2012. szeptember 27., csütörtök

Guardiola hamarosan visszatér, a csapat már meg is van...

Carletto Mazzone azt állítja, hogy a Barcelona sikeredzője Guardiola készen áll a vissaztérésre, sőt már azt is tudni véli a szakember, hol folytatja az edzősködést egykori játékosa. Mazzone még a Brescia csapatánál volt edzője Guardiolának és azóta is jó barátságot ápolnak. 

A spanyol szakember nemrégiben nyilatkozott, hogy teljesen kiégett, már a győzelmeknek sem tudott örülni, ezért döntött a távozása mellett. Jelenleg pihennie kell és újra motivációt szereznie. Lássuk be, hogy ez nem csoda, hiszen rövid edzői pályafutása során mindent megnyert, több címet halmozottan. Ami azt illeti a sajtó és mindenki más nagyon kíváncsian várja, hogy hol folytatja a szakember, akit eddig szóba hoztak a brazil és a spanyol válogatottal. Klubszinten két angol csapat a Chelsea és a Manchester United jött szóba, most viszont itt az újabb hír.

Mazzone állítja, hogy Guardiola nemsokára az AC Milan kispadján fog ülni, ő fogja váltani a leköszönő Allegrit - "Pep kész a visszatérésre, és Milanóba akarja folytatni. Hamarosan meg is láthatjuk majd a Milan kispadján."

Azt nem tudni, hogy Carletto honnan veszi ezt, miért ilyen biztos a dolgában, mindenesetre határozottan állította ezt a tényt. Emellett azt is tudni véli, hogy Robero Baggio lesz a segédedzője Pepnek.

Az ügy végére hamar pont kerülhet, hiszen Allegri a Milan jelenlegi vezetőedzője igen csak a kispad szélén ül, bármelyik mérkőzés sorsdöntő lehet számára. Ha pedig bekövetkezik a menesztése fény derül arra is, hogy Pep érkezik vagy sem...

Szerző: Őszi Ádám

Az MLSZ jegyár csökkentést ígért, de megint bizonyította, a saját kasszája sokkal fontosabb, mint a szurkolók

Nemrégiben írtunk egy cikket arról, hogy az MLSZ nem szurkolóbarát! Aki nem olvasta azt a cikket annak figyelmébe ajánlom, hogy olvassa el előbb azt (http://sporttoll.blogspot.hu/2012/09/az-mlsz-nem-szurkolo-barat-az-utobbi.html ).  

A Magyar Labdarúgó Szövetség kilátásba helyezte a jegyárak csökkentését a törökök elleni október 16-án megrendezendő VB-selejtezőjére. Mondván a szurkolókért vannak és szurkolói barát jegyárakat szeretnének, ezért csökkentenek a hollandok elleni mérkőzéshez képest. Igen a hollandok elleni mérkőzéshez képest csökkenés történt, ám ez nem nagy csökkentés. Nézzük és hasonlítsuk össze az árakat.

A hollandok ellen a jegyárak a következő képen néztek ki: A legolcsóbb jegy 3500 forint volt, ezt követte a 4500, 6000, 8000, 9000, majd pedig a 12000, 15000 és 18000 forintos belépők. Természetesen a két legolcsóbb jegyből volt úgymond a legkevesebb, melyet a szurkolók elkapkodtak pillanatok alatt és sokan nem tudtak kimenni a meccsre, mondván nem engedhetik meg maguknak a 6000-8000 forintos jegyeket és itt még nem is a három legmagasabb értékről beszéltünk. Talán az MLSZ számár is ciki volt a hollandok ellen, hogy a stadion közepe enyhén üres volt, nem csoda ilyen jegyárak mellett...

Ismét nem szeretnénk politikai dolgokba bele menni, de nézzük meg, hogy mennyi a minimálbér, az emberek többségének az országban mekkora az átlag keresete. Nézzük meg azt, mennyi pénzt be kell fizetni a számlákra, az élelmiszereknek és minden egyéb másnak az ára az egekben van. Hol képes egy átlagos dolgozó magyar ember kifizetni ezeket a jegyárakat, nem beszélve arról amit múltkor taglaltunk, hogy aki vidékről jön annak az útiköltség sem akár milyen, ilyen benzinárak mellett.

