2015. október 6., kedd

Újabb Nikolics dupla és egy kis összegzés!

A hétvégén tovább folytatta remek sorozatát Nemanja Nikolics a lengyel élvonalban szereplő Legia Warszawa válogatott csatára, aki újra bekerült a forduló álomtizenegyébe, illetve a hónap játékosa díja címet és bezsebelte újfent.  

Hétvégén a Legia Warszawa a tabella utolsó előtti gárdájához utazott. A Gornik Zabrze azonban megfricskázta a tavalyi ezüstérmest, mely Nikolics duplájának köszönhetően mentett csak pontot a 2-2-re végződő mérkőzésen. Mint később kiderült ez a találkozó edzőbuktató volt, azóta pedig már ki is nevezték a Legia élére Sztanyiszlav Csercseszovot.

Nemanja Nikolics legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén egyaránt eredményes tudott lenni, 11 forduló után 12 góllal toronymagasan vezeti a lengyel élvonal góllövőlistáját. Lassacskán bérelt helye van a forduló álomcsapatában, az az onet.pl, az ekstraklasa.org és az nc+ szerkesztői ezen a héten is beválasztotték a magyar csatárt, a szezon során immáron ötödször. Augusztus után pedig szeptemberben is ő lett a hónap játékosa, így gyakorlatilag megvédte címét, mely roppant ritka.

Minden sorozatot figyelembe véve Nikolics 21 találkozón 14 gólnál és 4 asszisztnál jár, a bajnokságban pedig 73 percenként eredményes átlagban.

A Legia azonban közel sem szerepel annyira jól, mint Nikolics, 4 győzelem mellett 5 döntetlen és 2 vereséggel csupán a bajnoki tabella 4. helyén áll a csapat, immáron tíz pontnyira az éllovastól. Persze ez még mindig jobb produktum, mint a címvédő Lech Poznané, a három magyar labdarúgót is foglalkoztató együttes ugyanis sereghajtó.

S hogy mire lehet elég Nikolics jó produktuma? A lengyel élvonal jó ugródeszka, a Legia pedig jó summát kaphat a magyar csatár után. Csodálkoznánk, ha nem lennének komoly kérői télen, vagy a szezon végén.

Őszi Ádám