2014. június 19., csütörtök

Madridból erősített a Porto - hivatalos

Portóban folytatja pályafutását a spanyol labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége, az Atletico Madrid saját nevelésű játékosa Óliver Torres. 

A mindössze 19 esztendős tehetség spanyol bajnoknak mondhatja magát, ugyanis több ízben pályára lépett a La Ligában, illetve a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiből is kivette a részét élvezvén Simeone mester bizalmát. A viszonylag kevés lehetőség és a fejlődés érdekében aztán januártól kölcsönben a Villareal csapatát erősítette, most azonban a Porto csapott rá le.. A portugál klub és maga a bajnokság remek ugródeszka lehet Torres számára, akinek nagy jövőt jósolnak a szakemberek.

Piaci értékét a transfermarkt.de már most 8 millió euróra taksálja, szerződése pedig lejárt a Matracosokkal, így nagy valószínűséggel ingyen távozott. Ezt nevezzük remek fogásnak...! Fogadni mernénk, hogy rövid időn belül a Porto remek pénzt csinál belőle...

Az ifjú titán jelenleg a spanyol U21-es válogatott stabil tagja, mind irányítóként, mind pedig támadó középpályásként megállja a helyét.

Őszi Ádám

VB 2014: Uruquay-Anglia és a C-csoport - Tét az életben maradás! - előzetes

A világ ámul és bámul, a hetedik játéknapon Chile megverte Spanyolországot, ezzel pedig két csoportmeccs után eldőlt, hogy a címvédő utazik haza. Nincsen azonban megállás, immáron a nyolcadik napot tapossuk és ma is remek mérkőzésekre, parázs összecsapásokra van kilátás. A 'C' jelű kvartettben az első forduló két vesztese és két győztese egymás ellen mérettetik majd meg, míg a D-csoportban csúcsrangadót rendeznek, a két korábbi világbajnok Uruguay és Anglia egymás ellen döntheti el, hogy ki a jobb, ki vált repülőjegyet esetlegesen már most haza...



C csoport: 
Kolumbia-Elefántcsontpart 18:00 (m1)
Brazíliaváros, Estádio Nacional
Játékvezető: Howard Webb (angol)

A győztesek diadala, avagy az első forduló két örömittas csapata Kolumbia és Elefántcsontpart összecsapása nyitja a nyolcadik játéknapot. Igazán jó mérkőzésre van kilátás, két nyílt sisakos támadójátékot játszó együttes csatája következik és bizony a győztes a továbbjutás kapujába lép. Egy esetleges döntetlen persze a csoport riválisok malmára hajthatja a vizet, sok minden függ attól, hogy miként alakul a másik meccs, így számolgatásokba egyenlőre nem bocsátkoznánk. Az oddsmesterek azonban természetesen számolgattak, osztottak és szoroztak, az ő irataikban Kolumbia számít esélyesebbnek.

Kolumbia mint ismeretes Falcao hiányában is könnyed 3-0-ás győzelmet aratott Görögország felett, míg Elefántcsontpart egy roppant kiélezett meccsen Drogba pályára lépte után fordította meg mérkőzését Japán ellenében. A két válogatott nem mérkőzött meg egymással a századforduló óta. 

A találkozó játékvezetője korunk tán legpatinásabban jegyzett bírója az angol Howard Webb lesz.

D csoport:
Uruguay-Anglia 21:00 (m1)
Sao Paulo, Arena Corinthians
Játékvezető: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

Két fantasztikus együttes, két vesztes csapat, így konferálhatjuk fel az Uruguay-Anglia összecsapást, mecs igazi csúcsmérkőzésnek számít jelenkorunkban. A Dél-amerikaiak nagy meglepetésre vereséget szenvedtek az első fordulóban Costa Rica ellen, ezzel pedig borult a papírforma, átíródtak az esélyek a csoportban. Az Angol csapat sem örülhetett, hiszen jól játszottak, ám még is 2-1-es vereséget szenvedtek Olaszország ellenében, így számukra is sorsdöntő lesz a mai ütközet. Valaki búcsúzik, valamely nagyágyú biztosan nem lesz ott a kieséses szakaszban, erről pedig a mai meccs dönthet. Az oddsmesterek Angliát tartják esélyesebbnek, ám ne feledjük, Suarez játékra jelentkezik, az ő lába pedig ha elsül, akkor ott kő kövön nem marad. 

A két együttes a századforduló óta egyszer mérte össze tudását, még 2006-ban egy barátságos mérkőzésen, akkor 2-1-re az angolok diadalmaskodtak, ám a párharcna vannak sokkal emlékezetesebb meccsei is. Az 1966-os világbajnokságon, melynek házigazdája és végső győztese Anglia volt a csoportmeccsek során találkoztak a felek és értek el egy gól nélküli döntetlent. Tizenkét esztendővel korábban, amikor is 1954-et írtunk és a magyarok elvesztették az NSZK elleni döntőt, a negyeddöntőben Uruguay 4-2-re lelépte az angolokat, hogy aztán az elődöntőben a magyarokkal mérkőzhessen meg.

Egy szó mit száz, igen jó meccsre van ma kilátás...

C csoport: 
Japán-Görögország 00:00 (m1)
Natal, Estádio das Dunas
Játékvezető: Joel Aguilar (salvadori)

A játéknap zárásaként pedig a 'C' jelű kvartett két vesztese, a nagyon elpáholt görögök és a Drogba beállása után bukó japánok mérkőznek meg. A vesztes biztosan kiesik, már ha egyáltalán lesz vezstese a mérkőzésnek, hiszen ne feledjük el, a döntetlen is játszik. Az oddsmesterek japán legjobbjait ítélik esélyesebbnek, ám soha nem tudhatjuk, hogy a görög falanksz mikor zár majd kilencven percen át tökéletesen kontrára éhesen, a hirtelen halált magában hordozva.

Ami az egymás ellni múltat illeti, a felek 2005-ben a Konföderációs csoportkörében találkoztak és akkor az ázsiaiak 1-0--ra diadalmaskodtak.

Őszi Ádám

Lengyel válogatott irányítót szerződtetett a Wolfsburg

Fantasztikus szezonon van túl Mateusz Klich a holland labdarúgó-bajnokságban játszó PEC Zwolle irányítója, aki teljesítményével felkeltette korábbi klubja a WfL Wolfburg figyelmét, mely visszavásárolta a játékost. 

A 24 esztendős irányító előbb kölcsönben szerepelt 100 ezer euró ellenében a holland csapatnál, majd jócskán áron alul 200 ezer euró fejében megvették a játékjogát. A 2013/2014-es szezonban nyújtott teljesítménye roppant meggyőző volt, így ha jókora ráfizetéssel is, de visszavették a labdarúgót magukhoz a "Farkasok". A transzfer hivatalos összegéről nincsen hírünk, ám Klich piaci ára szépen felkúszott 2 millió euróra, mely nem is a legfrissebb becslés.

Ami a mögöttünk álló szezont illeti a csapat 11. lett a holland pontvadászatban, ám így is indulhat az Európa Ligában, ugyanis bezsebelték a Holland Kupát hatalmas meglepetésre. Klich alapembere volt csapatának, 34 mérkőzésen szerepelt és ez idő alatt 4 gólt és 10 gólpasszt jegyzett.

Őszi Ádám