2014. augusztus 7., csütörtök

FootGolf: A FociClub.hu versennyel folytatódik a magyar bajnokság

Az eredetileg tervezettel egy héttel korábban kerül megrendezésre Footgolf Országos Bajnokság (FOB) 2014-es kiírásának 6. fordulója, melynek névadó főszponzora a FociClub.hu internetes sportoldal. A versenyre ezúttal is Kisorosziban a Magyar Golf Klub gólpályáján kerül sor augusztus 9-én szombaton 10 órai rajttal.  



Az eredetileg augusztus 16-ra kiírt verseny az időpontok ütközése miatt, ugyanis ekkor rendezik az Európai FootGoolf Trophy Tour németországi állomását, melyre több magyar versenyző is kiutazik majd egy héttel később. Reméljük az időjárás a sportolókkal lesz a hétvége folyamán, bár megtapasztalhattuk, ha esik az eső, vagy fúj a szél, akkor az a baj, hogy miért nincsen meleg, ha pedig meleg van, akkor a hűvösebb időt kívánja mindenki. Egy biztos, fejben ott kell lenni és az adott szituációban alkalmazkodni a körülményekhez.

"A Milan Footgolf a sportág első versenyétől részt vesz a footgolf életben. A játékosaink rutinos footgolfosoknak számítanak a hazai mezőnyben. Ennek ellenére fantasztikus eerdményként értékelem, hogy minden eddig versenyen dobogóra állhatott valamelyik játékosunk. Pivarcsek Antal pedig vezeti a senior korosztály mezőnyét. Nem várhatok mást, mint újabb dobogós helyezéseket és kiegyensúlyozott játékot." -  mondta  Hangya Péter a Milan Footgolf alapító elnöke az eddigi szereplés, illetve a hétvégi elvárás kapcsán.

Mindenkit arra biztatunk, ha ideje engedi, akkor látogasson el Kisorosziba a Magyar Golf Klub golfpályájára, hiszen remek környezet és kikapcsolódás, egy igazi családi program lehet a verseny végignézése, illetve kipróbálása, hiszen jelentkezni még mindig lehet, alább mellékeljük az elérhetőségeket. A FociClub.hu főszerkesztője Őszi Ádám az első pillanattól a sportág rabjává vált, így nem csoda, hogy eddig minden forduló alkalmával elindult csapatával a FociClub.hu Footgolf Team-mel. Legyél te a következő, akit rabjává ejt ez a remek sportág.

Bajnokság állásáért KATT!

Bajnokság fordulóinak időpontjai:
2014.03.15. Coca-Cola Footgolf Verseny 1. forduló –> Győztes: Lengyel Béla
2014.04.13. Hörmann Footgolf Verseny 2. forduló és Magyar Kupa –> Győztes: Lengyel Béla
2014.05.11. Hinora Footgolf Verseny 3. forduló –> Győztes: Lengyel Béla
2014.06.14. Future FM Footgolf Verseny 4. forduló –> Győztes: Bihary Péter
2014.07.06. Sport Global Tours Footgolf Verseny 5. forduló –> Győztes: Lengyel Béla
2014.08.19. FociClub.hu Footgolf Verseny 6. forduló
2014.09.21. Tokio Bar & Restaurant Footgolf Verseny 7. forduló
2014.10.03-05. II. Hungarian International Footgolf Cup és 8. forduló

Jelentkezni még mindig bátran lehet!
Footgolf Hungary Kft.
1028 Budapest, Várhegy u.8.
www.magyarfootgolf.hu
bajnoksag@magyfootgolf.hu
Kontakt személyek:
Gelencsér Gábor +36-20-911-92-97, Hankó Péter +36-70-331-99-13
A változtatás jogát fenntartjuk.
Budapest, 2014.02.01. Footgolf Hungary Kft

Arrow

Bővülő kör: Újabb kérője akadt Falcaónak!

A Real Madrid és a Manchester City után újabb klub jelezte szándékát, miszerint csapatában szeretné tudni a keresztszalag szakadásból nemrégiben felépülő kolumbiait, aki nemrégiben úgy nyilatkozott, a Monacóra koncentrál és örül, hogy újra játszhat, ez egy ajándék a számára. 

Az új kérő nem más, mint a Liverpool, mely már igencsak kiköltekezte magát a nyár folyamén, hiszen közel 120 millió euróért szerződtetett játékosokat, amellett, hogy 80 millió euró ellenében eladta legjobbját Luis Suárezt. Hiába igazolták le a vörösök Rickie Lambertetm úgy fest a szakvezetés nem elégedett meg ennyivel és sztárcsatárra vadásznak, igen ám, de a hírek szerint kölcsönszerződést szeretnének kötni a hercegségiekkel, akik egyébként nem kívánnak megválni játékosuktól, így ennek tudatában nagyon nehéz dolga lesz a vörösöknek, akik természetesen opciós joggal rendelkeznének a 60 millió euróra taksált támadóval szemben a szezont követően. 

A hírt egy a CNN-nek és a  BBC-nek dolgozó, főként olasz focira szakosodott zsurnalisztája szellőztette meg. Emellett Falcao még mindig képben van a Manchester Citynél, Negredo kiesése komoly fejtörést okoz Pellegrini mester számára, aki mindenképpen támadót igazolna. Madridban Benzema mellé keresnének vetélytársat és szintén nem mondtak le a kolumbiairól. Hosszú még az átigazolási időszak...

Arrow

Fordulat Di Maria ügyben!?

Immáron hosszú hetek óta gyűrűzik Ángel Di María átigazolási ügye, a spanyol sajtó azonban tudni véli, az argentin klasszis álláspontja megváltozott, nem akar távozni minden áron, így elképzelhető, hogy a 2014/2015-ös szezont a Real Madrid színeiben és nem egy másik klubban kezdi meg. 

Korábban arról lehetett hallani, hogy Di María minden áron távozni szeretne, ő lehet az a labdarúgó, aki Mesut Özil sorsára juthat James Rodriguez és Toni Kroos érkezésének következtében. Sokáig úgy festett, hogy a Paris Saint-Germain lehet karrierjének új állomása, de az AS Monaco háza táján is felmerült a neve. 

Hogy mi változtathatott az argentin álláspontján? Nos, úgy tudni, hogy megfelelő ajánlatok hiányában szenved a világ egyik legjobb játékosa, emellett pedig a csapattársak nagy örömmel fogadták a világbajnokság után visszatérő klasszist. A vezetőedző Carlo Ancelotti pedig egy beszélgetés során elmondta, számol vele, ne a távozáson lüktessen, hanem koncentráljon a Bajnokok Ligája címvédésre, mert idén történelmet írnak.

Idő közben, míg a fent olvasható sorok íródtak a Paris Saint-Germain elnöke, Nasser Al-Khelaifi kizárta Di Maria szerződtetésének lehetőségét egy nyilatkozatában, mondván a királyiak túl sokat kérnek érte!

Arrow

"Leselejtezett" védőt vehet a Barcelona

Liverpoolban nem számítanak rá kezdőként, ezért távozni szeretne Daniel Agger a vörösök középső védője, aki a hírek szerint könnyek közepette egy nagyon őszinte beszélgetés során megkérte a csapat vezetőedzőjét Brendan Rodgerst, hogy engedjék el. 

A címben elhangzó leselejtezett szó csúnyán hathat, ám ez az igazság, a vörösöknél lejárt a dán klasszis ideje, új szelek fújnak, így a korábban csapatkapitányként is ténykedő 29 esztendős Agger menekülne az Anfieldről, mivel játszani szeretne, ereje tejében. Mindenki tisztában van képességeivel és azzal is, hogy aki megveszi az jó üzletet csinál, ám nem mindegy, hogy mennyi pénzért...

Piaci árát tekintve a transfermarkt.de 17 millió euróra taksálja játékjogának értékét, mely párosul egy 2016-ig szóló szerződéssel, ennek értelmében a döntés, a licitkalapács a Liverpool kezében van. Több klub is érdeklődik iránta, köztük a az AS Monaco, a Napoli és az Arsenal, ám potenciális jelöltnek az FC Barcelona számít. A Daily Mirror szerint a katalánok 12 millió fontot szánnának a dán védőre és nem többet, hiszen a katalánoknál szűkös a kassza.

Agger 2006-ban érkezett a Mersey-partiakhoz és 232 tétmérkőzésen öltötte magára a csapat mezét, a közönség nahy kedvencévé nőtte ki magát és csapatkapitányi karszalagot is kapott egy időben. Tavaly azonban csupán 20 Premier League mérkőzésen és mindössze 3 kupameccsen kapott lehetőséget. 

