2013. október 30., szerda

Angol Ligakupa: Gigászi büntetőpárbaj, kilenc pár lőtt, míg nem továbblépett a Spurs

Mindkét  szerdai Angol Ligakupa meccsen túlóráztak a csapatok, melynek során kialakult a negyeddöntő mezőnye. A Manchester City a hosszabbításban döntött, míg a Spur egy a végletekig kiélezett büntetőpárbajt vívott meg sikeresen, vagy mondjuk úgy szerencsésen. 

Newcastle United - Manchester City 0-2 (0-0) - hosszabbítást követően 
G: - ill. Negredo (98.), Dzeko (105.)

Igen csak megnehezítette a bajnokaspiráns Manchester City dolgát a a Newcastle United, mely az első félidőben könnyen eldönthette volna a meccset, ugyanis voltak periódusok, amikor igen csak beszorultak a vendégek. A 33. percben a háló is rezdült, a gólt azonban annullálták les címén, hozzáteszem jogosan, így a hazai publikum gyors öröme pillanatok alatt lelohadt. A második félidőben aztán elfáradtak a "Szarkák", átvette az irányítást a City, azonban gól nem született, így jöhetett a túlóra, melynek mindkét edző "nagyon örült". Ekkor már nem maradtak el a gólok. előbb Negredo, majd Dzeko is a hálóba talált, ezzel továbblóve a manchesteri alakulatot.

Tottenham - Hull City 2-2 (1-0) - hosszabbítást követően 8-7
G: Sigurdsson (16.), Kane (108.) ill. Friedel (53.-öngól), McShane (99.)

Minden bizonnyal sokáig emlegetik majd a meccset, azok akik látták, ugyanis igazi feledhetetlen élményt hozott a Tottenham és a Hull City összecsapása. A 16. percben Sigurdsson révén a hazaiak jutottak vezetéshez, majd jó házigazda lévén a második félidő elején a Spurs tartotta meccsben a vendégeket egy öngól révén, melyet Friedel követett el. A rendes játékidő 1-1-es eredményt hozott, így következhetett a túlóra, ahol szintén gólváltás történt. McShane révén a Hull szerzett vezetést, míg a túloldalon Kane talált a hálóba. Nem hozott döntést a hosszabbítás, így jöhetett a büntetőpárbaj, mely kissé hosszabbra sikeredett a szokványosnál. Csaknem a második kör indult, mikor kilenc párt követően Elmohamay rontott, ez pedig továbbjutást ért a Spurs számára.

Őszi Ádám

Serie A: Firenzében diadalmaskodott a Napoli, tovább robog a Verona

Szerda este folytatódott az olasz labdarúgó bajnokság (Serie A) 10. fordulójának meccslajstroma, melynek során rendkívül fontos bajnoki pontokat gyűjtött a Napoli, míg a Verona folytatta remek szereplését újoncként, és ott ólálkodik a nagyok közt. 

A Bologna hétvégén tudott diadalmaskodni első izben, és mondani szokás, evés közben jön meg az étvágy. A Livorno hétvégi 1-0-ás legyőzését követően ezúttal a Cagliari volt az ellenfél, mel yhazai pályán szerette volna tartani a bajnoki pontokat, ez azonban nem sikerült. Már az első játékrészben megszerezték a vezetést a vendégek, a magyar felmenőkkel is rendelkező Garics révén. A második félidőben aztán hét perc elteltével kiszállt Muru a hazaiak játékosa piroslap végett, ezt pedig kegyetlenül és gyorsan megbüntették a vendégek. A kiállítás után aht perccel Jone növelte a Bologna előnyét, majd három percre rá Pazienza állította be a végeredményt- Győzelmével a Bologna először a szezon folyamán nem kieső.

Cagliari – Bologna 0-3 (0-1)
G: - ill. Garics (26.), Kone (58.)m Pazienza (61.)
Kiállítva: Muru (52.) ill. -

Hiába játszott óriási mezőnyfölényben a Fiorentina, ezen a napon a sors nem nekik szánta a három bajnoki pontot. A vendégek Callejon és Mertens révén mindössze kétszer találtak kaput a meccs egészében, ez azonban elég volt két gólra és a három bajnoki pontra. Hazai részről a góllövőlista éllovasa Rossi talált be büntetőböl, ez azonban kevésnek bizonyult. Tíz perccel a vége előtt megfogyatkoztak a vendégek Maggio kiállítását követően, a lehetőséggel azonban nem tudtak élni ennyi idő alatt a hazaiak. A hosszabbításban aztán kulcsemberét vesztették a violák, mikor is Cuardado a kiállítás sorsára jutott. 

Fiorentina – Napoli 1-2 (1-2)
G: G. Rossi (28.-büntető) ill. Callejon (12.), Mertens (36.)
Kiállítva: Cuardado (90+1.) ill. Maggio (80.)

Igen kiélezett mérkőzést játszott egymással a Genoa és a Parma. A hazaiak korán, már a 3. percben vezetést szerezhettek volna, ám Gilardino büntetőt rontott a hazai szurkolók nagy bánatára. Az 57. percben aztán javította hibáját a támadó, ő szerezte a mérkőzés egyetlen gólját, mely három pontot ért csapatának.

Genoa – Parma 1-0 (0-0)
G: Gilardino (57.) ill. -

Nincsen megállás, ott liheg a nagyok nyakán a Hellas Verona, mely a Sampdoria legyőzésével feledtette a hétvégi kisiklást az Inter ellenében. A győzelem csapatmunka volt, azonban a góloknak mint mindig ezúttal is volt szerzője Gomez, illetve a veterán Luca Toni személyében. Az újonc gárda jelenleg 5. helyen áll beékelődve az Inter és a Fiorentina közé.

Hellas Verona – Sampdoria 2-0 (0-0)
G: J. Gomez (51.), Toni (78.) ill. -

Őszi Ádám

Spurs játékost igazolna a Besiktas

A Daily Mail értesülése szerint nem tett le a török Besiktas a Spurs togói válogatott labdarúgójának Emmanuel Adebayornak a szerződtetésérő. A téli átigazolási időszakban jöhet a két klub közti második felvonás. A kérdés csupán annyi, ezúttal hogyan zárulnak a felek közti tárgyalások. 

A 29 esztendős togói csatár mondhatni száműzetésben él a Totenham együttesénél, az idei szezonban még egyetlen egy játékperce sincsen. A nem egyszerű természetéről elhíresült játékos ezáltal pedig szeretné elhagyni a klubot, hiszen egy labdarúgó az játszani szeretne, mintsem az edzőpályát koptatni és a keretbe sem kerülni, illetve a Spurs számára sem jó, ha csak fizetik Adebayort, de hasznuk nincsen belőle.

A transfermarkt.de 10 millió euróra taksálja a csatár jelenlegi értékét, mely igen csak leesett az utóbbi időben, és várhatóan télig még inkább alább fagy majd. A Besiktas elnöke nagy reményeket fűz a transzferhez, kíváncsian cvárjuk, hogy összejön-e végre az Adebayor and Besiktas Love Story.

Adebayor egyébként igazi vándormadár lett, karrierje végére ki tudja, talán Anelkai magaslatokba emelkedhet...

Emanuel Adebayor
2000–2001 Metz B
2001–2003 Metz
2003–2006 Monaco
2006–2009 Arsenal
2009–2012 Manchester City
2011          Real Madrid (kölcsönben)
2011–2012 Tottenham Hotspur (kölcsönben)
2012–    ?  Tottenham Hotspur

Őszi Ádám

Liverpool: Agger elmondta véleményét, télen távozhat

Daniel Agger közel nyolc esztendőnyi szolgálat után hátat fordíthat a Liverpool együttesének és új csapat után nézhet, ugyanis a klub jelenlegi trénere nem becsüli meg őt. 

Agger csupán öt mérkőzésen lépett pályára az idei szezonban, ez pedig nem elégíti ki a dán játékos elvárásait, ami nem is csoda. Brendan Rodgers a csapat vezetőedzője három védős rendszerben játszatja a gárdát (3-5-2), a sorban pedig mostanság Kolo Toure, Skrtel és Sokho is megelőzi a dánt, akinek a nyáron komoly kérői voltak, ám nem engedték el, mondván szükség van rá.

A 28 esztendős középső védő a következő képen nyilatkozott helyzetéről - "Ha nem játszok, és a menedzser nem gondolja, hogy elég jó vagyok, akkor elhagyhatom a Liverpoolt. Azért vagyok itt, hogy futballozzak, semmi másért. Ha erre nincs lehetőség, akkor nem akarok már itt lenni."

A védő szavai egyértelműek, és úgymond döntés elé állítják a klubvezetést, illetve Rodgers vezetőedzőt.

Nyáron a Barcelona komolyan érdeklődött iránta, most azonban megnyílhatnak azok a kapuk, melyek akkor zárva voltak. Agger piaci értéke 18 millió euró, szerződése pedig 2016-ig köti a liverpooli együtteshez.

Őszi Ádám

PSG: januárban érkezhet a Chelsea spanyolja - sajtóhír

A világ egyik legjobb és legértékesebb támadó középpályása, jelenleg kegyvesztettként ücsörög a Chelsea kispadján, már ha Mourinho a londoniak vezetőedzője nevezi őt. A PSG a télen megragadná a helyzetet és leigazolná a spanyolt.

A bevezető alapján nem nehéz kitalálni, hogy Juan Mata a szóban forgó játékos, az a klasszis, aki tavaly a hátán vitte a Chelsea együttesét, a portugál tréner elképzeléseiben azonban nem igazán szerepel, csupán epizodistaként. A párizsi klub már a nyáron is megpróbálta megszerezni a spanyol válogatott játékost, ez azonban nem sikerült. A franciák úgy vélik, a jelenlegi helyzetben nagyobb esélyük van Mata szerződtetésére, így januárban komoly ajánlatot tehetnek érte.

Csak hogy tisztában legyünk a számokkal, a spanyol piaci értéke 45 millió euró, szerződése pedig 2016-ig szól a londoni kékehez. Bízzunk benne, hogy Abramovic sem szívózik és ha nem kell, akkor elengedi játékosát. A labdarúgás egységes érdeke, hogy egy ilyen kvalitásokkal bíró fiatal (25) esztendős játékos ne a padon porladozzon.

Őszi Ádám

Angol klubok célkeresztjében a MU fiatal tehetsége

A  Daily Mirror értesülései szerint a téli átigazolási időszakban nagy küzdelem folyhat a Manchester United fiatal szélsőjéért, akit Premier League klubok vennének kölcsön. 

A szóban forgó játékos, nem más, mint Wilfried Zaha, a Vörös Ördögök tavaly télen szerződtetett mindössze 20 esztendős játékosa. Az elefántcsontparti felmenőkkel rendelkező, ám kettős állampolgár, már bemutatkozott az angol felnőtt válogatottba, a United azonban eddig rossz döntésnek tűnik, mondván, karrierje kissé megtört a csapatnál. 

Zaha már 17 esztendősen 2010-ben bemutatkozott a profik között és fiatal kora ellenére 110 profi meccset tud felmutatni a Crystal Palace színeiben. A Vörös Ördögök azonban túl nagy ugródeszkának tűnnek, nem tudta magát beverekedni a kezdőbe, illetve tudjuk, hogy edzőváltás történt, ilyenkor pedig új szelek fújnak.

Fejlődése és minden ésszerű szempont azt diktálná, hogy adja kölcsön őt a United, ez a játékosnak is és a csapatnak is jó, ugyanis Zaha fejlődik, játszik és tapasztalatot szerezhet, amit ha később igényt tart rá a manchesteri klub, akkor kamatoztathat.

A fiatal szélsőért a hírek szerint három Premeir League klub érdeklőik, az Everton, West Ham United és a Sunderland trió.

Őszi Ádám