Kedd óta kaphatók a jegyek a magyar-török meccsre, nézzük milyen változások történtek. A legolcsóbb jegy csakúgy, mint a hollandok ellen 3500 forint, melyet gyorsan el is kapkodnak a szurkolók. A második kategória a 4500 forintos jegy, szintén ennyi volt a legutóbbi mérkőzésen is, annyi a változás, hogy kicsit nagyobb helyre szólnak ezek a jegyek, de tényleg csak kicsit tágabb a választék. Ezt követően történt egy kis csökkentés, 5500, 6500 és 7500 forintos jegyek is vannak. Tény, hogy ez csökkenés, de még mindig nem az igazi és ezért nagyon sokan háborognak. Az MLSZ számára is "égő" volt, hogy üres volt a stadion közepe, így itt érezhető a csökkentés a leginkább 9000 és 12000 forintos jegyek vannak. Mondván a 15000 és a 18000 jegyárak ahol nem nagyon ültek a hollandok ellen megszűnt.

Egy rövid visszapillantó, Izrael ellen Írország ellen 2000, 3000, 4000 és 7000 forintos jegyárak voltak. Erre azt lehet mondani, hogy talán, de még mindig nem érzi azt az ember, hogy a szurkoló a fontos nem a bevétel, de szerintem már akkor elégedettek lehetnénk, ha ilyen jegyárak lennének.

Sokan lázadnak a jegyárak ellen és azt mondják, tüntetés képen nem mennek ki a mérkőzésre, nem váltanak jegyet. Van olyan ismerősöm, aki minden mérkőzésen kint szokott lenni, lehetett eső vagy hó és hideg az ellenfél Hollandia vagy Lichtenstein ő mindig ott volt. Tipikus eset ez arra, hogy az MLSZ hogyan marja el a futball szerető embereket a labdarúgás és a válogatott mellől.

A Magyar Labdarúgó Szövetség azt állítja, hogy a szurkolókért és a válogatottért vannak, de sajnos ki kell mondanunk, hogy nem! Úgy tűnik, a haszonszerzés, a "meggazdagodás" jobban vezérli őket mint az, hogy kedvezzenek a szurkolóknak.

Ezt egy másik eset is bizonyítja, mely nem más, mint a pénteken 17 órakor rendezendő mérkőzések. Több szurkolócsoport tiltakozását fejezte már ki, hogy az időpont csöppet sem szurkoló barát, de ez nem számít, a TV közvetítési díj az fontosabb, abból van a bevétel... Hirtelen nyolc mérkőzésből egy fordulóban hetet, vagy hatot lead a televízió. Felhozok egy példát: Kaposvárra utazott az Újpest csapata nemrégiben egy 17:00-kor kezdődő mérkőzésre. Minden esztendőben dupla szektort töltenek meg az ultrák, ha megy a csapatnak, ha nem egyaránt. Most egy fél szektornyi ember volt... 

A szövetségnél pedig panaszkodnak a nézőszám csökkenés miatt...

Ez a mi véleményünk, mindenkinek lehet saját véleménye, lehet mások másként látják a dolgokat, viszont mi most úgy gondoltuk ismét fel kell szólalnunk ez ügyben, mert mi a szurkolókért vagyunk!

Megkérnék mindenkit, ha eljutottak idáig a cikk végéig és elolvasták, akkor facebookon nyomjanak rá a MEGOSZTÁS gombra, had jussanak el ezek a gondolatok minél több emberhez, és bízzunk benne, hogy azon emberekhez is eljut, akik diktálják a feltételeket.

Nektek mi a véleményetek erről az egészről?
Ki fogsz menni a mérkőzésre és fogsz jegyet váltani?

Szerző: Őszi Ádám

Szobor készült Zidane hírhedt Materazzi fejeséről

Ha valaki visszaemlékszik a 2006-os olasz-francia VB-döntőre, akkor nagy valószínűséggel egyből Zinedine Zidane és Marko Materazzi esete ugrik be. Az olasz játékos a mai napig nem tisztázott szavakkal kihozta a sodrából a francia klasszist, aki mellbe fejelte ellenfelét. Az eredmény természetesen kiállítás volt, és azóta egy legendás mozdulattá vált az eset. Olyannyira, hogy egy algériai szobrász meg is örökítette a hat éve történteket. Egy öt méteres szobrot készített az esetről, melyet ki is állítottak. A remekmű Párizsban tekinthető meg a Centre Pompidou múzeum előtt. 

A képen láthatjátok, a munkásokhoz viszonyítva mekkora alkotásról is van szó.

Nektek mi a véleményetek a szoborról? 

Szerző: Őszi Ádám