Posztján olyan játékosokkal kell megküzdenie, mint Sakho, Skrtel és az új szerzemény Dejan Lovren, akinek nagyon nagy jövőt jósolnak az Anfielden. 

Arrow

Gyönyörű Balotelli góllal és győzelemmel búcsúzott Amerikától az AC Milan

A Bajnokok Kupáján csúnyán beégő AC Milan szépen búcsúzott az Egyesült Államoktól, ugyanis magyar idő szerint virradóra Houston városában legyőzte a mexikói Guadalajara együttesét. 

CD Guadalajara - AC Milan 0–3 (0-2)
G: Niang (19.), Balotelli (37.), Pazzini (72.)

A mérkőzést hatalmas kapufával nyitották a mexikóiak és bizony Abbiati több nagy védést is bemutatott, mire Niang a 19. percben megszerezte a vezetést a piros-feketéknek. A 37. percbe aztán Balotelli is megcsillogtatta tudását, az olasz fenegyerek mintegy 22 méterről tekert a kapu jobb felső sarába rögzített helyzetből. Az i-re a pontot a második játékrészben Pazzini tette fel, beállítva ezzel a 3-0-ás végeredményt, melyel a Milan megvédte becsületét és megmutatta, hogy nem kell őket temetni. Az olasz klub vezetőedzője Inzaghi ezen a mérkőzésen nagyjából azokat a játékosokat kezdette, akik várhatóan a Serie A mérkőzéseken is a kezdő sípszótól a pályán lesznek majd. 

Ezzel amerikai túráját három vereséggel és egy győzelemmel, 4:10-es gólaránnyal zárta a szebb napokat is megélő milánói klub.

A tengerentúli túra eredményei:
Guadalajara - AC Milan 0-3
AC Milan - Liverpool 0-2
AC Milan - Manchester City 1-5
Olympiakos - AC Milan 3-0

Arrow

Kikapott a Bayern München, kemény diónak bizonyult az MLS All-Stars!

Vereséget szenvedett a tengerentúlon túrázó Bayern München, mely az észak-amerikai profi liga (MLS) válogatottjával szemben maradt alul. Guardiola későn hozta be a világbajnokokat, a találkozó végeredményén már nem tudtak változtatni a hajrában. 

MLS All-Stars–Bayern München 2–1  (0-1)
G: B. Wright-Phillips (51.,) Donovan (70.,) ill. Lewandowski (8.) 

Starke – Rafinha, Javi Martínez, Alaba – Höjbjerg, Gaudino, Rode, Bernat – Shaqiri – Pizarro, Lewandowski, avagy ez volt a német rekordbajnok összeállítása, míg az MLS All-Stars kezdőjében olyan játékosok kaptak helyet, mint Thierry Henry, Tim Cahill, Michael Bradley, Obafemi Martins és Clint Dempsey. A müncheniek jól megdolgoztatták Rimando kapuvédőt, aki a 8. minutumban kapitulált egyet, Lewandowski 18 méteres bombájával nem tudott mit kezdeni, a játékszer a léc alá csapódva ágyazódott a hálóba. Több nagy helyzetet is kidolgoztak Guardiola tanítványai, ám előnyüket nem sikerült növelni, melyre rá is fizettek. 

A második játékrészre komplett csapatot cseréltek az amerikaiak, többek között pályára lépett az MLS góllövőlistájának éllovasa Wright-Phillips és az amerikaiak nagy kedvence Donovan. Előbbinek nem is kellett sok a gólszerzéshez, az 51. percben már zörgött is a Starke mögött elterülő háló, míg a győztes találatot Donovan jegyezte a 70. minutumban. A hajrára aztán jöttek a nagyobbnál nagyobb nevek, Dante, Neuer, Boateng, Müller, Götze, Schweinsteiger, Lahm és még Robben is kapott négy percet, ám a világbajnokok nem tudtak fordítani, így az MLS All-Stars diadalmaskodott.

Arrow

BL-selejtező: Déli szomszédaink bajnokai is búcsúztak - eredmények

Mind a horvát, mind pedig a szerb bajnok követte e Debrcent az Európa Liga rájátszásába, miután hazai környezetben elbukták harmadik fordulós bajnokok Ligája selejtezőpárharcukat. 

