2013. január 8., kedd

Spanyol Király-kupa: Cél a legjobb nyolcba jutás, következzenek a visszavágók - beharangozó

A tavalyi esztendő utolsó hónapjában, pontosabban december 11-18-ig került megrendezésre a Copa Del Rey, az az a Spanyol Király-kupa nyolcaddöntőinek első felvonása. Születtek papírforma eredmények, de voltak meglepetések is, így kimondhatjuk, van párharc, mely már szinte biztosan eldől, viszont ígérkeznek nagyon érdekes visszavágók is. A visszavágó mérkőzéseket január 8-10-ig rendezik meg, ezt követően alakul ki a legjobb nyolc mezőnye. 

Most pedig nézzük mely napokra milyen párharcok jutnak:

2012. 01.08. Kedd:

Málaga - Eibar 19:30 (DigiSport1)
Első mérkőzés: 1-1

A Málaga az első találkozón az alacsonyabb osztályú Eibar otthonában nem tudta megszerezni az előnyt, csupán 1-1-re futotta, így hazai pályán csak a győzelem az elfogadható Iscoék számára. A harmadik ligás kis csapatnak mindenképpen gólt kell szerezni az esti mérkőzésen, mivel a 0-0-is a Málaga csapatának kedvez.

Valencia - Osasuna 21:30 (DigiSport1)
Első mérkőzés: 2-0

A Valencia Parejo és Soldado találataival hozták a kötelezőt az első fordulóban, így megnyugtató két gólos előnyből várhatják a visszavágót, melyet hazai pályán játszhatnak.

 2012. 01.09. Szerda:

Sevilla - Mallorca 19:30 (DigiSport2)
Első mérkőzés: 5-0

A Sevilla az első mérkőzésen átgázolt a Mallorca együttesén, mely az idei szezonban igen csak gyengélkedik. Ezt a nagy arányú vereséget ráadásul hazai pályán könyvelhették el, így minden bizonnyal ez a párharc már eldőlt és kijelenthető, hogy a Sevilla ott van a legjobb nyolc között, a visszavágó csupán formalitásnak tűnik.

Real Madrid - Celta Vigo 21:30 (DigiSport2)
Első mérkőzés: 1-2

Kétségtelenül az első forduló legnagyobb meglepetése volt a Celta győzelme, és ha azt is hozzátesszük, hogy nem sokon múlt a 2-0-ás végeredmény, annak tükrében igen érdekes visszavágó elé néztek volna Madridban. A szépítő találat az utolsó pillanatokban érkezett, az idegenben lőtt gól nagyon sokat számíthat a végelszámolásban. Nagyon érdekes és izgalmas, pikáns visszavágóra lehet számítani.

Zaragoza - Levante 21:30
Első mérkőzés: 1-0

Némi meglepetésre Pintér Ádám csapat a Zaragoza idegenben jutott előnyhöz a párharc első felvonásán az ellen a Levante ellen, mely mind az európai porondon, mind pedig a bajnokságban igen szépen szerepel, nem úgy mint a Zaragoza. A vendégeknek nagyon jó és hibátlan meccsre szel szükségük, amennyiben meg szeretnék fordítani a párharcot.

2012. 01.10. Csütörtök:

Getafe - Atletico Madrid 19:30 (DigiSport1)
Első mérkőzés: 0-3

A matracosok hazai pályán hozták a kötelezőt az első fordulóban, három rúgott gól mellett kapott nélkül hozták le a találkozót, a párharc szinte eldőltnek tekinthető, nagy meglepetés és bravúr lenne ha a Getafe ezt meg tudná fordítani.

Barcelona - Córdoba 21:30 (DigiSport1)
Első mérkőzés: 2-0

A katalánok idegenben szereztek két gólos előnyt alacsonyabb osztályú ellenfelükkel szemben, így a Nou Camp béli visszavágó csupán formalitásnak ígérkezik.

Betis - Las Palmas 21:30
Első mérkőzés: 1-1

A másodosztályú kis csapat hazai döntetlent ért el, a Betis idegenben szerzett gólja sokat érhet, hiszen a 0-0 is nekik kedvez, de ne feledjük el a kupában a kis csapatok érzik a nagy lehetőséget és sokszor borulhat a papírforma...


jan. 8. 19:30 Málaga - Eibar (DigiSport1)
jan. 8. 21:30 Valencia - Osasuna (DigiSport1)
jan. 9. 19:30 Sevilla - Mallorca (DigiSport2)
jan. 9. 21:30 Real Madrid - Celta Vigo (DigiSport2)
jan. 9. 21:30 Zaragoza - Levante 
jan. 10. 19:30 Getafe - Atlético Madrid (DigiSport1)
jan. 10. 21:30 Barcelona - Córdoba (DigiSport1)
jan. 10. 21:30 Betis - Las Palmas 

Őszi Ádám