2015. november 26., csütörtök

BL: Kilenc hely már elkelt! - Íme a továbbjutók

Túl vagyunk 5 fordulón, ami a Bajnokok Ligája idei csoportküzdelmeit illeti, s a 16 továbbjutást érő hely közül 9 már eltelt. Nézzük, hogy melyek azok a csapatok, akik hátradőlhetve várhatják a végső fordulót, s kik azok, akik számára hatalmas téttel bír majd az utolsó játéknap. 

Négy csapat már biztos kiemeltként várhatja a sorsolást, megnyerte csoportját. Három sztárcsapat neve nem számít meglepetésnek, ám a Zenit igen is a meglepetés kategóriába sorolható. Nem is feltétlenül a továbbjutása miatt, hanem azért, mert a mezőnyben egyedüliként hibátlanok még.

Biztos csoportelsők - kiemelt lesz (4): Real Madrid, FC Barcelona, Bayern München, Zenit

A Paris Saint-Germain kvartettjében a továbbjutó helyek és azok sorrendje is eldőlt, a Real Madrid jobb az egymás elleni összevetésben, így egyedüliként a mezőnyben a franciák biztos továbbjutónak és biztos csoport másodikoknak mondhatják magukat. Bizonyára minden kiemelt csapat szívesen elkerülné őket...!

Biztos csoport második - nem lesz kiemelt(1): Paris Saint-Germain

Négy olyan együttes van, mely már továbbjutott, ám csoport riválisával szemben még nem tudott dűlőre jutni, ami az első helyet és a kiemelést illeti. Nagyon nem mindegy, hogy ki hova kerül, ezt láthatjuk a mostani nevek és az előző évek alapján egyaránt.

Biztos továbbjutó - helyezése még változhat (4): Benfica, Atletico Madrid, Juventus, Manchester City

Milyen szép szám a 13, avagy ennyi klub pályázik a fennmaradó 7 helyre. Rezeg a léc erősen a Manchester united és az Arsenal lába alatt is, de még a Chelsea sem érezheti magát biztonságban.

Akik még pályáznak a továbbjutást érő helyekre (13): Wolfsburg, PSV, Manchester United, AS Roma, Bayer Leverkusen, BATE Boriszov, Olympiakos, Arsenal, Porto, Chelsea, Dinamo Kijev, Gent, Valencia

Tíz csapat számára biztosan befejeződik sorozat, ám nem mindegyikük számára lesz tét nélküli az utolsó kör, ne feledjük, hogy a csoportok harmadik helyezettjei az Europa Ligában folytathatják.

Akik számára már biztosan a csoportkör jelenti a végállomást (10): Shakhtar Donetsk, Malmö, CSZKA Moszkva, Galatasaray, Astana, Borussia Mönchengladbach, Sevilla, Dinamo Zagreb, Maccabi Tel Aviv, Lyon

Őszi Ádám