2015. augusztus 15., szombat

Kiütéses győzelemmel rajtolt a Bayern München - videóval

Elrajtolt a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, közismertebb nevén Bundesliga 2015/16-os szezonja, a nyitányon a címvédő Bayern München egy döcögősnek mondható első játékrészt követően a második felvonásban a szőnyeg alá söpörtre a Hamburg legjobbjait. 

Bayern München - Hamburg 5-0 (1-0)
Helyszín: München, Allianz Aréna 75000 néző; Vezette: Bastian Dankert
Gólszerzők: Benatia (27.), Lewandowski (53.), Müller (69., 73.), Costa (87.) ill. -
Sárga: Alonso (12.), Boateng (18.) ill. Diekmeier (25.), Spahic (35.)
Kiállítás: - ill. -

Bayern München: Neuer - Lahm (Alcantara 72.), Benatia, Boateng, Alaba - Alonso (Rafinha 56.), Robben (Götze 65.), Müller, Vidal, Costa - Lewandowski. Vezetőesző:  Pep Guardiola

Hamburg: Adler - Ostrzolek, Spahic, Djourou, Diekmeier - Holtby, Jung, Ekdal (Olic 61.) - Ilicevic (Diaz 69.), Gregoritsch, Schipplock (Lasogga 69.). Vezetőedző: Bruno Labbadia

Az első pillanattól fogva hatalmas mezőnyfölényt tudhatott magáénak a hazai csapat, mely volt, hogy 80-20 százalékban birtokolta a játékszert. Robben a 8. percben közel állt ahhoz, hogy az új idény első Bayern találatát jegyezze, ám fejese tizenegy méterről kaput tévesztett. Fejjátékból elégtelen! - Lewandoeskinak sem ment jobban, mint Robbennek, a lengyel nyolc méterről bólinthatott, ám a labda a felsőléc felett hagyta el a játékteret, Adlernek még hárítania sem kellett. A 27. percben aztán kellett volna hárítani, ám nem sikerült, Benatia pedig megmutatta társainak, hogy miként kell belebólintani a labdába, úgy, hogy az a kívánt célterületre érkezzen meg. Thomas Müller is próbálkozott, lövése azonban ha kicsivel is, de elkerülte a bal kapufát jó tizenhét méterről. A közönség egy pillanatra felhördült, majd jött a csalódott moraj. Az első játékrész hajrája meglehetősen eseménytelenre sikeredett, a Hamburg kapujának előterébe szegezve védekezett.

A nyomás a második félidőben sem szűnt, ám ezúttal már a góllövő cipő is a hazai játékosok lábán volt. Az 53. percben Lewandowski is megkezdte a gólgyártást, 18 méterről laposan lőtte ki a jobb alsót, Adler esélytelen volt. Rafinha próbálkozását aztán Adler hárította, Thomas Müller fejesénél azonban földbe gyökeredzett a lába. Zseniális akció, Douglas Costa beadása pedig bal külsővel élményszámba ment. Ekkor már 3-0 állt az eredményjeltőn, s sok volt vissza, tudni lehetett, hogy ha a Bayern nem kapcsol visszább, akkor ebből nagy zakó lehet. Lett is, ugyanis Thomas Müller másodszor is betalált, majd a végeredményt Douglas Costa állította be. Müller második találata előtt Vidal hagyott ki hatalmas helyzetet, a címvédő így is könnyed győzelmet aratott, s jól indította a szezont, míg a Hamburg számára itt egy újabb intő jel...!

Megmerjük kockáztatni, öt gólos sikerével a müncheniek az élen zárják a tabellát.

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése