2014. október 30., csütörtök

Német Kupa: Otthon a Bayern, idegenben a Dortmund - Íme a nyolcaddöntő párosítása

Kedden és szerdán volt esedékes a Német Kupa 2014/2015-ös kiírásának 2. fordulója, avagy megfeleződött a mezőny és immáron csak 16 együttes van harcban. Csütörtökön a nyolcaddöntők sorsolását is megtartották. Íme a párosítás! 

A sorozatnak 18 élvonalbeli együttes vágott neki, ám mostanra, mindössze kilencen maradtak, a társaság szépen lemorzsolódott. Versenyben van tehát hét alacsonyabb ligás csapat, négyen képviselik a másodosztályt, ketten a harmadosztályt, míg van egy negyedik ligás együttes is a Kickers Offenbahc személyében.

A Borussia Dortmund idegenbe látogat a harmadik ligás Dynamo Dresdenhez, míg a Bayer otthon fogadhatja a tavaly még Bundesliga részvevő Braunschweig csapatát. A Liverkusen ellenfele a Kaiserslautern lett, mely a másodosztályban feljutási vágyakat szövöget, míg a legjobban a Mönchengladbach járt az Offenbach ellenében. A Freiburg és a Köln összecsapása Bundesliga csapatok párharcát hozza.

Ami a maygar résztvevőket illeti, Szalai Ádám és a Hoffenheim Az Aalen vendége lesz, míg Kalmár és az RB Leipzig a Wolfsburg legjobbjait fogadja.

A mérkőzéseket 2015. márcus 3-án, illetve 4-én rendezik.

Német Kupa, Nyolcaddöntő:
Bayer Leverkusen - Kaiserslautern (II.)
Kickers Offenbach (IV.) - Mönchengladbach
Bayern München - Braunschweig (II.)
Aalen (II.) -  Hoffenheim
RB Leipzig (II.) - Wolfsburg
Bielefeld (III.) - Werder Bremen
Freiburg - 1. FC Köln
Dynamo Dresden (III.) - Borussia Dortmund

Arrow

Gareth Bale Manchesterben!? - csúcspénzek mozoghatnak

Elképesztő hír látott napvilágot a brit sajtóban, a Daily Star spanyol földről származó információra hivatkozva címlapon tálalja Gareth Bale klubváltását. Rekordösszeg, rekordfizetés! - Figyelem! Az olvasottakat kezelje mindenki spekulációként... 

A Manchester United régóta áhítozik a walesi zseni játékjogára, korábban még londoni évei alatt megpróbálkoztak az Old Traffordra csábításával, ám előbb a Spurs mondott nemet, később pedig a Real Madrid, a szélső jelenlegi klubja köpött bele a levesbe. 

Bale remekül illeszkedett be a királyiak csapatába, fontos gólok és fantasztikus megoldások, szólók fonódtak össze nevével, azonban úgy hírlik, hogy nagy a konkurencia! Ancelotti a walesi sérülése alatt Isco számára szavazott bizalmat, a spanyol pedig élt a lehetőséggel és könnyen előfordulhat, hogy a kezdőbe játszotta magát, melynek következtében Bale nélkülözhetővé válik. 

Itt jön a történetben a csavar, Bale eladása, ugyanis most lehetősége nyílhat a királyiaknak olyan összegért túladni rajta, melyet valószínűleg soha többet nem kapnának meg érte. Rekordösszegről, 90 millió fontról írnak, mely csúcsfizetéssel, heti 350 ezer euróval (105 millió forint) párosulna. 

Azt, hogy pontosan mi is áll a dolgok hátterében nem tudhatjuk, egy biztos, nagy kíváncsisággal várjuk a januári piacnyitást...

Arrow

Friss világbajnokot szemelt ki a ManUnited

Rendre jelennek meg pletykák a Manchester United védelmének megerősítéséről, szinte biztos, hogy januárban bekkeket fog vásárolni az angol klub. A legújabb kiszemelt a Nationalelf védője Benedikt Höwedes, a hírt a Daily Express mellett a Goal.com is tálalta. 

A minap felsejlett Ashley Cole és Laporte neve, pár napja pedig Ryan Shawcross került előtérbe. A zsurnaliszták titkos "besúgói" azt jelentették, hogy a Vörös Ördögök megfigyelőket küldtek  gelsenkirchenbe, a célszemély pedig a Schalke kiválósága Höwedes.

A 26 esztendős védő a Schalke saját nevelésű játékosa, ám a klub vezetői úgy nyilatkoztak megfelelő ajánlat esetén nem állnak Höwedes útjába. Azt is tudni vélik, hogy a United 14 millió font körüli összeget ajánlhat már januárban.

Arrow

Német válogatott középpályással erősítene a Liverpool

Feje tetejére állt a világ, így jellemezheti a körülötte történő eseményeket Karim Bellarabi a Bayer Leverkusen szélsője, akiért úgy hírlik harcba száll a Liverpool. 

A 24 esztendős jobb oldali szélső két esztendeje még a Bundesliga II-ben rúgta a bőrt a Braunschweig együttesében, jelen pillanatban pedig a Bayer Leverkusen egyik legjobb formában lévő labdarúgója és tagja Joachim Löw újjáépítés alatt álló német nemzeti csapatának.

Bellarabi remekül kezdte a 2014/2015-ös szezont, teljesítménye több sztárklub figyelmét is felkeltette. Minden sorozatot figyelembe véve 15 mérkőzésen 5 gólt és 7 gólpasszt jegyez.

Ami piaci árát illeti, a transfermarkt.de a nyár folyamán 2,5 millióra taksálta, ám ez az összeg könnyen lehet, hogy azóta már megtriplázódott. A feleknek 2016 nyaráig szóló kontraktusa van, míg Bellarabi igen jelentős kérőhaddal rendelkezik. Neve korábban felsejlett a Juve háza táján, míg a legfrissebb hírek a Liverpool szándékáról szólnak. A neves német portál emellett még öt angol klubot is megemlít...

Arrow

Kikapott a Juve és a Samp is

Hatalmas meglepetést hozott a szerdai este az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A), ugyanis vereséget szenvedett a listavezető Juve. Az utolsó pillanatokban az Inter is legyűrte a Sampdoriát, ezzel immáron nincsen veretlen csapata a pontvadászat idei kiírásának. Ez egyben azt is jelenti, hogy az AS Roma beérte a Zebrákat, a két csapat mérlege 9 forduló után dettó ugyan az! Hét győzelem, egy döntetlen, egy vereség és 16 lőtt gól mellett 4 kapott. 

Genoa - Juventus 1-0 (0-0)
G: Antonini (90+4.) ill. -

Többnyire mezőnyben csordogáló játékot hozott az első játékrész, ám fontos kiemelni, hogy a Juve elért a hazaiak kapujáig, míg ez fordítva nem mondható el, a Genoa tudománya az ellenfél védő harmadában teljesen elhalt. Hatalmas ziccereket a túloldalon sem sikerült kialakítani, a 25. percben Llorente volt a legközelebb a gólszerzéshez, lövése azonban csupán a kapufát forgácsolta. A második felvonásban a Zebrák növelték az iramot, ez azonban csupán a labdabirtoklásban és a statisztikákban mutatkozott meg, az eredményjelzőn továbbra is 0-0 állt. Bonucci fejese a kapu fölé szállt, míg Ogbonna a bal kapufát találta telibe. Úgy tűnt, hogy két pontot hagyhat Genovában a Juve, ám nem így lett, 15 veretlen mérkőzést követően beköszönt egy bukta. A hosszabbítás ötödik percében Matri beadására Antonini  érkezett, és passzolt Buffon kapujába. hatalmas volt az öröm a kispadon, a pályán és a keláton egyaránt, a Genova otthon tartotta a három bajnoki pontot.

Inter - Sampdoria 1-0 (0-0)
G:  Icardi (89.-büntető) ill. -

Helyzet itt és helyzet ott, hazai mezőnyfölény és pontosztozkodás. Így festett a mérkőzés képe a rendes játékidő utolsó percéig. Ekkor azonban jött egy rossz megmozdulás és egy megítélt büntető, melyet a San Siro közönségének nagy örömére Icardi értékesített. A találat három pontot ért, ezzel pedig kapaszkodik az Inter, míg a Samp továbbra is negyedik, ám már nem veretlen.

Arrow

Angol Ligakupa: Íme a negyeddöntő párosítása

Szerdán késő este kialakult az Angol Ligakupa negyeddöntőjének mezőnye, a szokásoknak megfelelően már a kései órában elkészítették a következő forduló sorsolását. Meglepetésekből volt bőven, így például búcsúzott a címvédő Manchester City. A mezőnyt öt élvonalbeli és három alacsonyabb osztályú gárda alkotja. 

A Liverpool és a Chelsea egyaránt idegenbe utazik, ám alacsonyabb, második ligás ellenfelet kaptak. A vörösök a Bournemouth legyőzésével kerülhetnek az elődöntőbe, míg a Cheslea a Championship listavezetőjéhez a Derby-hez utaznak.

A legjobban talán a szezon meglepetéscsapata a Southampton járt, számukra a harmadik ligában szereplő, szebb időket is megélő Sheffield Uniteden keresztül vezet az út. Végezetül pedig egy Premier League párharc, a bajnokságban bukdácsoló Spurs fogadja a címvédőt az Etihadban kiesjő Szarkákat.

Angol Ligakupa, Negyeddöntő:
Derby County (II.)–Chelsea
Tottenham–Newcastle
Bournemouth (II.)–Liverpool
Sheffield United (III.)–Southampton

Arrow