2015. augusztus 14., péntek

Bundesliga csapatok a rajt előtt: Hertha BSC – körkép

Szombaton rajtol a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, ismertebb nevén a Bundesliga 2015/2016-os szezonja. Ennek apropóján górcső alá vesszük a liga pár meghatározó klubját, körülnézünk a házuk táján, feldolgozzuk a nyári változásokat, történéseket. Foglalkozunk az érkezőkkel és a távozókkal, illetve átnézzük a csapatok felkészülését. Noha az első csapat meghatározónak nem mondható, de magyar szívnek Dárdai Pál miatt roppant fontos, jöjjön a Hertha BSC! 

Az érkezők névsora: Sok érkezőről, hatalmas játékosmozgásról ezidáig nem tudunk beszámolni, bár a piaczárás még odébb van, így bőven változhatnak a dolgok. Kapus poszton szóba került Dibusz Dénes neve, ám a transzferből nem lett semmi, míg Dzsudzsák Balázs berlini szerepvállalása is úgy fest, hogy ködbe vész, így Dárdai Pál tovább keresgélhet a piacon. Az első fecske a Bayern Münchennél lejáró szerződésű fiatal német utánpótlás válogatott szélső Mitchell Weiser volt. A felek 2018-ig szóló kontraktust kötöttek. Vladimir Darida jó vételnek tűnik, ezt majd persze az idő eldönti, a cseh válogatott irányítójáért 3,8 millió eurót fizetett a Hertha, mely kihasználta a Freiburg másodosztályba sülyedését. Nils Köber az utánpótlásból jött fel és kapott profi szerződést, ezáltal egy 18 esztendős kapussal bővült a keret, míg Sami Allagui a Mainztól tért vissza. A támadót nem adták ezúttal kölcsön.

A távozók névsora: A német másodosztályba visszacsúszó Padeborn együttesét választotta a 33 esztendős kameruni szélső védő Marcel Ndjeng, akinek lejárt a szerződése, így szabadon távozhatott. Johnny Heitinga is elhagyta Berlint, a 31 esztendős belső védő hazatért Hollandiába, s az Ajax játékosa lett. Pénzt utána sem látott a Hertha, szintén egy lejáró szerződésű labdarúgóról beszélünk. Ketten pedig a frissen feljutó Darmstadtot választották. A 31 esztendős védekező középpályás Peter Niemeyer négy esztendő után hagyta el a német fővárost, míg a 27 esztendős támadó Sandro Wagner  három év után intett búcsút. Egyikőjük után sem kapott summát a Hertha...!

Játékosokra költöttek idáig: 3,8 millió euró
Játékosok eladásából befolyt összeg: Nulla

Felkészülés:  Sok, szám szerint nyolc felkészülési mérkőzést játszott Dárdai Pál csapata, s az eredménysor igen vegyes, ahogy a csapatról kapott kép is. Az ellenfelek igen széles spektrumúak voltak, előbb alacsonyabb osztályú kiscsapatok ellen lépett pályára a Hertha, majd jöhetett pár nehezebb ellenfél, de nívósnak mondható egyesület nem képezte a felkészülési program részét. Messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, ami mutatós volt a szezonra tekintve az a Bielefeld elleni Német Kupa találkozó, melyet bár megnyert a csapat, a produktum meggyőzőnek abszolút nem volt nevezhető. Az eddigi átigazolási kép sok jót nem sejtet a berliniek számára. Aggodalomra adhat okot az is, hogy a friss igazolások közül Mitchell Weiser sérült, míg Ben-Hatira és Julian Schieber szolgálataira sem számíthat egyelőre Dárdai. Mérleg: 8 mérkőzés, 3 győzelem 3 döntetlen és 2 vereség, 11-9-es gólarány.

A Hertha BSC szombaton az Augsburg otthonában kezdi meg az új szenzort.

A Hertha BSC felkészülési mérkőzései:
Furstenwalde - Hertha 0-2
Neusterlitz - Hertha 2-2
Hertha - Vallecano 0-1
Grödig - Hertha 2-2
Hertha - Fulham 2-2
Hertha - Akhisar Belediye 1-0
Hertha - Genoa 0-2
Bielefeld - Hertha 0-2

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése