2013. október 28., hétfő

Manchester United: megkezdenék a Roma szétszedését!

Egyes olaszországi beszámolók szerint a Manchester United a télen megkezdené a fantasztikusan menetelő AS Roma szétszedését.   
A Vörös Ördögök a Gazzetta dello Sport írása szerint a fővárosiak támadó középpályására fenik a fogukat Miralem Pjanic személyében. A 23 esztendős bosnyák válogatott középpályás alapembere a 9/9-es mérleggel álló csapatnak, a szezonban mutatott játéka pedig több mint lenyűgöző. A transfermarkt.de 14 millió euróra becsli Pjanic piaci árát, a hírek szerint a United azonban akár 30 milliót is hajlandó lehet letenni az asztalra a télen.

Fiatal kora ellenére Pjanic már most 45-szörös válogatottnak mondhatja magát és oroszlánrészt vállalt Bosznia sikeres világbajnoki kvalifikációjában. Nem mehetünk el romai szereplése mellett, három gólja és három gólpassza mellett remekül segíti a társakat mezőnyben.

Egyben azonban biztosak leszünk, a Roma játékosainak remek szereplése nem csak a Manchester United figyelmét keltették fel, akadnak majd kérők dögivel a tél folyamán.

Őszi Ádám  

Újabb alapemberével hosszabbított a Spurs

A Tottenham tulajdonosainak nem titkolt célja, hogy a csapatot a Bajnokok Ligájában lássák szerepelni, ehhez azonban masszív és összeszokott csapatra van szükség. Az utóbbi időben az anyagi feltételek egyre jobbak, és ami még nagyobb öröm, a klub kulcsjátékosai sorra kötelezik el magukat hosszabb távon. 

Nemrégiben Andros Townsend hosszabbítását jelentette be a Spurs vezetősége, most pedig egy újabb kulcsjátékossal értek révbe. A 23 esztendős angol válogatott Kyle Walker 2019-ig kötelezte el magát.

A kilencszeres angol válogatott szélső védő alapembere csapatának, a szezonban eddig 12 meccsen szerepelt, teljesítménye pedig igen csak figyelemreméltó. A transfermarkt.de jelenleg 17 millió euróra taksálja a korábbi Sheffield játékost árát, ám ezzel aligha kell foglalkoznunk az elkövetkezendő időben, nem úgy tűnik, mintha Walker távozni szeretne.

Nagyon úgy fest, hogy fényes jövő elé néz Walker, ezt azonban majd az idő dönti el.

Őszi Ádám 

Transzferháború? - Wengernek is a Bayern által kinézett kolumbiai kell

Egybemutató sajtóhírek szerint a télen akár transzferháború is kitörhet a Fiorentina kolumbiai válogatott szélsője Juan Cuardado végett, aki rendkívül keresetté vált az átigazolási piacon. 

A minap arról számoltunk be, hogy Guardiola a Bayern München csapatához édesgetné a télen Cuardadot, ma azonban a Sky Sport Italia arról számolt be, hogy az Ágyúsoknál is képbe került a kolumbiai. A forrás azt is említi, hogy az Arsenal játékosmegfigyelői ott voltak a Fiorentina-Chievo bajnokin vasárnap délután.

Hogy mit láthattak? Egy remekül ficánkoló szélsőt, aki duplájával megfordította a találkozót a Fiorentina jevára. A héten nem ez volt az első fellépése, az Európa Ligában a Pandurii kapujába is beköszönt, így fantasztikus hetet zárt. Nem csoda tehát, hogy ekkora figyelem irányul rá az utóbbi időben.

A transfermarkt.de 18 millióra becsli jelenlegi piaci értékét, ám szerződése 2017-ig szól, melynek köszönhetően ez csak feljebb nő. Télen megtudjuk, mi lesz a szélső sorsa.

Őszi Ádám