2015. augusztus 29., szombat

Nagy pofonba szaladt bele a Schalke!

Két veretlen, de nem hibátlan csapat mérkőzése nyitotta meg a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 3. fordulóját, avagy a Wolfsburg egy roppant közepes mérkőzésen látta el a rivális Schalke 04 baját. 

Wolfsburg - Schalke 3-0 (1-0)
Helyszín: Volkswagen Aréna: 30000 néző; Vezette: Felix Brych
Gólszerzők: Dost (17.), Rodriguez (59.-büntető), T. Klose (61.) ill.  -
Sárga: Gustavo (51.) ill. Riether (52.), Aogo (73.)
Kiállítás:  ill. -

Wolfsburg: Casteels - Trasch, Naldo, Klose, Rodriguez - Dias, Guilavogui, Vierninha, Kruse (Arnold 87.), Caligiuri (Schürrle 76.) - Dost (Bendtner 79.). Vezetőedző: Hecking

Schalke: Fahrmann - Kolasinac, Neustädter, Matip, Riether - Aogo, Deis, Sane (Goretzka 71.), Draxler (Meyer 73.), Choupo-Moting (Di Santo (59.) - Huntelaaar. Vezetőedző: Breitenreiter.

Bas Dost fejessel indult a veretlen csapatok rangadója, a holland támadó a 9. percben megszerezhette volna a vezetést a hazaiak számára, ám a kékek kapuvédője Fahrmann bravúros védéssel szállt be a meccsbe. Kettejük párharcát azonban nem tudta lehozni kapott gól nélkül a a német kapuvédő, Dost a 17. minutumban Trasch beadását nyolc méterről kapásból helyezte a kapuba. A vendégek Sane révén egalizálhattak volna viszonylag hamar, ám a jó irányba meginduló labdába beleállt egy blokkoló védő.

A fordulást követően sorjáztak az események, egy sárga, még egy sárga, aztán egy a kaput elkerülő Bas Dost fejes, majd egy lábat találó becsúszás Kolasinic komponálásában és egy hazai büntető. A labda mögé Rodriguez merészkedett, kivárt, majd a jobbra elvetődő Fahrmann mellett az ellentétes sarokba lőtt. A gelsenkirchenieken nem segítettek a cserék, ezen az estén a Wolfsburg közepes játékkal is könnyedén gázolt át rajtuk, A végeredményt Klose állította be, Rodriguez szögletét követően. Huntelaar lábában ott volt a szépítő találat, de ott is maradt, ezen az estén a vendégeknek semmi nem jött össze.

Őszi Ádám