappolhatja az Inter kieszemeltjét

A Goal értesülései szerint igen komoly szándékot mutat az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Internazionale arra, hogy a szezon végén megszerezze a Manchester United védőjét Nemanja Vidicet, akinek szerződése lejár. A levesbe azonban beleköphet az AS Monaco, mint tudjuk a pénz nagy úr! 

A szerb válogatott középső védő szerződése lejár a szezon végén, Silvano Martina a labdarúgó ügynöke pedig jelezte, nincsen nagy esély a hosszabbításra, pártfogoltja minden bizonnyal továbbáll a nyáron nyolc manchesteri esztendő után. A 32 esztendős játékos iránt többen is érdeklődnek, ezt Martina is jelezte, aki elmondta, nem lesz nehéz új klubot találni, lehet majd válogatni a legjobb ajánlatok közül.

Az Inter a hírek szerint egy két esztendős kontraktust szeretne kötni, ám a transzfer megrekedhet anyagi síkon, ugyanis a milánóiak elnöke Erick Thohir jelezte, nem kíván 48 ezer eurónál többet fizetni hetente, illetve nem tudja garantálni, hogy nagyobb összegről meg tudnak egyezni. Ez azért lehet érdekes, mert Vidic ennél jelenleg jóval többet 120 ezer eurót keres hetente. Itt jön képbe az AS Monaco, mely mint tudjuk jó nagy pénzkupacon épül újjá, s próbálja meg visszaszerezni régi fényét. Ha valaki, akkor az arab tulaj megadhatja a fizetési igényt, sőt egy-egy ilyen transzfernél sokat nyomhat a latba, ha van aláíráspénz...

Nos, az egész még a jövő zenéje, meglátjuk nyáron mi lesz!

Őszi Ádám

Fotó: Ibra zseniális születésnapi ajándékot küldött CR7-nek

Mint ismeretes tegnap ünnepelte 29. születésnapját jelen korunk egyik, ha nem a legjobb labdarúgója Cristiano Ronaldo. A jeles esemény kapcsán nem maradhatott el Zlatan Ibrahimovic ajándéka sem, aki twitterén, olyan "Ibrás" módon köszöntötte meg a portugál csillagot! 

A svéd klasszis saját Twitter-oldalára töltött fel egy képet, melyen egy póló szerepelt becsomagolás közben egy felirattal, miszerint "Dare To Zlatan", azaz a "Merj Zlatan lenni"! A poénos ajándék mellé természetesen egy kis szöveg is jutott - "Boldog 29. születésnapot, Cristiano Ronaldo. A posztban küldöm az új kedvenc szerelésed."

Cristiano vette a poént és kommentben válaszolt is Ibrának - "Köszönöm a születésnapi ajándékot, Ibra. Rajtam sokkal jobban állna, mint rajtad."  - szúrt vissza CR7 a zríkára.

Őszi Ádám

Senki nem kíváncsi a Barcára! - Íme az ok

Valami nagyon nincsen rendben a Barcelona háza táján! Mérkőzésről-mérkőzésre egyre elkeserítőbb kép fogadja a játékosokat a Nou Camp gyepén, ugyanis a lelátók panganak az ürességtől, ellenben a nagy rivális Real Madrid stadionja zsúfoltságig megtelik minden egyes meccsre! Mi történik katalán földön? 

Sokan legyintettek, mikor a harmadik ligás Cartagena ellen késő este félház volt, aztán a szintén eldőlt Levante elleni második meccsen ugyan ez a látkép fogadta Messiéket. A bajnoki meccseken sem könyvelhetett el a klub teleházat, azonban szerda este olyan történt, melyre nagyon régen nem volt példa! A Nou Camp lelátóján mindössze 38 ezer ember ült a Copa del Rey elődöntőjének első meccsén a Real Sociedad ellenében. Igen furcsa, hogy egy ilyen rangos meccsre csupán ennyien látogattak el...

Az okokat senki nem tudja, mindenki csak találgat, ám a látvány kétségbe ejtő és egyben borzasztó demoralizáló lehet a játékosok számára, hiszen nem ehhez szoktak. 

Hogy mi lehet az ok? Mi is csupán találgatni tudunk. A jegyárakkal nincsen gond, nem történt emelés, a kutya máshol van elásva. Talán a Messi és Neymar féle negatív történések, pletykák vezettek odáig, hogy a közönség egy része elforduljon a csapattól? Lehet, ám nem túl valószínű, hiszen az emberek szeretik a szép focit és nem mondanak le róla!

Szép foci! Lehet itt a kulcsszó! Vajon ki mit gondol róla, szép focit játszik az FC Barcelona, vagy teljesen belefásultak a stílusba és meccsről meccsre kilencven percen keresztül monoton módon ugyan azt csinálják!? Mi ebben látjuk a gondot, a katalánok túlzásba vitték a tiki-takát, melynek foglyaivá váltak, a játékstíluson pedig nem tudnak változtatni, a fejükbe ivódott! Elképzelhető, hogy gyökeres változásokra lesz szükség...

Mi ebben látjuk a problémát, de lehet nincsen igazunk!

Őszi Ádám

FA-kupa: Teljessé vált a mezőny - íme a párok

Kedd este a harmadosztályú Preston és a második ligás Nottingham újrajátszását követően teljessé vált az angol FA-kupa nyolcaddöntőjének mezőnye. 

Preston (III.) - Nottingham (II.) 0-2 (0-1)
G: - ill. Mackie (17.), Henderson (90+3.)

A Premier League álmokat szövögető, gazdag befektető által megvett egykori BEK győztes klub a 17. percben szerzett vezetést Mackie révén, majd nagy volt a csend, nem sikerült bevinni a második, biztonságérzetet nyújtó találatot. A Preston küzdött hazai közönsége előtt, ám ezen az estén semmi nem jött nekik össze. Az i-re a pont a hosszabbításban került fel,  a 93. minutumban Henderson állította be a végeredményt. Továbbjutott tehát a Nottingham, mely a nyolcaddöntőben ismételten egy harmadik ligás ellenfelet kapott a Sheffield United ellenében.

Íme a nyolcaddöntő párosítása:
Manchester City - Chelsea
Sheffield United (III.) - Nottingham Forest (II.)
Arsenal - Liverpool
Brighton (II.) - Hull City
Cardiff City - Wigan (II.)
Sheffield Wednesday (II.) - Charlton (II.)
Sunderland - Southampton
Everton - Swansea

Őszi Ádám