2015. március 28., szombat

Visszatérhet Barcelonába az elküldött középpályás

Hiába teljesít jól, s érzi magát otthonosan Londonban Alex Song, a legfrissebb hírek szerint a szezon végeztével vissza kell térnie a Nou Campba. 

A katalánoknál korábban mellőzötté váló, majd kölcsönadott Alex Song nem ápol jó viszont a katalán klubvezetéssel, azonban 2017-ig szerződése van a klubbal, így a keze meg van kötve. A West Ham United a hírek szerint nem kívánja kifizetni a Barca által meghatározott összeget, mely opciós jog keretein belül lett megállapítva. Ennek tükrében a szezon végén Song kénytelen lesz elhagyni Londont.

Annak az esélye, hogy a következő szezont Barca játékosként kezdje meg, roppant kevés, amennyiben senki nem vásárolja ki szerződéséből a kamerunit, újabb kölcsönszerződés következhet valahova. A 27 esztendős védekező középpályás piaci ára borsos, 15 millió euróra rúg...

Őszi Ádám

Angol válogatott védőt nézett ki a Barca

Továbbra sincs döntés Dani Alves ügyében, így a katalán klub, mely egyébként el van tiltva az átigazolásoktól, már keresi a megoldást, s a hírek szerint meg is találta. 

A brazil védő szerződése a szezon végén lejár, s a felek nem tudtak ezidáig dűlőre jutni. Alves három éves kontraktust szeretne, ám a katalán klub nem kíván ilyen távú szerződést aláírni a 31 esztendős játékossal. Több európai sztárklub is szívesen látná csapatában a brazilt, aki így könnyen lehet, hogy szabadon igazolhatóvá válik. 

Amennyiben ez lesz a helyzet, a katalánoknak szabadon igazolható játékos után kell nézni, ugyanis azért vannak kiskapuk átigazolási tiltás ügyben is. 

sport.es hasábjain arról ír, hogy a Liverpool angol válogatott védője Glen Johnson hasonló cipőben jár, mint Dani Alves, szerződése lejár az Anfielden, s úgy fest a felek között nem születik megegyezés. Bár Enrique mester számára Montoya mellett Douglas is ott van lehetőségként, a brazil védő nem igazán váltotta be ezidáig a hozzá fűzött reményeket, míg előbbi pedig csakugyan a távozás mezejére léphet a kevés lehetőség végett...

Glen Johnson 2009 óta erősíti a Liverpool csapatát, piaci értékét a német transfermarkt.de 7 millió euróra taksálja.

Őszi Ádám

Megsérült a Barca védője

A klubcsapatok vezetőedzői imádják a válogatott mérkőzéseket, minden edző attól retteg, hogy melyik játékosa tár vissza harcképtelenül. Ezúttal a Barca trénerének főhet a feje, ugyanis első számú bal oldali védője Jordi Alba került a sérült listára. 

A támadásokat is remekül segítő labdarúgó péntek este az Ukrajna elleni selejtezőmérkőzés 77. percében sérült meg, s nem is tudta folytatni a játékot. Első ránézésre úgy tűnt, hogy nagyobb a baj, ám a részletes orvosi vizsgálatok "csak" izomsérülést mutattak ki, mely minimum 10 napos kényszerpihenőt von maga után. Ez azt jelenti, hogy a jövő hét végi Celta Vigo elleni idegenbéli bajnokit nélküle vívja meg a csapat.

Enrique mester ezen felül Dani Alvesre sem számíthat majd, a brazil védő eltiltását tölti. Jó hír azonban, hogy Vermaelen már együtt edz a társakkal, s ha minden jól megy, áprilisban be is mutatkozhat a Nou Camp közönsége előtt.

Őszi Ádám