Dinamo Zagred - Aalborg 0-2 (0-1)
G: - ill. Jacobsen (36.)
Tj: az Aalborg 2:1-es összesítéssel

Helyzetek tekintetében lemosta a pályáról ellenfelét a Dinamo Zagreb.mely idegenbéli győzelmét követően mégis kiesett hazai közönsége előtt. Gólra törő játék, 19 kapuralövés, melyből 10 kaput talált és bizony nulla gól. Ellenben a dán bajnok Aalborg csupán kétszer találta el a kilencven perc során Eduardo kapuját, ám mindkétszer a hálóban kötött ki a labda. A 85. percben Jacobsen duplája a rájátszásba repítette csapatát.

Partizan - Ludogorets 2-2 (2-2)
G: Skuletic (30., 35.) ill. Marcelinho (19., 22.)
Kiállítva: Trajkovic (41.) ill. -
Tj: a Ludogorets 2:2-es összesítéssel idegenben lőtt góllal

A 0-0-ás odavágót követően kitettek magukért a csapatok, igen eseménydúsra sikeredett az első negyvenöt perc. Marcelinho három perc alatt két gólos előnybe juttatta csapatát, ám a Partizan nem adta fel és Skuletic révén a 35. percben már 2-2 állt az eredményjelzőn. A párharc és a mérkőzés fordulópontját Trajkovic kiállítása hozta, a szerb védő a 41. percben egyből pirossal szállt ki. Az első felvonás statisztikáit böngészve megjegyeznénk, hogy a kapuralövési kísérletek közül mindkét oldalon kettő-kettő talált kaput, mindegyik gól is lett, ez nem feltétlenül a kapusteljesítményeket dicséri. A második játékrészben a Ludogorets nyomott, a Partizant teljesen tönkretette a kiállítás, szinte lehetőségük sem volt. A bolgárok idegenben lőtt góllal lépett a rájátszásba. 

Arrow

BL-selejtező: Beégett a Celtic és a Dnipro, rájátszásban a Salzburg - eredmények



Hatalma meglepetés, papírforma és szenvedés, avagy Bajnokok Ligája mérkőzéseket rendeztek a szerdai estén. A csapatok a harmadik selejtezőkör visszavágóin voltak érdekeltek, ahol a dán bajnok hatalmas meglepetést okozott, míg a Salzburg papírforma szerint megmutatta, hogy ki az úr a háznál. A Celtic mérkőzését pedig csak szenvedésként jellemeznénk... 

FC Köbenhavn - Dnipro 2-0 (1-0)
G: Cornelius (36.), Kadrii (52.)
Tj: a Köbenhavn 2:0-ás összesítéssel

A Köbenhavn első mérkőzésen idegenben elért döntetlenje hatalmas meglepetésnek számított, és a visszavágó előtt is a Dnipro volt az esélyesebb, ám a papírforma ezen az estén, illetve ezen a mérkőzésen borult. Corneluis és Kadrii találatai továbbjutást értek a dán bajnok számára, mely abszolút nem játszott alárendelt szerepet, sőtt több lehetőséget alakított ki mint ellenfele és ami fontos, hogy pontosabb volt.

Salzburg - Karabakh 2-0 (2-0)
G: Hinteregger (18., 34.)
Tj: a Salzburg 3:2-es összesítéssel

Az azeri odavágót követően hazai környezetben megmutatta ellenfelének a Salzburg, hogy ki az úr, igaz nem a gólerős támadók, hanem a Gulácsi előtt ténykedő Hinteregger döntötte el a párharcot. Bár magabiztosan játszott és vezetett a Salzburg, a Karabakh egy góllal könnyen döntetlenre menthette volna a mérkőzést. A játék és az erőviszonyok képét hűen tükrözi a kapuralövési arány, mely 24-4 volt az osztrákok javára. A Salzburg kapuját végig Gulácsi Péter védte.

Celtic - Legia Warszawa 0-2 (0-1)
G: - ill. Zyro (36.), Duda (61.)
Tj: a Legia 6:1-es összesítéssel

Elmaradt a csoda, sőt hazai közönsége előtt is kikapott a Celtic, mely 6-1-es összesítéssel búcsúzott a lengyel bajnokkal szemben. A visszavágó roppant kiegyenlített volt, mind mezőnyben, mind pedig helyzetek tekintetében, ám a Legia jobban gazdálkodott a lehetőségeivel.

Arrow